Социални работници отнемат деца поради БЕДНОСТ на родителите.

• 31 868
  • 525
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ти не си бе, ама ние сме, нали?

Мислим ние. Освен за готвене и отопление ток ти трябва за осветление, особено зимата, че на газени лампи и свещи дете трудно ще учи, примерно. Пък лятото все пресни храни трябват, че как ще си съхраниш продуктите без хладилник? На село да речем може и пак си е мизерия откъдето и да го погледнеш, пък да си го причиняваш в 21 век съвсем не ми се струва нормално. Ама в града как ще си ги осигуриш тия малки "екстри"? Щото да готвиш на газ съвсем не е като да нямаш пари за ток. Пък за липсата на чиста вода хич не ми се коментира. Та колко още да мислим?

# 436
Е добре де, на тая жена дето я описа някой отнел ли е детето? Някой въобще понечил ли е? Защо я навираш с тоя ток като пример?

Пиша на български. Обясних достатъчно ясно. Няма да се повтарям. Прочети пак.
Впрочем социалните заради сигнали са я проверявали и на двете места където живееш. Но се опитаха да изкарат голям проблем, че няколко месеца гледа детето без ток, но копче не можеха да и кажат.

newsm78 То хубаво е на български, ама само до там. newsm78
Я сега разясни - " Но се опитаха да изкарат голям проблем, че няколко месеца гледа детето без ток, но копче не можеха да и кажат."
Как са се опитали да го изкарат голям проблем и въпреки това копче не са й казали.

Това, че някой няма ток не е причина за отнемане на дете. Защото един ще компенсира, а друг не може.
Случаи най-различни.

За другото - не всички сигнали са от добро сърце. Опитаха се да я изкарат лоша майка, защото няма ток и не може да осигури нормални условия на живот, което беше абсолютно невярно. Имаше скандали, препирни лъжи от страна на социалните.
-----------
Ceca, тъжно е, че трябва да се стигне до телевизията за да се помогне.

----------
Каквото повикало, такова се обадило. Ти как се обърна към мен, а?

Мислим ние. Освен за готвене и отопление ток ти трябва за осветление, особено зимата, че на газени лампи и свещи дете трудно ще учи, примерно. Пък лятото все пресни храни трябват, че как ще си съхраниш продуктите без хладилник? На село да речем може и пак си е мизерия откъдето и да го погледнеш, пък да си го причиняваш в 21 век съвсем не ми се струва нормално. Ама в града как ще си ги осигуриш тия малки "екстри"? Щото да готвиш на газ съвсем не е като да нямаш пари за ток. Пък за липсата на чиста вода хич не ми се коментира. Та колко още да мислим?

Някой явно не е чувал, за газ, дърва и въглища.
То проблема ти е, че мислиш само от твоя гледна точка. Човек като му опре до кокала и е кадърен се приспособява. А миналата седмица няколко вечери нямах ток та ми се налагаше да чета на свещи. Не боли.
За хладилника -  аз преди години съм карала 4 години без хладилник и съм се оправяла прекрасно.
Ама не знаех, че като няма ток човек му спира и водата  Shocked
Та колко още да мислим?

# 437
  • София
Наистина с тази статистика за шестте хиляди стана като във вица с компютрите и компотите. Както става ясно, тези шест хиляди деца са пак при роднини, а не са дадени в приемни семейства или в институция. Обикновено социалните първо гледат да настанят детето при роднини, най-често бабите стават настойници на детето.

# 438
  • София
2. За 11 от 12те месеца в 2013г. за изведени от семействата си  4877 деца. Математически излиза, че на месец се извеждат 443 деца, които като прибавим за дванадесетия месец от годината, стават общо 5320 деца.

Ама четете статистиката като дявола евангелието. Към 2013 година броя на децата настанени.... означава всички настанени КЪМ дадения момент деца. Настаняването на някои от тях, може да се е случило през 2006 г. например и към момента те все още да са настанени.
И защо говорите за отнети или изведени деца, когато обсъждате тази статистика? С малки изключения тези деца са доброволно изоставени. Всяка година се изоставят над хиляда деца.

doh хайде ще повторя с конкретики: от 1 януари 2013г до 30 ноември 2013г за изведени от семейството си 4877 деца.
 Казваш "всяка година доброволно се изоставят над хиляда деца", което изглежда считаш за основен процент деца извън семействата си, а останалите 4000 са "малки изключения". Нямам какво да коментирам в неадекватното ти становище, само с оглед избягване на заблуждения ще добавя, че дори част от тези над хиляда(нямам представа колко са реално) "доброволно" изоставени деца са такива само по по документи. Когато социалните убедят родителите, че е за тяхно добро да им се помогне, като им бъде взето детето само временно (6 месеца или 2 години например), те подписват документ, че са се съгласили на тази мярка. Такъв е включително и случаят на Тереза. А друга майка, която отказа да подпише този документ и ги нападна социалните, я закопчаха с белезници, като я обвиниха, че е агресивна. На трета майка ѝ подали хартийката без да ѝ обясняват какво подписва, а само, че е нужно да "се оформят документите" преди да ѝ дадат да види детето (предварително буквално измъкнато със сила от ръцете ѝ). И без да ѝ обяснят, че щом е подписала този документ, ако не успее да накара службите да ѝ върнат детето до 2 години, то може да бъде вписано в регистъра за осиновяване. Та така с "доброволното" изоставяне на деца, статистика-стъкмистика.

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 23:42 от skrech

# 439
  • София
Никъде в линка не пише, че тази бр. отнети деца е с начален период от 1 януари. Напротив, пише:
Цитат
Към края на м. март 2013 г. общият брой на децата, настанени в семейства на близки и роднини е 6 532
.

ПП Говоря за линка от Мин. на труда и соц. политика.

# 440
 doh хайде ще повторя с конкретики: от 1 януари 2013г до 30 ноември 2013г за изведени от семейството си 4877 деца.

Може ли ОФИЦИАЛЕН източник за тази "конкретика"?

# 441
  • София
Вчера прочетох следната новина, за съжаление доста тъжна:
Скрит текст:
Две деца, на 3 и 5 години, са починали от задушаване в Самоков след пожар, причинен от горящ телевизор, съобщи БНР.

Инцидентът е станал рано тази сутрин в къща в града.

Децата са открити задушени около 7 ч. сутринта.

Смъртта е причинена от газове от запалилия се телевизор, съобщи БНР.

По информация на националното радио семейството на децата е бедно и в жилището е нямало ток. В стаята на децата през нощта е имало горяща свещ, която е подпалила телевизора.
Не искам да коментирам случая, той е показателен сам по себе си.

# 442
На трета майка ѝ подали хартийката без да ѝ обясняват какво подписва, а само, че е нужно да "се оформят документите" преди да ѝ дадат да види детето (предварително буквално измъкнато със сила от ръцете ѝ). И без да ѝ обяснят, че щом е подписала този документ, ако не успее да накара службите да ѝ върнат детето до 2 години, то може да бъде вписано в регистъра за осиновяване. Та така с "доброволното" изоставяне на деца, статистика-стъкмистика.
Може ли конкретна информация за този случай. Каква е тази майка. Каква е официалната причина за отнемане на детето? За такива истории е добре да се знаят подробности, защото иначе често остават неясноти и съмнения.

# 443
  • Куциндрел
Аз от медиите не можах да видя никоя история в подробности. Винаги само едната страна беше представена по-добре, а другата само с догадки. Tired

# 444
Аз от медиите не можах да видя никоя история в подробности. Винаги само едната страна беше представена по-добре, а другата само с догадки. Tired

http://bnt.bg/predavanyia/malki-istorii/malki-istorii-31-maj-2014

Ето в това видео от БНТ (малко е дългичко) има поканени гости от Закрила на детето (Зорница Петрова, експерт в Дирекция ”Закрила на детето” към Агенция за социално подпомагане и Гинка Шуклева, държавен експерт в Държавна агенция за закрила на детето), на които след представяне на историята им се дава възможност да се защитят, което не им се отдава много, както е видно от клипчето Peace

Историите са няколко и става ясно, че служителите определено "полазват" само хора, които нямат никой зад себе си, нямат финансови възможности, нямат нищо, освен детето.

Аз имам друго питане. Някой чул ли е някога някъде да е взето детето на човек с финансови възможности? Както писах по-рано имам такъв съсед, за който има множество жалби и в районното, и в ДАЗД, но детето все още си е при него и продължава да си го шамаросва, когато му падне.

# 445
  • Куциндрел
Това вече го гледах, същата работа....

# 446
Ми тук не е представена само едната страна, а другата с догадки, както си писала. Дадена е думата и на двете страни Peace

# 447
Аз имам друго питане. Някой чул ли е някога някъде да е взето детето на човек с финансови възможности? Както писах по-рано имам такъв съсед, за който има множество жалби и в районното, и в ДАЗД, но детето все още си е при него и продължава да си го шамаросва, когато му падне.

Не зная какво разбираш под "финансови възможности". Съседчето ми е изведено от дома си като дете в риск, настанено е при леля си дългосрочно, а стъпката е предприета, заради системна злоупотреба на бащата с алкохол. Майката е починала и грижата е полагана изцяло от бащата. Няма да споменавам какво работи, защото е специфично, но му липсва всичко друго, но не и пари.

# 448
  • Куциндрел
Ми тук не е представена само едната страна, а другата с догадки, както си писала. Дадена е думата и на двете страни Peace
Това, че ти и други хора виждате и чувате каквото искате от предаването, то не го прави обективно.

# 449

Не зная какво разбираш под "финансови възможности". Съседчето ми е изведено от дома си като дете в риск, настанено е при леля си дългосрочно, а стъпката е предприета, заради системна злоупотреба на бащата с алкохол. Майката е починала и грижата е полагана изцяло от бащата. Няма да споменавам какво работи, защото е специфично, но му липсва всичко друго, но не и пари.

Ами в случая под финансови възможности имам предвид джип за 70 000евра, всяко лято почивки на екзотични места, като Дубай, Египет и т.н, ремонта на апартамента е за една торба пари, около 400 човека работят за него, няма да казвам какво, но и жена му, и детето му ядат шамари за щяло и нещяло всяка вечер, когато "таткото" се прибере след 5-6 питиета. Само аз съм пуснала 7 жалби за последните 2 години, но нищо.

Общи условия

Активация на акаунт