СЕДМОКЛАСНИЦИ - борба със статистиките - седмична (06.06-12.06)

• 66 423
  • 1 038
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Напълно подкрепям казаното от Andariel. Не мога да разбера желанието да си приет "по първо желание", не защото ти харесва, а защото за там стига бала.

# 151
  • на вълнолома
извинявай,но къде гледаш статистиката от 2013

На стр. 4 в пост #56 на тази тема Дидева отговори на молбата ни и пусна файла със сравнителна статистика за Бургас за 2012 и 2013.
Тя е по-обща и деапазоните са на 0,5 единици, а не на 0,1 - но пак върши работа...

Мячик, броя оценки и с натрупване се събират, така ли? Този момент ми е убягнал... #Crazy. Пожелавам ви на първо класиране по първо желание Simple Smile
Поонеже съм реалист, съм си извадила на декстопа балове мин и макс за първо  Embarassed, второ  Embarassed и трето класиране за Бургас

Благодаря за пожеланието!   bouquet
На вас може би няма да се получи на първо, но искрено пожелавам на второто да стане!

А иначе за натрупването - да, аз събирам, защото това е реално най-песимистичният вариант.
АКО дори в неговия диапазон ВСИЧКИ останали деца имат по-високи оценки от неговата, то реално те СА пред него и тяхната бройка трябва да се прибави към натрупаните от по-горни диапазони.
Но за твоя син конртетно това не е съвсем валидно. Защото неговата оценка е на практика на ГОРНАТА граница на неговия диапазон (дори и когато гледаме обобщените статистики от минали години). Т.е. вероятността от децата в неговия диапазон да има с по-високи оценки от неговата не е чак толкова голяма...
Но тъй като и ти си песимист като мен - все пак прибави около 20% от тази бройка към натрупването... Аз така бих направила на твое място.  Peace
Grinning така ще направя! За второ класиране ми е предчувствието Confused
 Грубо смятам: за Бургаска област седмокласниците са 3400. За Бургас ПМГ,  ЕГ и ТГ ще приемат 936 деца, а в малките градове и селата е обявен прием за 672 деца ( от извадка на РИО), КАТО ОТ ТЯХ ЩЕ ИМА , МАКАР И МАЛКО В ДИАПАЗОНА С НАТРУПВАНЕ ПРЕДИ НАС ( 1271 с натрупване е мойто лапе), логично! Пък и няма да се юрнат всички в Бургас да учат. За първо класиране не чакам, второ или трето чак! Но пък знае ли човек?

# 152
За МГ с немски според мен е неоснователен бала.Вярно, че немският е езикът с най - висок бал, но защо толкова голям ???  Sad Според вас ще падат ли баловете във Варна ?

Пак да питам защо Варна МГ с немски имат такъв бал? С какво е по-добра от ЕГ? Три години сме там, ама пак не съм разбрала... Simple Smile

# 153
Така, значи моят хубостник вместо 33.894 ще е с бал 32.894 заради 5цата по БЕЛ за годината, госпожата е непреклонна и отказва да го изпитва. Сега вече е с още 1000 места по-назад заради този БЕЛ.

СМГ и езикови-йок, дори и по-добри СОУта ще видим през крив макарон. Той от два дни е закучил за 2 АЕГ, заради гаджето с бал 35.0. Ама късно се гаджосаха, тя можеше да го накара да си сетне на д-то да учи.

Не е така. Миналата година има приети момчета във ІІ АЕГ - 32,744 /английски, руски и математика/, 3232,708 /английски, испански/. С този бал може да влезте в чудесни училища.

# 154
  • София
Приемът по първо желание е лукс, а в общия случай става въпрос за докопване до възможно най-доброто. Важното е да се подреждат желанията така, че да се започва от най-желаното (макар и с вероятност, клоняща към 0) към относително по-малко желаните.

# 155
  • в морето до колене
Пейкова, така както си ги изредила числата... и ако забравим за песимизма и 20% презастраховане  Wink + вероятността някои деца да се преместят от Бургас в София или другаде (а чудеса стават - художествена гимназия, хореографско училище... на този свят след седми клас не се продължава само в математически и езикови гимназии  Simple Smile)
... тогава въпросът ти "Но пък знае ли човек?" съвсем не звучи като риторичен.  

Така че - дерзайте! thumbsup

# 156
Приемът по първо желание е лукс, а в общия случай става въпрос за докопване до възможно най-доброто. Важното е да се подреждат желанията така, че да се започва от най-желаното (макар и с вероятност, клоняща към 0) към относително по-малко желаните.
+1  Peace

# 157
  • София
Да, ние ще почваме от най-желаното и най-удобното откъм транспорт и няма да пишем нищо с немски. Ех, ако "даскалката" по БЕЛ беше по-разбрана, щеше да е толкова лесно.

# 158
  • на вълнолома

Напълно съм съгласна!
Внимателно четох упътването в сайта на РИО , ето извадка:
"КЛАСИРАНЕ
Класирането се извършва по низходящ ред и в зависимост от бала и реда на посочените желания в три етапа.всеки ученик се класира само по едно желание за всеки етап на класиране "
...което ще рече: между дете с по-нисък бал и желание Х, на първо място и дете с по-висок бал с желанието Х на второ място обаче, се избира детето с по-ниския бал. Поправете ме, ако греша.
Мячик Simple Smile, дано! Отдала съм се на размисли и цифри, а и познавам дете, което иска да продължи след 7 клас във Варна

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 11:40 от peikovaaa

# 159
Да се запиша и да се връщам да чета. Ние сме от разочарованите от резултата и ще ни е много трудно да подредим училищата. Надявам се на успех!  Hug

# 160
  • София - Рим и обратно
Ех, ако "даскалката" по БЕЛ беше по-разбрана, щеше да е толкова лесно.
И ние така....само че с тази по математика Rolling Eyes. На практика се оказва, че деца справили се по-лошо от дъщеря ми на изпитите, имат по-висок от нейния бал заради гарантирани шестици в училище. Но какво да се прави.

# 161
За МГ с немски според мен е неоснователен бала.Вярно, че немският е езикът с най - висок бал, но защо толкова голям ???  Sad Според вас ще падат ли баловете във Варна ?

Пак да питам защо Варна МГ с немски имат такъв бал? С какво е по-добра от ЕГ? Три години сме там, ама пак не съм разбрала... Simple Smile
Според мен не защото МГ е по-добра, а защото има само една паралелка с немски. А в 1 ЕГ има 4 немски паралелки.
Иначе мислех, че сме единствените, за които през тези три години (5-7 клас) МГ Варна не се оказа онова велико нещо.  Laughing
Е, все пак по-добре беше детето да е там, отколкото в предишното СОУ, не отричам... И ще мечтаем винаги за такава учителка (личност), каквато беше по английски език.

# 162
При бал 34.388 момиче имаме ли шанс за първо класиране в I Английска с френски в София????

# 163

За мен МГ е най-доброто училище във Варна и на там се е насочил и моя син. Знанията, които дава са най-стабилни, а относно немския - той сега е много модерен и желан във всяко училище, така че няма нищо странно, че за него балът е от най-високите.  Сравнявах учебните програми и като хорариум чуждите езици в МГ се изучават както и в езиковите гимназии. Знам, че само брой часове не са достатъчни, а и преподавател, подход и т.н., за което вече нямам наблюдения, но ще се доверя на това училище.

# 164
  • Пловдив
 Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 21:47 от Only

Общи условия

Активация на акаунт