Парене в езика и гърлото

• 33 773
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,

Пиша ви по повод една не много приятна тема. Преди месец и половина получих възпаление на гърлото със силно зачервяване, непоносимо парене в езика, устните и цялата устна кухина. На третия ден след безсънна нощ и адски болки, отидох в спешното на ИСУЛ, където без никакви изследвания ми предписаха антибиотик и имуностимулатори - за 10 дена резултат никакъв. На десетия ден фармацевта ми реши да ме погледне и реши, че може да е гъбична инфекция, препоръча ми да си взема флунгостатин. Лекарството облекчи паренето, но проблема си оставаше. По препоръка реших да мина на преглед при доктор УНГ, който ми изписа Зинад и ми назначи изследване на кръв и гърлен секрет - и двете се оказаха в нормите. Не последва никакво подобрение от антибиотика, а на последвалия преглед ме остави на хомеопатии, с идеята да ми махат сливиците, ако няма подобрение до месец. Аз до момента сериозни проблеми със сливиците не съм имал, затова реших да потърся мнението на втори специалист и личната ме прати в Токуда с нови изследвания (които също бяха в нормите). Междувременно се сетих, че преди започването на проблема ми беше поставена амалгамена пломба в устата, която си нямах идея че може да направи такива поразии. След като  изчетох доста статии за алергични реакции към живака или други метали в тези пломби и съпоставянето на симптомите, които бяха сходни с моите, на следващия ден без да се замислих я премахнах. В Токуда ми казаха, че привидно гърлото ми изглежда добре, споделиха опасенията ми за алергия и ми предписаха витамини. От седмица съм без пломбата, но за съжаление осезаемо подобрение няма. Имам и съпътстващи симптоми, като болки и стягане в областта на главата, глождене в очите и обща нервност. Пренасочиха ме към стоматологичния факултет и към невролог. Общо взето навсякъде вдигат рамене и вече месец и половина си ходя без диагноза. Усещам силна чувствителност в езика и гърлото, с придружаващо парене (мравучкане), понякога обхващащи и устните. По- някога са сиптомите са леки, понякога наистина непоносими, а всеки ден се превръща в изпитание.

# 1
Горещо препоръчвам консултация с гастроентеролог. Симптомите ми приличат на рефлукс /ГЕРБ/, но това може да се установи от специалист с изследване.

# 2
аз съм така повече от 10 години ако сте намерили решения на проблема пишете на имейл или скайп ani11119   ani4ka1111@abv.bg

# 3
Здравейте, реших да напиша тук за паренето в устата. Та дано успея да помогна на някой с този ужасен проблем.
Една година имам парене в устата, което започна малко по-малко, след като ме натъпкаха с гасмного антибиотици за поредни бронхити.  Изчетох много и почти всички случаи на парене са след пиене на хапчета. Тъй като това е най-трудната диагноза, искам да помогна поне на някой, ако мога. През тази година се изследвах за какво ли не. Причините за парене са:
1. УНГ лекар първо - натривка, гъби, инфекция и т.н.
2. имунитет - джипито да пусне всички изследвания за витамини и имунни, те знаят какви са.и спешно започване на пиене на витамини всякакви.
3. гастроентеролог. Рефлукс и гастрит.
4. Ако съвпада със зъболекар - сменете си пломбата новата или някаква инфекция. Тоест отивайте при стоматолога.
Аз минах през всички - направих си изследвания, поне 10 пъти ми вземаха кръв, платих 1000 левове, наистина. Нерви на семейството, страх, стрес, отслабнах 20 кг. Лутах се, никой не ме ориентираше и не му пукаше, ходех сама, по хомеопати, лекари, държавни, частни...
Още в началото отидох на гастроентеролог, който ме отпрати, нямала съм типични симптоми. След 6 месеца ужас пак отидох на гастроентеролог и се оказа рефлукс и гастрит. Свръхпроизводството на солна киселина. Направо е ужас, задух, не може да се яде, има тъпи болки в корема, но не и явни, и езикът, който винаги отича леко и става на червени петна, както и се усеща чуждо тяло на гърлото.
Това е! От там аз заложих на билките, на чайовете и на диета, поръчана при специалист, който ми я изготви за болестта, тъй като развих страх от лекарства. Те ми съсипаха стомаха. Но иначе медицината предлага много такива.
Дано помогна на някой с проблема парене в устата. Успех!

# 4
Здравейте, реших да напиша тук за паренето в устата. Та дано успея да помогна на някой с този ужасен проблем.
Една година имам парене в устата, което започна малко по-малко, след като ме натъпкаха с гасмного антибиотици за поредни бронхити.  Изчетох много и почти всички случаи на парене са след пиене на хапчета. Тъй като това е най-трудната диагноза, искам да помогна поне на някой, ако мога. През тази година се изследвах за какво ли не. Причините за парене са:
1. УНГ лекар първо - натривка, гъби, инфекция и т.н.
2. имунитет - джипито да пусне всички изследвания за витамини и имунни, те знаят какви са.и спешно започване на пиене на витамини всякакви.
3. гастроентеролог. Рефлукс и гастрит.
4. Ако съвпада със зъболекар - сменете си пломбата новата или някаква инфекция. Тоест отивайте при стоматолога.
Аз минах през всички - направих си изследвания, поне 10 пъти ми вземаха кръв, платих 1000 левове, наистина. Нерви на семейството, страх, стрес, отслабнах 20 кг. Лутах се, никой не ме ориентираше и не му пукаше, ходех сама, по хомеопати, лекари, държавни, частни...
Още в началото отидох на гастроентеролог, който ме отпрати, нямала съм типични симптоми. След 6 месеца ужас пак отидох на гастроентеролог и се оказа рефлукс и гастрит. Свръхпроизводството на солна киселина. Направо е ужас, задух, не може да се яде, има тъпи болки в корема, но не и явни, и езикът, който винаги отича леко и става на червени петна, както и се усеща чуждо тяло на гърлото.
Това е! От там аз заложих на билките, на чайовете и на диета, поръчана при специалист, който ми я изготви за болестта, тъй като развих страх от лекарства. Те ми съсипаха стомаха. Но иначе медицината предлага много такива.
Дано помогна на някой с проблема парене в устата. Успех!

Здравейте, може ли да споделите какви билки и чайове пиете и с кой специалист се посъветвахте за диетата?

Общи условия

Активация на акаунт