Пиша ви по повод една не много приятна тема. Преди месец и половина получих възпаление на гърлото със силно зачервяване, непоносимо парене в езика, устните и цялата устна кухина. На третия ден след безсънна нощ и адски болки, отидох в спешното на ИСУЛ, където без никакви изследвания ми предписаха антибиотик и имуностимулатори - за 10 дена резултат никакъв. На десетия ден фармацевта ми реши да ме погледне и реши, че може да е гъбична инфекция, препоръча ми да си взема флунгостатин. Лекарството облекчи паренето, но проблема си оставаше. По препоръка реших да мина на преглед при доктор УНГ, който ми изписа Зинад и ми назначи изследване на кръв и гърлен секрет - и двете се оказаха в нормите. Не последва никакво подобрение от антибиотика, а на последвалия преглед ме остави на хомеопатии, с идеята да ми махат сливиците, ако няма подобрение до месец. Аз до момента сериозни проблеми със сливиците не съм имал, затова реших да потърся мнението на втори специалист и личната ме прати в Токуда с нови изследвания (които също бяха в нормите). Междувременно се сетих, че преди започването на проблема ми беше поставена амалгамена пломба в устата, която си нямах идея че може да направи такива поразии. След като изчетох доста статии за алергични реакции към живака или други метали в тези пломби и съпоставянето на симптомите, които бяха сходни с моите, на следващия ден без да се замислих я премахнах. В Токуда ми казаха, че привидно гърлото ми изглежда добре, споделиха опасенията ми за алергия и ми предписаха витамини. От седмица съм без пломбата, но за съжаление осезаемо подобрение няма. Имам и съпътстващи симптоми, като болки и стягане в областта на главата, глождене в очите и обща нервност. Пренасочиха ме към стоматологичния факултет и към невролог. Общо взето навсякъде вдигат рамене и вече месец и половина си ходя без диагноза. Усещам силна чувствителност в езика и гърлото, с придружаващо парене (мравучкане), понякога обхващащи и устните. По- някога са сиптомите са леки, понякога наистина непоносими, а всеки ден се превръща в изпитание.