Социални работници отнемат деца поради БЕДНОСТ на родителите.

• 31 862
  • 525
  •   1
Отговори
# 450
Ми тук не е представена само едната страна, а другата с догадки, както си писала. Дадена е думата и на двете страни Peace
Това, че ти и други хора виждате и чувате каквото искате от предаването, то не го прави обективно.

А според теб кое не е обективно? Щом и двете страни имат думата не можеш да кажеш, че едната страна е представена с догадки. Само гледам как от ДАЗД вдигат рамене и мъцкат нещо. Ми кой им е виновен, че не могат да се защитят и да обосноват действията си. За това "Аз и други хора виждаме и чуваме каквото си искаме в предаването"!

# 451
  • София

Ами в случая под финансови възможности имам предвид джип за 70 000евра, всяко лято почивки на екзотични места, като Дубай, Египет и т.н, ремонта на апартамента е за една торба пари, около 400 човека работят за него, няма да казвам какво, но и жена му, и детето му ядат шамари за щяло и нещяло всяка вечер, когато "таткото" се прибере след 5-6 питиета. Само аз съм пуснала 7 жалби за последните 2 години, но нищо.
Ами в такъв случай социалните отнемат майката от таткото и я дават на приемен такъв.

Иначе сериозно, колкото и сигнала да подадеш, докато самата жертва, в случая пълнолетната съпруга, не свидетелства за насилието, няма как някой да предприеме нещо. Дори и по отношение на детето само, защото в случая майка му не е насилник, а само шамарите както видяхме, не са причина едно дете да се води в риск.

# 452
Разбира се, че има неправомерно отнети деца! Това изобщо не трябва да се отрича и да се пренебрегва като факт! Човешки е факторът, отчитащ риска все пак, нали?

# 453
  • Куциндрел
Аз заради това влязах в темата, да разбера как се е действало с тези неправомерно отнети деца и какви са последствията за социалните... Ама нищо не можах да разбера. newsm78

# 454
Ами в такъв случай социалните отнемат майката от таткото и я дават на приемен такъв.

Иначе сериозно, колкото и сигнала да подадеш, докато самата жертва, в случая пълнолетната съпруга, не свидетелства за насилието, няма как някой да предприеме нещо. Дори и по отношение на детето само, защото в случая майка му не е насилник, а само шамарите както видяхме, не са причина едно дете да се води в риск.

В случая шегите ти са неуместни, защото говорим за посинено дете на 4 години, а майката сама по себе си е жертва, но относно детето също е насилник, защото многократно обвинява детето за неволите си и го е ритала пред очите на съседите. Така че ДАЗД има какво да направи, но не смее в този случай, а се "ежи" на безпарични хора, останали без работа.

# 455
Разбира се, че има неправомерно отнети деца! Това изобщо не трябва да се отрича и да се пренебрегва като факт! Човешки е факторът, отчитащ риска все пак, нали?

Така е, но всеки носи последствията от грешките си. Защо сгрешилите да не си ги понесат, за да има справедливост? То е същото, като да търсим отговорност на лекарите за грешките им. И те са хора, но има такива с отнети лекарски права най-малкото.

# 456
  • София
Скрит текст:

В случая шегите ти са неуместни, защото говорим за посинено дете на 4 години, а майката сама по себе си е жертва, но относно детето също е насилник, защото многократно обвинява детето за неволите си и го е ритала пред очите на съседите. Така че ДАЗД има какво да направи, но не смее в този случай, а се "ежи" на безпарични хора, останали без работа.

Какво се прави в случай, когато ДАЗД си затваря очите пред такова нещо? Питам съвсем сериозно. Би трябвало да има инстанция, която да се уведоми за това.

# 457
  • София

Не виждам нищо неуместно, за детето не съм казала нищо. Но първоначално писа, че само бащата е насилник, от който страдат майката и детето. За мен такава жена сама си е виновна. Нея не я съжалявам, тя си знае, защо седи с него. Сега излиза, че и майката малтретира детето, факт, който първоначално спести. Защо ДАЗД не смее да се ежи аз не знам. Едва ли е обаче вината в социалните, нали. Това са две отделни институции. Но пък и темата стана такава боза, повечето неща са от типа ЕЖК.

# 458
За да няма "тайни" ще кажа и в тази тема следното:

Diditop се опита да ме компрометира, да промени посоката на разговора като се опита да ви въведе в заблуда с факта, че пиша в темата за Тереза във фейсбук.
Умишлено или не - не ме интересува.Факт е, че същата жена има ФБ профил, който е в затворената група за помощ на Тереза.
И момичета - оказах се права, част от анонимно пишещите са служители на СС.

Lilia Ninova
36 мин. · Sofia
Добър ден на всички членове на групата!
Искам да обърнете внимание на това което пиша в този пост!
Преди дни ви бях написала, че съм публикувала тема в БГ мама. Също така споделих, че някои потребители се отнесоха зле с мен, че ме обвиниха в лъжа и провокация, но не това е важното в момента.
В нашата група има представител на ДСП Пловдив и АСП, дамата е потребител в БГ мама с никнейм diditop.
Същата публикува копие от наш разговор с коментар : "Интересно ми е защо госпожата пуснала темата, прехвърля коментари и в група за защита на майката от Кнежа?"
Не зная с какви намерения е постъпила така, дали за да бъде в подкрепа на колегите си, който въртят бизнес с деца прикрит зад членове и алинеи или по някаква друга причина, може пък тя да има доблестта и да ми обясни. Нейния пост в БГ мама наля масло в огъня /както се казва/.
Със сигурност зная, че Никнейма DIDITOP е сбор от нейното име и прякора на приятеля й - видно Rumen Topora
И така представям на вашето внимание https://www.facebook.com/diana.komatova?fref=pb_other
Не зная, защо тази дама лично не ме попита каквото я интересуваше, смутена съм от факта, че НЕ информира нас администраторите, че ще прави копие от страницата на ЗАТВОРЕНАТА ГРУПА.
Какво ми остава да си мисля - Служителите на СС си пазят хляба със зъби и нокти, действат подмолно и анонимно.
Очаквам вашите коментари.
Diana Komatova
Снимка на Diana Komatova.
Diana Komatova
Добавяне на приятел
Работи в Дсп пловдив
1 Mutual Friend
ХаресвамХаресвам ·
Светла Кърчева-Веселинова, Toni Antoaneta, Anetta Staneva и 3 други харесват това.

Toni Antoaneta Освен да благодарим на госпожата, че е поредното доказателство колко подмолно действат тя и нейните колеги! Възмутена съм от наглостта и простодушието им! И вместо да се учат как да работят наистина за благото на децата, се крият като мишки из нета и правят мизерии на тези, които действително помагат!
22 мин. · Вече не харесвам · 4

Lilia Ninova Правя копие на написаното от мен, за да го постна в БГ мама.

???
Сега влизам и какво да видя, г-жа Нинова още  дъвчи претоплената манджа. Ей, голяма конспирация видя.  Да, бях в групата за подкрепа на Тереза. Исках да помогна с практични съвети, но..... там не се допуска различно мнение.  Желая й хубав ден!  bouquet

# 459
  • Ямбол
....Да, бях в групата за подкрепа на Тереза. Исках да помогна с практични съвети, но..... там не се допуска различно мнение.  Желая й хубав ден!  bouquet
Как така? Нали затова е групата, за да се помага? Значи не се помага, щом не се допускат някои мнения, незвисимо, къде работят хората.

И таз хубава, да се бие в гърдите Лилия, че помага, а тя всъщност не помага.

# 460
Аз заради това влязах в темата, да разбера как се е действало с тези неправомерно отнети деца и какви са последствията за социалните... Ама нищо не можах да разбера. newsm78
Последствия за социалните досега май не е имало, когато става въпрос за грешки и неправилна преценка при  отнемане на  деца на хора без финансовата възможност да си наемат адвокат.  Това е и причината да се "полазват" точно хора като Тереза. Не е нещо нечувано за нашата действителност.
На запад има организации, които защитават родителите пред социалните служби с адвокати доброволци.

Грешки в преценката винаги могат да станат. Може и да има някакви административни наказания, но те едва ли са такива, че да удовлетворят пострадалите.
Това е и една от многото причини като се отнеме дете, да се търси приемно  семейство от роднини. Така хем ако стане грешка, то последствията за детето са минимални, хем и да няма грешка пак при роднини е по-леко за детето.

Последна редакция: чт, 12 юни 2014, 17:18 от Герри

# 461
  • София
 doh хайде ще повторя с конкретики: от 1 януари 2013г до 30 ноември 2013г за изведени от семейството си 4877 деца.

Може ли ОФИЦИАЛЕН източник за тази "конкретика"?
Сайта на ДАЗД достатъчно официален ли е? За повече конкретика - качено интервю с Ева Жечева, председател на ДАЗД.

Герри, случая, за който питаш е на Иван и съпругата му от Перник. Част от тяхната история е засегната в материала на "Малки истории".

Ceca, и моите впечатления са такива - другата страна (позицията на социалните служители) я няма, но ефирно време и възможност за обяснение имат много. Това не е защото ние (да кажем защитници от едната страна) или медиите го прикриваме, а защото те нищо не казват. Не вярвам да те изненадва това, че в българска институция правят каквото правят, всичко се пази в тайна, а ако питаш, подскачат, като ощипани. Ние, народа, сме простолюдието, а те - недосегаемите. Нямаме право да искаме обяснение, нямаме право да знаем. Имаме само задължението да им плащаме заплатите, да  даваме пари, които да преразпределят някакси там на не знаем колко нуждаещи се и така  Tired Иначе ако намериш начин да изкопчиш инфо от тях, ще съм сред много благодарните.
 До сега на няколко човека е отказана информация по конкретни случаи, защото не било наша работа да питаме. В медиите пращат някакви, които казват "ми ние не знаем за такова нещо", а когато се стигне до съд, пускат си болнични. После следващото заседание го насрочат за след половин година, хайде пак болнични, или отпуск или там други въртели.
 Това, което аз чух от служителите в ефир е някаква страшна подигравка от сорта на "изведохме го, защото то играеше с пластмасови бутилки и счупени телефони, а в тях беше разхвърляно" или "то детето не се нуждае само от кърма, а и от къпане". Ей това са им обясненията. Все едно да лекуваш пъпка на носа с химиотерапия.

Последна редакция: пт, 13 юни 2014, 04:38 от skrech

# 462
  • София
Тоова, на което сте се натъкнали е съчетание от два фактора. Първият е, че всяка система защитава себе си и се самовъзпроизвежда. Вторият е, че точно тази система има твърде много власт и решенията й не подлежат на никакво оспорване или толкова трудно се оспорват, че става мазало. Абсолютно съм съгласна, че със служители от тази система трябва да се общува с адвокат до себе си.

# 463
  • Куциндрел
Скреч, това за къпането го чух и аз, но соц служителка искаше да дообясни, но не успя, защото някой я прекъсна и разговора се завъртя в друга посока.
Аз исках да видя историята на тези семейства. Документите, кога са ги посещавали, давали ли са им някакви предписания, исках и камерата да покаже и условията на живот в домовете на тези хора.
Соц. служители не са бяха подготвили за случаите, не бяха запознати с всичко.
Защитниците на хората на моменти изглеждаха лееко неадекватни, дано да не са адвокати.
Как да ти обясня, че цялото предаване пак си беше за да се вдигне рейтинг и беше тенденциозно да се покаже колко са онеправдани хората.
В последният случай, където става дума за 2 деца дадени в циганско семейство, имаше само гледната точка на бабата. Нямаше я директорката на градината, ни социалните, никой.
Явно от ТВ и други медии няма да стане ясно.
Единственото, което се надявам е, ако е имало грешки при отнемането на деца, те да се изчистят. Поне това да доведе медийния шум.

# 464
Единственото, което се надявам е, ако е имало грешки при отнемането на деца, те да се изчистят. Поне това да доведе медийния шум.

Докато не видим някой уволнен дисциплинарно и плащаш неустойки на засегнатите хора няма да има изчистване на грешки.
А то и в медийте всичко се изнася половинчато и с недомлъвки, че нищо не става ясно. В съда нещата се разточват с месеци, даже години и в крайна сметка както се казва :
" битият бит......"

Какво в крайна сметка е станало с бебето на Иван Драгомиров?

Общи условия

Активация на акаунт