Юлски бебета 2013 - тема 22

• 26 855
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ааа, Лъки не е така! Ако не е искала да цока, щеше да продължи да реве. Просто съм убедена в това  Peace Да не би да я боли нещо? Зъби? Храна,? Да е от зелето, все пак от него образува доста газове и да я боли коремчето? Аз го избягвам именно заради това...

# 76
Глупи добре дошла, радвам се, че сте изкарали добре.
Лъки я не вярвай на глупостите, които пишат наляво надясно, снощи и Вики беше същата, но при нас това е често състояние, така че не ми прави впечатление, а според тези какво да направя, когато всяка нощ се събужда по минимум 10 пъти?! Да я оставя да реве, снощи по едно време ми се виеше свят от преумора и недоспиване, оставих я за малко, да ти кажа от опит - не млъква, просто засилва, но пък успяла да събуди баща си, та той я съжали и стана. А статията аз съм я чела отдавна, но си мисля, че този който я е писал, не е имал проблемно дете. Първото ми нямаше нищо общо с това, и аз си мислех, как така ще се буди 10 пъти, ми сигурно майката греши, да ама не, оказа се, че си е до дете. Когато то е малко по-нервно, и темпераментно, се буди и е "проблемно" бебе. А когато е спокоен характер, и не си дава зор за нищо, тогава е такова "бебе-мечта". Сега осъзнавам, че буденето по един път на нощ на Ивета навремето и то за ядене си е било мечта, но тогава си мислех, е може ли цяла година да е гладна през нощта
Гери абсолютно права си, ако не иска да цока, просто няма да го прави. А моето нищо не го боли, в това съм се убедила, зъби няма, иначе досега щяха 55 зъба да избит, а аз газообразуващи още не съм давала. Даже снощи реши, че ще напълни памперса в 22ч така че корема й е бил празен. Ако някой измисли лекарство за бебе, което не спи, ще стане милионер, сигурна съм  Flutter

# 77
Гери, тя зелето го яде на обяд. Не я болеше нищо. Не беше жална, ами по-скоро нервна ала не- знам- какво- ми- е- и- не- знам- какво- да- правя.
Там е то, че по едно време не искаше да суче, а да плаче, когато беше на 5-6 месеца някъде. Аз обаче я натисках да спи и да суче. сега вече сукане не отказва. Суче за щяло и нещяло.
Мисти, не знам... прави ми впечатление, че бебета, които са на АМ или на режим са по- непроблемни. Може би защото майката го гушка, за да го успокои и то си поплаква все пак през това време. Не се предлага гърда за успокоение или АМ за успокоение.
Ще чета още. Има нещо, което не правя както трябва

# 78
  • София
И моите не спят нощем, а много добре знаят, че нищо няма да получат. Лъки, ако се замислиш, статията описва само случаи на бебета, които не се успокояват при гушкане от майката. Това, че твоето спира да плаче като го гушнеш, не е грешка в подхода ти на гушкане, повярвай ми, а означава, че детето ти има доверие и се чувства спокойно, когато е с теб. Аз по принцип не съм фен на кърменето на поискване и при всеки рев на детето, защото според моята логика, то има различни нужди и не всеки него вик означава: "Нахранете ме!". Т.е. аз лично предпочитам да не се предлага храна за успокоение. Но определено не съм съгласна, че детето трябва да бъде оставено да си излее мъката. Тва да не е кана, да се изпрази и готово. Не познавам деца, които са спрели да реват самички. И моите също само набират, ако не ги прегърна и успокоя. Едва ли може да се приеме, че си научила детето си да не изразява емоциите си на тази ранна възраст. Това, че си предлагала кърма всеки път поддържа бебето кротко, но все пак кърмата и изобщо храненето вече не заема такова централно място в живота на детенцето, сега то възприема нови впечатления, превъзбужда се и е нормално кърменето да не може да го успокои. Децата непрекъснато се променят и ти просто трябва да се адаптираш, а не да се чувстваш виновна. Досега си правила най-доброто, така както ти си преценила и тази преценка вероятно е била най-правилната конкретно за твоето детенце и за теб самата. Това не е "грешка" в отглеждането, както не е "грешка" да спиш съвместно с детето си. Грешка е, например да му даваш вафли, шоколади и да го пердашиш. Не се притеснявай и не се съмнявай в себе си! Сега просто трябва да се адаптираш Simple Smile Един вид - качваш нивото и бориш новия голям бос в играта. Ето - колко момичета се оплакват от същата изнервеност и често събуждане, а пък или не са кърмили, или не е било на поискване. Просто сега периодът е такъв - изпълнен с впечатления, новости и превъзбуждащи ситуации, с които децата ни е нормално още да не успяват да се справят.  Hug    ПП. Кажи дали й хареса зелето.

Морганче, страшно много ти благодаря за отзивчивостта! За съжаление ние ще тръгнем от Сф следобед и ще пристигнем вечерта, а и ММ не познава пътя - ще кара за първи път, не е бил в Бургас и става много сложно.

Изобщо, за пореден път се убеждавам, колко сте мили всички в темата, винаги ще се намери някой с желание и готовност да ми помогне! Толкова се радвам, че ви има и че "възпитаваме" децата си заедно!  Hug

Пу, днес съм нещо емоционална!

# 79
Лъки, успокой се  Hug единственото нещо, в което грешиш, е, че се съмняваш в себе си, ставаш несигурна и нервна и детето го усеща. Не може да е грешно, това да гледаш детето си с любов.
Аз съм кърмила и двете деца на поискване. Сами отказаха нощното ядене и се отбиха без никакви драми - голямото на 12 месеца, малкото на 11. Гледани по еднакъв начин, двамата са абсолютно различни. Голямото е супер емоционално, всичко усеща, от всичко се впечатлява и съответно си минахме през всичките тези нощни будения, рев до скъсване и т.н. Сега бебето е абсолютна "мъгла". Някак си живее на принципа "все ми е едно". Не се тръшка, не се мята, не се блъска и пак постига всичко, което при каката е ставало с много енергия и драми. Не знам дали пола има значение или просто са си такива.
Старите хора казват, че децата започват да спят през нощта, когато направят две години. Е при нас стана чак на три, но е много важно да знаеш, че има светлина в тунела. Особено след като избият всички зъби, дори и да се буди нощем, сънят става някак си много по-дълбок.

# 80
 Момичета  Hug

Мъхче, зелето го хареса! Много благодаря за рецептата! Само вместо брашно сложих малко ориз да се сгъсти. Пак ще правя Simple Smile

Прави сте, като се усъмня, че не се справям и става още по-зле. ММ разглобява кошарата. Ще я махнем и ще сложим матрака на пода. Да видим по Монтисьорски как ще е  Tired

# 81
  • Варна
Лъки, не се напрягай излишно за това, че бебето плаче. Понякога им е криво и на тях и са нервни, или изморени и недоспали и искат просто да са близо до мама Simple SmileКато иска да я гушкаш, гушкай я и я обичай, някой ден ще спре да плаче за щяло и нещяло  Grinning

Аз почнах работа и е голяма лудница и денят ми започва в 7:30, когато стане малкия и понякога свършва в 1:30 през нощта. Оставям го ту на майка ми, ту на ММ и вчера се почуствах много виновна, че детенцето ми няма още годинка, а аз го оставям  Sad
ММ заминава след 10 дни и оставам сама, т.е ще става още по- голяма лудница.

Положителното е, че свалих един килограм откакто почнах работа в началото на месеца.

Добре, че в края на месеца отидохме за 3 дни във Велинград в един Спа хотел с много топли басейни и Е. се изкефи максимално. Басейнчета, джакузита, много бебета на неговата възраст- беше като бебешки хотел.  Laughing

Виждам, че много дребосъчета вече са проходили- страхотно. Надявам се и Е. скоро да проходи, че ми писна да се влачи по земята, а и на вънка все трябва да е в количката и чак ми е жал за него. Не иска да върви като го държа за ръцете- иска да сяда и да лази.

Някоя мама от Бургас може ли да каже клубче или заведение с детски кът за предстоящия рожден ден.

Нямам време да ви чета и ми липсвате.   bouquet

# 82
Лъки моето бебе не го кърмя, и вече е на режим за хранене, +-30 мин са й храненията и това не пречи да реве вечер, и основно нощем да ми се събужда по 100 пъти, ляга към 21-21:30 и ако имам късмет да заспи веднага, се почва едно ставане с рев около 12ч, 1ч и т.н. понякога докато заспи става през 10 мин поне 3-4 пъти, и последно става към 5:30 и окончателно в 7. Дет се вика, как съм жива още не знам.
Колева не знам как издържаш аз не мога да почвам работа, не че моят ден не почва в 7, но не мисля, че ще съм адекватна след 10-12 ставания през нощта, пък и да се концентрирам в работа през деня  #Crazy Браво на теб.
ПС Вики за пръв път рева сега, че баща й отива на работа  Shocked сигурно си мисли, че отива на разходка без нея Laughing

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 12:59 от mysti

# 83
Родили са се първите бебчета от юлки 2014, стана ми едно такова мъчно за отминалото време. Колко добре ни беше докато Вики беше новородено, вярно че беше обърнала деня с нощта, но не ревеше за всяко нещо, и вечер като си легнеше към 1ч и ставаше за яденето в 5  hahaha сега като се сещам, май си е била диване от новородено  Thinking

# 84
  • София
Хм, Мисти, а тя като се буди през нощта какво прави? Анджи си спи по цели нощи от новородена. Е, в началото се будеше през два часа, но постепенно увеличи часовете през нощта... А тя зъбите ги изкарва с температура, не ми нервничи или киселее.  Party Или може би, когато й се киселее, почва да цока, знам ли...  Thinking
Лъки, моето дете е сравнително спокойно, а АМ е яла само няколко пъти в началото, докато ми се възстановяваха зърната... Е, има си чепат характер, ама не е ревала за щяло нещяло...
Мъхчето каза много точно всичко  Hug Hug

# 85
Здравейте!

Изпуснах аз няколко теми докато пак успея да пиша.  Blush Blush Blush

Не знам дали е обсъждано, но може да направим нов колаж на бебоците, когато навършат една годинка Simple Smile Какво ще кажете?  Wink Peace

Поздрави от мен!

Simple Smile

Btw, колко отбити бебета има вече сред нашите? И какво давате вместо кърма - АМ или кисело мляко или друго???

# 86
В повечето случаи реве, и давам водичка малко и биберон и заспива, но поне веднъж на нощ реването продължава, и се налага да мажа с венците с един гел на бочко, който е сладичък и тогава не си плюва биберона.  А 6 дни в седмицата става на решетката и почва да реве, и ако не мине номера с вода, гел и тем подобни я слагам на спалнята до мен, и ако случайно Калин спи при нас, го гоня на дивана, че иначе почва да му бърка в носа, и в ушите и се разсънва, докато с мен ляга и с води, биберони и тем подобни си заспива.
Иначе температури вдига на два пъти, разстройство имаше пак един ден, и т.н. всичко което сте чували за изкарване на зъби, обаче зъби няма, така че не мисля, че е от тях.
Jingle_Gill повечето ги отбихме, по-скоро въпросът е кои все още кърмят? Иначе давам АМ.

# 87
Мислех си аз да кърмя до 6тия месец,ама чак сега се отбива и то сама...като лапне цицата и прави физиономия на отвращение...а де...А после се бях ентусиазирала да кърмя до годинка  Thinking Simple Smile

# 88
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Аз още кърмя. Привечер, вечер и сутрин...понякога се налага и през деня ако я мъчи нещо. Мисля, че до първи клас ще останем само с нощното  Sunglasses Вече ми се ще да се отбива, но пък ми е толкова мила като зацока, че сърце не ми дава. Ще видим докога ще задържим.

Мисти, аз пък се сещам как останахме накрая да раждаме с теб  Crazy

# 89
Кате да не забравяме и Танчето и Хера, ние останахме последни. И като четях тук останалите, и се чувствах излишна, всички говорят за бебета, само ние бременни  Mr. Green
Джингъл щом се отбива сама явно сега е момента, почваш постепенно отбиване, че отнема време, за теб ще е по-добре така, така докато приключите ще сте почти на годинка  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт