СЕДМОКЛАСНИЦИ - борба със статистиките - седмична (06.06-12.06)

• 66 423
  • 1 038
  •   1
Отговори
# 180
  • някъде ... тук ...
Кой е балът за това класиране?
Защото балът се изчислява различно за различните профили и специалности. Ако детето е писало и хуманитарни, и езикови, и професионални...манджа с грозде.
Опетлах се Rolling Eyes

# 181
  • София

...което ще рече: между дете с по-нисък бал и желание Х, на първо място и дете с по-висок бал с желанието Х на второ място обаче, се избира детето с по-ниския бал. Поправете ме, ако греша.
Грешиш! Не можете да бъдете изместени от дете с по-нисък бал, независимо от номерът на желанието ви. Дори при вас да е 23 желание, а при детето с по-нисък бал 1 желание - системата ще класира вас! дано сте ме разбрали. За системата е важен балът, а не поредността на желанията!

# 182
  • на вълнолома
raliuha, mimchoni, много сте ми полезни даже  bouquet.
Чудехме се с мойто как да редим желанията - според бала или според отвътре, както са му на сърце, та дори и да не сме на първото класиране. Една грижа по-малко, благодарение на вас, момичета  bouquet. Сега на дневен ред е как да се подредят паралелките от едно училище - има с прием 2х26 и с 1х26 ученика.

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 12:34 от peikovaaa

# 183
  • Бургас
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4123321
Публикувам го заради графиката. Дано съм била полезна. Аз виждам, че за Бургас бала за 2014 е доста по-висок от 2013.  Ужас!!!

# 184
  • Пловдив
Кой е балът за това класиране?
Защото балът се изчислява различно за различните профили и специалности. Ако детето е писало и хуманитарни, и езикови, и професионални...манджа с грозде.
Опетлах се Rolling Eyes

Манджа с грозде за теб, а програмата много чинно си изчислява балът на детето за съответната паралелка. На едно място се утроява изпита по МАТ, на друго се удвоява изпита по Изобразително изкуство, от дипломата се взимат по два предмета, но според профила може да са МАТ, БЕЛ, история, география, физика, химия, биология, та даже и информационни технологии. Всяко училище само си решава как да се формира балът за прием.

За класирането:
Няма начин дете с по-нисък бал но с по-предно желание да измести дете с по-висок бал, но посочило паралелката на по-задна позиция.  Peace

пример Иван и Петър са писали 185 СОУ  АЕ - Иван го е посочил на трето място, Петър на пето. Петър има по-висок бал от Иван. Ако Петър не е приет в паралелка от 1 до 4 желание се класира преди Иван в тази паралелка, независимо, че я е посочил на пето място, а Иван я е посочил на трето.

# 185

...което ще рече: между дете с по-нисък бал и желание Х, на първо място и дете с по-висок бал с желанието Х на второ място обаче, се избира детето с по-ниския бал. Поправете ме, ако греша.
Грешиш! Не можете да бъдете изместени от дете с по-нисък бал, независимо от номерът на желанието ви. Дори при вас да е 23 желание, а при детето с по-нисък бал 1 желание - системата ще класира вас! дано сте ме разбрали. За системата е важен балът, а не поредността на желанията!

Точно така е. Ще се класирате само, ако второто дете е прието по първо желание другаде и не ви е конкурент.

# 186
Здравейте, искам да попитам знаете ли дали ще има нова паралелка в 73 СОУ в София тази година. с няколко новинарски сайта прочетох, че откриват нова паралелка, но не пишат каква. В сайта на 73 то не пише да има нова, така че вероятно не е истина, но аз все пак да питам.  Grinning

# 187
  • София
Благодаря на Sash и на всички активни потребители (няма да изброявам, за да не пропусна някой) в темичката за подкрепата, ентусиазма, осведомеността и готовността за споделяне! Дните ни в очакване определено минаваха доста по-леко благодарение на всички вас!  bouquet

Моето дете е категорично - СМГ НЕ, и след като вчера видях статистиките за София, мисля че мога да дочакам първо класиране спокойно!
Пожелавам на всички форумски дечица да се класират на желаното място и да имат късмет през следващите пет години, където и да учат - ние естествено ще сме на линия за съдействие и съвети, независимо че вече навлизат със страшна скорост във възрастта, в която си мислят, че съветите на родителите са последното нещо, което трябва да следват Laughing
И моето момиченце! Дали ще се виждаме с теб в темата на СМГ?  Wink  

# 188
  • София
Не откриват нова паралелка в 73то, а една година приемат 4 , на на следващата 5. Тази година са 5.

# 189
Моля, майки от Варна, някаква информация за хуманитарната гимназия.

# 190
А аз едва снощи разбрах, че моят синковец вместо "стряха" е писал къщурка  Shocked и чак спори с мен, че било правилно...Ето заради такива недомислици му е намалена оценката и след малко отиваме да разгледаме работите!

# 191
  • София
Някой беше питал дали може да види работата на детето си, без да ходят заедно..
За сф по математика НЕ МОЖЕ! Току що ме върнаха #Cussing out

Тъкмо щях да тръгвам натам, без сина. Имат ли основание да връщат? Дали и по БЕЛ е така?

Не е задължително и детето да е с теб. Вчера ходихме да гледаме работата на дъщеря ми в 22-ро и специално попитах заради моя приятелка. Дори не се легитимирахме. Попитаха в коя община е училището, как се казва детето. Аз започнах да декламира входящия номер, но те вече я бяха намерили в списъците.

# 192
А аз едва снощи разбрах, че моят синковец вместо "стряха" е писал къщурка  Shocked и чак спори с мен, че било правилно...Ето заради такива недомислици му е намалена оценката и след малко отиваме да разгледаме работите!

как се оформи балът при вас, накъде се ориентирате?

# 193

как се оформи балът при вас, накъде се ориентирате?
Балът ни е 32, 74, ще се борим за нкое от ЕГ-тата. Бях ти писала на лични.  Simple Smile

# 194
  • В тъмната гора.
Излязоха и резултатите от матурите за 12 клас.
Пак май резултатите ще са високи..

Общи условия

Активация на акаунт