Социални работници отнемат деца поради БЕДНОСТ на родителите.

• 31 995
  • 525
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ceca, за единия случай се работи по въпроса да бъдат осъдени СС, а за другия не съм сигурна, че може точно за това да ги съдят, защото майката е била принудена да подпише документи за съгласие (остава субективната преценка и липсата на подкрепа), но има няколко други нарушения, за които може да се повдигне обвинение. Силно се надявам майката да го направи.

# 166
  • Ямбол
Леле! Една майка няма пари да си плати тока и извеждането на децата е единствения начин проблема с "най-добрия интерес на детето" да се реши!? На този абсурд ти ме питаш какви са другите варианти!? Потресена съм! Нима признаваш, че нямаш никаква идея как може да се помогне на дете от бедно семейство, освен с извеждане от това семейство? Ти, Лиляна, не беше ли част от организация, която защитава правата на конкретна група деца и не беше ли тази организация част от НМД?
 Жокер: какви коментари бълваха под всяка статия: "С парите на майката да се помогне, помогнете на майката! По-евтино ще ни излезе". По-евтино и по-хуманно. По-логично, естествено и най-вече - логично. В тези извращения случващите се, които защитаваш, хем логика липсва, хем чувства. Животновъдите знаят, че за да помогнеш на малкото, обичайно е достатъчно само да помогнеш на майката, но "гледачите" на деца не са поставени там, за да си играят на "Майка Тереза", те са там, за да отчитат дейност. Без значение от ефективността и без носене на отговорност за действията или бездействията им(де факто). И няма никакъв смисъл да се убеждаваме, че имало там и свестни хора. Има ги, познавам такива лично. От тях знам най-страшните истории за мизериите в СС, не от медиите.
....
Какво се пениш, Скреч! Какви са тези организации, в които ме слагаш? Никога никъде не съм членувала, бъркаш ме с някого или нещо на теб ти има.
Казах ти да ги кажеш тези варианти, ти нищо не каза, ама изписа сума редове помия. Не можеш ли да говориш нормално и възпитано.
Хайде кажи какъв е варианта, в който на бедната майка, която получава няколко вида помощи и един лев от тях не стигат до детето.

# 167
Още от 90те има практика от Страсбург, че извеждане на деца само заради лошо материално състояние на родителите противоречи на член 8 от Конвенцията. Ако лоши битови и материални условия са само една от причините за извеждането на детето, то тогава мярката е ОК.

В Норвегия бяха отнели децата на индийско семейство, защото нямали достатъчно площ, където да си играят. Беше се намесило чак индийското правителство.

# 168
Някой писа, че бедност и безотговорност не вървели ръка за ръка. По принцип е така, но ако семейство, живеещо в мизерия, скалъпва повече от 1 дете това вече е безотговорност. Да създаваш дете без да имаш идея как ще го гледаш си е безотговорност отвсякъде. Освен това мизерията почти винаги върви ръка за ръка с необразованост, озлобление, насилие. Майчината прегръдка била най-важното. Да, ама много се съмнявам, че една убита от мизерия майка отделя време да си гушка три, четири или петте деца, да им пее, да им чете приказки и да се грижи пълноценно за тях. Ами зимъска, като свие студа? Майчината прегръдка може ли да замени на куп деца отоплението, дрешките и обувките? И после,  докато са невръстни децата може и да не правят разлика между бедност и задоволеност. Ама като попораснат малко виждат как живеят, сравняват и почват да трупат гняв и недоволство. И така накрая маргиналите създават нови маргинали. Децата, отгледани в мизерия, нямат навици за нормален живот, нямат образование, нямат социални умения за да се адаптират в обществото и са бъдещите мизерстващи безработни.
Та за мен решението на проблема "от корен" би било не отнемането на деца, а ако може някак си да се попречи на живеещите в мизерия да имат повече от едно дете. Но такъв начин няма. И затова при истинска мизерия, особено примесена с насилие и други фактори, да се отнемат деца е по-добре за самите деца. Най-малкото сума ти цигани ще стоплят, че като няма да има детски (понеже ще им отнемат децата), няма смисъл да ги раждат на конвейр.

Извинете, ама просто не ги разбирам тези псевдохуманни призиви децата да се оставят в калта. Виждала съм деца, живеещи в мизерия, и никакво, ама никакво бъдеще за тях не можах да си представя. Освен алкохолизъм, кражби, проституция.... Но да кажа пак - говоря за мизерията. Иначе бедни са много хора, но дават мило и драго да си отгледат децата.

# 169
Кои са тези 23-ма кьорфишека дето са отговорили с ДА на анкетата бе. Някои хора така се оядоха, че вече им се чини, че парите са всичко. Защото пък в институциите ни всички цъфтят и връзват и все паржоли и торти ядат.

Алекс1, въпроса не е дали да отнемат децата на БЕЗХАБЕРНИ И БЕЗОТГОВОРИ родители, а на бедни родители. Разликата е от небето до земята.

На бедните родители трябва да им се помогне, а на безхаберните да им се отнемат децата.

Крайна бедност се постига именно с максимум безхаберие и безотговорност.
Ако не си безотговорен и безхаберен, гарантирано поне няма да си в крайна бедност.

# 170
Цитат на: haho123456
Крайна бедност се постига именно с максимум безхаберие и безотговорност.
Ако не си безотговорен и безхаберен, гарантирано поне няма да си в крайна бедност.
Това го издекламирай на пенсионерите и да видим какъв ще е ответният отговор.

# 171
Интересно ми е защо госпожата пуснала темата, прехвърля коментари и в група за защита на майката от Кнежа?
Lilia Ninova
5 юни в 22:11 · Sofia

Няма как да опиша разочарованието си от опита ми да провокирам интерес към случаите на отнети деца поради бедност в сайта БГ мама.Бях оплюта, наречена лъжкиня, манипулатор и ... да не изброявам. Повече няма да си причиня това.
Хората в България са "лош материал" както каза преди време един олигофрен /да ме извинят хората, които симпатизират на ББ/.
Nikki JD ме предупреди, но аз... Тома неверни..., нека ми е.
Добра вечер!
ХаресвамХаресвам ·

21 души харесват това.
    Nora Markova не, Лили, платените тролове доминират в интернет. Задачата им е да инсинуират невиждан упадък, разврат и бездуховност. Имай го предвид. И не се отчайвай.
    5 юни в 22:31 · Променено · Харесвам · 4
    Lilia Ninova Искам да е ясно, че не внасям политическа нотка в групата.Направих констатация, защото днес деня ми беше абсурден.В работно време имаше активни, анонимни профили, които ме атакуваха. Оставам с убеждението, че са служители на СС /дано не съм права/.Искани ми бяха "доказателства". Е, какво разбирате вие като "доказателства" ?! УЖАС. Потресена съм и от хората и от институциите. Само да ви кажа, че тези всички негативни коментари - СИЛНО МЕ МОТИВИРАТ. Ще се постарая, колкото са ми възможностите да им вгорча животеца.
    5 юни в 22:32 · Харесвам · 9
    Nikki JD Лили разказвай !
    5 юни в 22:33 · Харесвам · 1
    Lilia Ninova Норче, нямат шанс!
    5 юни в 22:33 · Харесвам · 2
    Lilia Ninova Ужас! Оплюха ме, била съм провокатор, манипулатор и още нещо... да го .ба.
    5 юни в 22:34 · Харесвам · 1
    Lilia Ninova Семействата пиели ракия, пушели цигари и не хранели децата си.... аха и биели децата.
    5 юни в 22:35 · Харесвам · 1
    Lilia Ninova Ники, спукаха ме от негативни коментари. Ядосах се, боли ме главата и кипя.Само чакам някой да ми каже "добър ден" за да го изям с парцалите - хахаха.
    5 юни в 22:37 · Харесвам · 3

# 172
  • София
Това са отново трите случая, които вече коментирахме и се разбрахме мисля по тях. Къде са другите 4 не разбирам?
Когато има качен репортаж или статия /надявам се много скоро/ мога да кача информация, иначе става "една жена ми каза".Нали така?

Това съм го пропуснала.
За коя медия е тази тема?

ПП Ехааааа, щяла да се постарае да ни вгорчи животеца....  Joy

# 173
  • София - Рим и обратно
Истината е по-страшна.
Приемната грижа е превърната в бизнес.

Още ли учудвате от този факт? Това е един утвърден бизнес в любимата ни Европа.

# 174
Дами, бедността не е порок. Не бива да бъркаме мизерията на малцинствата с обедняването на останалата част от народа. Да у много хора бедността и отчаянието водят до оскотяване и озлобяване , включително към собствените деца, но не бива да генерализираме. Някой беше писал, че се обеднява от безхаберие, ами не е така. Ето ви два случая:
Мъж и жена водят многогодишна битка за да създадат дете на 12 успяват, инвитро, раждат се близнаци, на мъжа не му издържат нервите и зарязва жената с 2 бебета. Тя поради продължителните си отсъствия от работа е съкратена много преди да забременее и не търси нова работа , защото съпругът е добър адвокат и печели доста. А познайте с колко живее и би ли се справила без помощта да приятелите и родителите си? - Да бедна е , но е невероятна майка.
Мъж и жена имат едно дете. Мъжът до скоро е бил на добра позиция и е тесен специалист в областта си, преди година и половина е съкратен и от тогава е без работа, семейството се издържа в София със заплатата от 600 лева на съпругата в държавно учреждение. Да бедни са, но не са безхаберни.
Смятате ли, че тези хора заслужават да им вземат децата?

# 175
Истината е по-страшна.
Приемната грижа е превърната в бизнес.

Още ли учудвате от този факт? Това е един утвърден бизнес в любимата ни Европа.

Ама чакайте, то и учителската професия е бизнес. И лекарската. Но никой не го намира за нередно и недостойно. И въпреки, че е бизнес, си има учители и лекари, работещи по призвание. Та нищо лошо няма, че и приемното родителство се заплаща, стига подборът да е добър.

# 176
Дами, бедността не е порок. Не бива да бъркаме мизерията на малцинствата с обедняването на останалата част от народа. Да у много хора бедността и отчаянието водят до оскотяване и озлобяване , включително към собствените деца, но не бива да генерализираме. Някой беше писал, че се обеднява от безхаберие, ами не е така. Ето ви два случая:
Мъж и жена водят многогодишна битка за да създадат дете на 12 успяват, инвитро, раждат се близнаци, на мъжа не му издържат нервите и зарязва жената с 2 бебета. Тя поради продължителните си отсъствия от работа е съкратена много преди да забременее и не търси нова работа , защото съпругът е добър адвокат и печели доста. А познайте с колко живее и би ли се справила без помощта да приятелите и родителите си? - Да бедна е , но е невероятна майка.
Мъж и жена имат едно дете. Мъжът до скоро е бил на добра позиция и е тесен специалист в областта си, преди година и половина е съкратен и от тогава е без работа, семейството се издържа в София със заплатата от 600 лева на съпругата в държавно учреждение. Да бедни са, но не са безхаберни.
Смятате ли, че тези хора заслужават да им вземат децата?

Никой не е взел децата на такива хора. Хайде стига.

# 177
Защо не наминат към Столипиново, хъм, доста гладни там.

# 178
  • Ямбол
....
ПП Ехааааа, щяла да се постарае да ни вгорчи животеца....  Joy
hahaha hahaha

Цитат
...Ужас! Оплюха ме...

...спукаха ме от негативни коментари...

...Само чакам някой да ми каже "добър ден" за да го изям с парцалите
Ами като си рекла - Ха, Добър ден! Hug
Къде ти промиха мозъка с тези световни заговори и конспирации, че и платени тролове?
Потърси лекарска помощ може още да не е късно и следвай съветите точно.

# 179
Права си, слава богу при тях са си. Казвам само, че не бива да слагаме всички бедни под общ знаменател. Добре е да се преценяват обстоятелствата и ако родителят е изпаднал просто във временно затруднение да му се предложи или помощ като на приемен родител или да му се потърси работа по социална програма и тогава, ако покаже безхаберие вече да му се вземат децата.
Иначе аз лично съм против детските. Нека вместо детски се освобождават родителите от част от данъците и така ще стимулираме работещите да се "множат", а мързеливите няма да имат стимул.

Общи условия

Активация на акаунт