СЕДМОКЛАСНИЦИ - борба със статистиките - седмична (06.06-12.06)

• 66 423
  • 1 038
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
За немския език от опит мога да кажа, както личен така и от този на по-малкият ми брат (ЕГ с немски), че това е много особен език. Трудно се учи, особено ако преди това си учил англ. или руски както беше в нашия случай. Граматиката е сложна, думите са ..... направо нямам думи, ако знаете колко безсънни нощи сме изкарали заради този език и въпреки 5 години интензивно изучаване и англ. език или руски като втори, в днешно време се оказва, че знанията ни по немски са направо отчайващи, въпреки цялото учене, въпреки успешно положените изпити по немски преди години. Добре си помислете, ако децата ви не са учили немски до сега, дали немския е за тях. Като език е добре да се знае, но не е за всеки. Например имат много думи, които са дълги от 10 до 20 символа първоначално ти е трудно дори да ги прочетеш, а да не говорим да ги изговориш, че после и произношението. Граматиката е ужасна, например аз и брат ми имаме 6 години разлика аз учих по един комплект учебници, когато дойде време брат ми да учи, се оказа, че правят разни граматически промени и се наложи да закупим същият комплект, но вече с промените. Ако детето няма представа от този език, по-добре не си правете експерименти. Ако му вървят английския или други езици по-добре да си продължи с тях, за немския си трябва много учене и нерви.

# 166
  • София,Младост 3
При бал 34.388 момиче имаме ли шанс за първо класиране в I Английска с френски????

миналата година минималния бал на първо класиране за момиче е бил 34.134, така че сте ВЪТРЕ!!!

# 167
Дано, дано Simple Smile Дано да няма много девойки с това предпочитание

# 168
  • София
Ех, ако "даскалката" по БЕЛ беше по-разбрана, щеше да е толкова лесно.
И ние така....само че с тази по математика Rolling Eyes. На практика се оказва, че деца справили се по-лошо от дъщеря ми на изпитите, имат по-висок от нейния бал заради гарантирани шестици в училище. Но какво да се прави.

Абсолютно.
При нас пък математичката, която ги тормозеше с големи контролни, сега се избива да дава тъпи контролни и да пише 6ци, до оня ден само моят син беше с 6ци в дневника. Сега тия деца ще имат по-високбал от него.
Ама аз не очаквах хубави резултати след неученето цяла година и като изкара високи оценки, сега ме е яд. Как не го хвана миналата година пубертетът, че да му мине до сега! Защото при нас 5цата е наказателна за поведение, не за незнание.

# 169
Някой беше питал дали може да види работата на детето си, без да ходят заедно..
За сф по математика НЕ МОЖЕ! Току що ме върнаха #Cussing out

# 170
  • Варна
За МГ с немски според мен е неоснователен бала.Вярно, че немският е езикът с най - висок бал, но защо толкова голям ???  Sad Според вас ще падат ли баловете във Варна ?

Пак да питам защо Варна МГ с немски имат такъв бал? С какво е по-добра от ЕГ? Три години сме там, ама пак не съм разбрала... Simple Smile

Балът за МГ с НЕ се отнася само за една паралелка, а в Първа с НЕ приемат четири. Съвсем нормално е да се получи това разминаване. Ако сравним бала на 26-тото поред дете, прието в първа с НЕ, сигурно ще се окаже по-висок от мин.бал на МГ с НЕ.

# 171

Тъкмо щях да тръгвам натам, без сина. Имат ли основание да връщат? Дали и по БЕЛ е така?

# 172
В наредбата им пишело че детето има право да се запознае с работата си в присъствие на родител:-) те т'ва е основанието! Никъде не пишело за сам родител..типично по бг..
За БЕЛ не знам, сигурно както за всичко, е въпрос на личен прочит😉

# 173
В наредбата им пишело че детето има право да се запознае с работата си в присъствие на родител:-) те т'ва е основанието! Никъде не пишело за сам родител..типично по бг..
Хм, правилно някой беше писал по-рано, че може би при разглеждането на работите децата са "главните действащи лица", а ние сме само придружители...и сами без децата няма да ни пуснат. Не е честно, някои деца са следобяд на училище и дори в тези дни се подготвят за доизпитване в клас...

# 174

Да, защото молбата се подавала  от името на детето, а родителя е придружител  Confused

# 175
За МГ с немски според мен е неоснователен бала.Вярно, че немският е езикът с най - висок бал, но защо толкова голям ???  Sad Според вас ще падат ли баловете във Варна ?

