Социални работници отнемат деца поради БЕДНОСТ на родителите.

• 31 916
  • 525
  •   1
Отговори
# 255
  • Куциндрел
На всички закъсали ли трябва социалните да събират по 5 лева? Като гледам, хората събраха пари и тя си стъпи на краката. Лошо няма, дано да се справя вече с грижите за децата си.
Имат всички хора права по Хартата, за това предлагам на всички българи държавата да им отпуска по една заплата равна на заплатата на приемен родител.

# 256
  • Ямбол

Made in Bulgaria.  ooooh!
Това си е дискриминация. Само заради това, че са глухонеми са го направили. Безумие. Ми да се направи закон, който да кастрира веднагически глухонеми, че и слепите. Абе направо екзекуция.
Къде в закона пише, че глухонеми нямат право да имат деца? Тия от социалните мислят ли въобще?
Аз не останах с такова впечатление, след като прочетох статията.
Ти същата статия ли чете?
238лв. за трима не са много.
Но само от една статия не става ясно каква е точната причина. Тези синини не можах да разбера от какво са, предвид агресивното държание на майката.

# 257
На всички закъсали ли трябва социалните да събират по 5 лева? Като гледам, хората събраха пари и тя си стъпи на краката. Лошо няма, дано да се справя вече с грижите за децата си.
Имат всички хора права по Хартата, за това предлагам на всички българи държавата да им отпуска по една заплата равна на заплатата на приемен родител.
Не значи на всички родители по една заплата.
Когато жена, родилка, изпадне в нужда не трябва да се гаврят с нея, а да и помогнат. Видя се, че нито е трудно, нито е скъпо да си стъпи на краката това момиче. Ще видим как ще се справя занапред.

Дайте друг пример-не този на Тереза.
Тереза е грешка на социалните.
Не била Тереза помислила и се размножила. Ми добре де-не е помислила, млада е, глупава и объркана, останала е сираче, излъгана от мъжете, -не може всички да са перфектни . Нека и помогнат като на човешко същество, а не да и вземат бебето от родилния дом. Вие представяте ли си как се е чуствала тя. И какво право имате да я съдите-тя не е застрашила децата си, не е наркоманка, не е алкохоличка. Тя е човек в нужда.

Приемете, че Господа социален работник също може да направи грешка.

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 18:05 от Герри

# 258
  • гр. Шумен
По случая с Тереза. Не е съвсем точно, че са й върнали децата, защото е станала медийна звезда.
Върнаха й децата, защото чрез медиите хората разбраха за случая и й дадоха пари и помощи. И чрез тези пари и помощи тя успя да си стъпи на краката, ако нямаше медии, нямаше да има и деца, защото тя нямаше пари. Поне работа намерихте ли й?
Моля, не извъртвайте нещата.

Аз знам, че ССФ е свръхчовек, който още от родилния дом тръгва на работа, но позволете да има и обикновени хора, които искат да си гледат децата. На Тереза първата година нали й се полагат по 100лв месечно, както и детски за двете деца, или нещо не съм разбрала и тази помощ вече е само за братята роми? А и на какво отгоре трябва да давам отчет какво точно е направено и какво още има да се прави за Тереза? Да не говорим, че не съм аз човека, който трябва да дава този отчет.
Лиляна, моята малката на 2-3 години беше непрекъснато в синини, защото беше много буйна, падаше, ставаше, блъскаше се по ръбове на пейки, люлки, пързалки. Значи е трябвало да ми кацнат социалните и да ми я вземат. Аз самата на 6 години се обзаведох за първи път със счупена ръка, не ми се мисли, какво щеше да се случи, ако тогава имаше такива закони и евросредства за усвояване и някой беше решил да подава сигнал.
Аз пак питам - някой замисля ли се как се отразява на психиката на едно дете това разкарване от семейство в семейство (щото и приемната грижа е временна, сменят се и приемните семейства, някои деца се включват в списъка за осиновяване)?

# 259
  • Ямбол
....
Лиляна, моята малката на 2-3 години беше непрекъснато в синини, защото беше много буйна, падаше, ставаше, блъскаше се по ръбове на пейки, люлки, пързалки. Значи е трябвало да ми кацнат социалните и да ми я вземат. Аз самата на 6 години се обзаведох за първи път със счупена ръка, не ми се мисли, какво щеше да се случи, ако тогава имаше такива закони и евросредства за усвояване и някой беше решил да подава сигнал.
....
Ами не следва, че трябва да се отнемат децата, защото в този случай не е ясна причината за отнетите деца. Както стана ясно, социалните действат по сигнал. Ти сигурно не си душала хората, които те ядосват и на теб може и да повярвам, че децата ти са насинени от падания, обаче тази жена "Стиснала за врата социалната работничка и  скъсала златния синджир, съобщи полицията" ми се струва агресивна.
И въпреки прочетеното аз не съм сигурна за причината, никъде тя не е упомената като официално становище, има само някакви журналистически преразкази.

# 260
  • София
Започвам да си мисля, че е по-добре да се подаде преувеличен сигнал, отколкото никакъв. Че е по-добре Социалните и ДАЗД да се презастраховат и да отнемат дете, отколкото после да стане прекалено късно за каквото и да било.

# 261
  • Куциндрел
Да приемем, че случая с Тереза е грешка.
Не можах да разбера кой е подал сигнал на социалните в нейния случай?

Перфектни или не, има доста хора, които мислят, преди да се размножат. Никой не е застрахован какво ще му се случи в бъдеще, но поне може можеш да предвидиш някакво бъдеще.

# 262
Ти сигурно не си душала хората, които те ядосват и на теб може и да повярвам, че децата ти са насинени от падания, обаче тази жена "Стиснала за врата социалната работничка и  скъсала златния синджир, съобщи полицията" ми се струва агресивна.

Въпросът не е към мен, но ще отговоря. Аз не съм душИла хората, които са ме ядосвали, защото не са ми взимали децата. Вземат ли ги - ще ги разстрелям. Като всеки нормален човек, за децата си бих извършила убийство трета степен по особено жесток начин и то без това да ми тежи на съвестта грам Peace

Поинтересувах се за Тереза от Кнежа. Върнали са ѝ децата. За какво беше цялата тема, анкета и шум за "лавинообразното" отнемане на деца от родителите им? Много несериозно, ама много.

К'во ще кажете да отнемат вашите деца и после да ви ги върнат? Имате ли представа как ще се отрази и на тях, и на вас? Направо ме изумяват такива умопобъркани заключения. Шумът дори е малко. Повече трябва да е.

Аз не разбирам какво се разбира под "бедни" хора, които имат деца.

елементарни неща като примерно, да не може да купи учебниците на детето. Да, да, зная, че официално учебниците са безплатни, но има една камара помагала, тетрадки, химикалки, раница и пр. дреболии, без които едно дете не може нормално да учи. Или да карат на боб, картофи и ориз, да се чудят как да си платят тока, наема. Не говоря изобщо за "дрешки и телефони", а за базови неща. България официално е призната за държава на работещите бедни.

По така зададените критерии излиза, че около половината от децата в БГ са за отнемане, защото повече от 40% от населението на БГ в трудоспособна възраст живее под екзистенц минимума.
За справка - вижте сайта на НСИ

За други такива случаи не съм чула, но този е достатъчен и вашата реакция във форума ме озадачава.
Социалните в случая сбъркаха и не си понесоха отговорността.

И мен ме озадачава. Грешката е очевадна Peace

# 263

Made in Bulgaria.  ooooh!
Това си е дискриминация. Само заради това, че са глухонеми са го направили. Безумие. Ми да се направи закон, който да кастрира веднагически глухонеми, че и слепите. Абе направо екзекуция.
Къде в закона пише, че глухонеми нямат право да имат деца? Тия от социалните мислят ли въобще?
Аз не останах с такова впечатление, след като прочетох статията.
Ти същата статия ли чете?
238лв. за трима не са много.
Но само от една статия не става ясно каква е точната причина. Тези синини не можах да разбера от какво са, предвид агресивното държание на майката.

Доказателства, че тя ги е била няма. Аз като съм била дете съм била доста често в рани и синини. То по тази логика всички деца трябва да ги отнемат. А също така прочетох, че не са били гладни и измършавели. Със сигурност имат роднини да им помагат.
Агресия при положение, че децата и са отнети е нормално. Ще я обява за луда ако е спокойна и усмихната. Не съм присъствала там за да обявя агресията и за неправилна.
Това прочете ли го?

Социалните изтъкват, че битовите условия са добри и родителите полагат нужните грижи. Но се притеснявали, че след като са глухонеми, можело да не чуват, когато детето плаче.

“Справяха се, грижеха се за детето. В къщата им винаги е било чисто, а Даниела - добре облечена и нахранена”, казва съседката Захаринка Котлийска. Разказва, че с Милка трудно се контактувало, но била перфектна домакиня.Според нея Даниел и Милка били страшно привързани към детето си и повторното му отнемане ги съсипало, особено майката. Но и тя се чуди от какво са синините по детето. "

Присъединявам се към мнението на Elefteria. И аз определено няма да съм мила, ако ми посегнат на децата.

# 264
  • Ямбол
....
Доказателства, че тя ги е била няма. Аз като съм била дете съм била доста често в рани и синини. То по тази логика всички деца трябва да ги отнемат.....
Още някой няма ли да дойде да ми обясни, как децата падат и имат синини.
Аз, предполагам и социалните работници, могат да преценят кои синини са от падане и кои от малтретиране. И каква логика ми цитираш, след като казах няколко пъти - не знам какво е становището на социалните, няма какво да се разсъждава върху тенденциозни журналистически преразкази.
Ако ще е така, току що съобщиха за два случая с бебета в новините. Едномесечно бебе пребито от майка си и починало след счупен череп. Другият случай е на 4 месечно бебе пребито от бащата. Няма подробности, но на тези родители, ако имат следващи деца, трябва да бъдат отнети незабавно.

# 265
Е, как, та нали "по-хубаво от прегръдката на мама няма"[!!!
Само дето и аз съм виждала едни такива майчини прегръдки, от които ми настръхваха косите...

# 266
....
Доказателства, че тя ги е била няма. Аз като съм била дете съм била доста често в рани и синини. То по тази логика всички деца трябва да ги отнемат.....
Още някой няма ли да дойде да ми обясни, как децата падат и имат синини.
Аз, предполагам и социалните работници, могат да преценят кои синини са от падане и кои от малтретиране. И каква логика ми цитираш, след като казах няколко пъти - не знам какво е становището на социалните, няма какво да се разсъждава върху тенденциозни журналистически преразкази.
Ако ще е така, току що съобщиха за два случая с бебета в новините. Едномесечно бебе пребито от майка си и починало след счупен череп. Другият случай е на 4 месечно бебе пребито от бащата. Няма подробности, но на тези родители, ако имат следващи деца, трябва да бъдат отнети незабавно.

На мен ми е интересно как се разпознава коя синка е от бой и коя от падане. Едва ли на синината го пише Grinning
Ако има методи ги сподели, но останалото са предположения.
Ти пренебрегваш журналистически преразкази, а аз не мога с лека ръка да приема становище на социалните.
Колкото до бебетата. На такива хора им се полага кастрация.

# 267
  • Ямбол
Ами синините от падане са около колената, основно по краката. Ако намериш кръвонасядания по бедрата, дупето, вътрешната страна на ръцете, гърба, главата(очите), тогава може и да се замислиш дали е от обикновено падане.

# 268
  • Куциндрел
Явно се разпознават. За това и има Съдебна медицина.
Моето дете като беше бебе падна от леглото и си надра бузата на захранването на лаптопа. (беше на нощното шкафче лаптопа). След няколко дена бяхме на консултация и педиатърката го гледа и казва - ясно ми е, че не е бито детето, защото белезите от бой са други.

И на мен не ми става ясно за случаите от журналистически преразкази. Освен Скреч, никой друг не каза, че е по-навътре в нещата, т.е. има информация различна от пресата.

Лиляна, и аз мисля, че на тези родители, които са пребили децата си, трябва да им се вземат следващите такива, даже си мисля, че е хубаво да се кастрират.

# 269
  • гр. Шумен
Да приемем, че случая с Тереза е грешка.
Не можах да разбера кой е подал сигнал на социалните в нейния случай?

Перфектни или не, има доста хора, които мислят, преди да се размножат. Никой не е застрахован какво ще му се случи в бъдеще, но поне може можеш да предвидиш някакво бъдеще.
И като е млада и глупава една жена, дайте да й вземем децата, че съвсем да я натикаме в канала. Все едно виждам давещ се, на който вместо да се подаде ръка, го натискаш във водата, че по-бързо да свърши. Има хиляди причини, които могат да се изтъкнат в полза на отнемането на децата на такива объркани момичета като Тереза и само една, за да й се помогне да си стъпи на краката и да има смисъл в живота й. Казва се ЧОВЕЩИНА, но явно мнозина са оперирани откъм нея. Апропо, да добавя, че Тереза е без работа от януари, а нали се сещате, че в град като Кнежа не предлагат работа на пазарската сергия, особено за бременна жена. Както и да е, аз вярвам, че тази млада жена ще се вземе в ръце, важното е да има Хора, които да й дадат шанс, а не директно като социалните - бой по главата. Говоря по принцип, защото в нашето объркано време може да има още много Терези.
Лиляна, отговорили са по-горе на питането към мен, но и аз да кажа - колкото и да си сдържам нервите, ако някоя кака дойде да ми вземе детето, ще помета пода с нея. И един въпрос, всички помним прословутия блок 20, нали? В какви условия живееха обитателите му? И колко деца в тия съвсем неприемливи условия са отнети и дадени на приемни семейства?

Общи условия

Активация на акаунт