Пак да питам защо Варна МГ с немски имат такъв бал? С какво е по-добра от ЕГ? Три години сме там, ама пак не съм разбрала... Simple Smile

За мен МГ е най-доброто училище във Варна и на там се е насочил и моя син. Знанията, които дава са най-стабилни, а относно немския - той сега е много модерен и желан във всяко училище, така че няма нищо странно, че за него балът е от най-високите.  Сравнявах учебните програми и като хорариум чуждите езици в МГ се изучават както и в езиковите гимназии. Знам, че само брой часове не са достатъчни, а и преподавател, подход и т.н., за което вече нямам наблюдения, но ще се доверя на това училище.

Разликата в изучаването на езика е голяма, и идва от 4-те разказвателни предмета. В ЕГ история, география, биология и физика се изучават по съответния език, а в МГ на български.

# 176
Приемът по първо желание е лукс, а в общия случай става въпрос за докопване до възможно най-доброто. Важното е да се подреждат желанията така, че да се започва от най-желаното (макар и с вероятност, клоняща към 0) към относително по-малко желаните.

Напълно съм съгласна!
Внимателно четох упътването в сайта на РИО , ето извадка:
"КЛАСИРАНЕ
Класирането се извършва по низходящ ред и в зависимост от бала и реда на посочените желания в три етапа.всеки ученик се класира само по едно желание за всеки етап на класиране "
...което ще рече: между дете с по-нисък бал и желание Х, на първо място и дете с по-висок бал с желанието Х на второ място обаче, се избира детето с по-ниския бал. Поправете ме, ако греша.
Мячик Simple Smile, дано! Отдала съм се на размисли и цифри, а и познавам дете, което иска да продължи след 7 клас във Варна

Струва ми се че процедурата по класиранете не е точно така - Първо се подреждат по бал всички и после  започвайти от детето с най висок бал се гледа от 1-вото към последното му желание къде има място.

# 177
И в Пловдив не може да се видят работите без детето. Държали да е там , за да си познае почеркът и да каже дали това е неговата работа. Инъче е спокойно в 60-класното. Нашата госпожа по математика беше дежурна и много се учуди като ни видя. Сподели , че от сутринта само деца с отлични оценки ходили да си видят работите.

# 178
  • София

Напълно съм съгласна!
Внимателно четох упътването в сайта на РИО , ето извадка:
"КЛАСИРАНЕ
Класирането се извършва по низходящ ред и в зависимост от бала и реда на посочените желания в три етапа.всеки ученик се класира само по едно желание за всеки етап на класиране "
...което ще рече: между дете с по-нисък бал и желание Х, на първо място и дете с по-висок бал с желанието Х на второ място обаче, се избира детето с по-ниския бал. Поправете ме, ако греша.
Мячик Simple Smile, дано! Отдала съм се на размисли и цифри, а и познавам дете, което иска да продължи след 7 клас във Варна

Начина на класиране е следния:
Всички деца за областта се подреждат по бал. Детето с най-висок бал му се гледа първото желание (например за паралелка Х) и се класира по него. Детето с втори по ред бал има като първо желание и то Х - записва се. И така докато не се запълнят местата в паралелка Х. Идва ред на по-ниският бал, обаче за детето, което също има за първо желание паралелка Х, вече няма свободни места. Гледа се второто му желание и се записва по него. И така нататък.
Т.е. ако дете с по-висок бал е записало второ желание Х, а бала му е стигнал за първо желание, то то ще се класира по първо.

Така се прави и при второто класиране.

Точно за това се препоръчва много внимателно да се попълват желанията, в реда в който детето иска.

Надявам се да съм била полезна.

# 179
  • Пловдив
In4i, целта е именно такава, да се учи нов език. Едно 95 % от децата учат английски до 7 клас в училище и/или на курсове. Никой не е казал, че немският е лесен. Но пък да обобщаваш, че няма научаване, не съм съгласна. Всичко е въпрос на мотивация и много труд.

Че да не мислиш, че френският е по-лесен за децата, учили досега английски? Или пък италианския или испанския.  Naughty

Трябва на децата да им е ясно, че в 7 клас наблягаха на МАТ и БЕЛ, ама в 8, ако искат да научат езика, без значение дали е нов или добре познатият им английски, трябва да учат здраво. 8 клас не е година за почивка.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт