СЕДМОКЛАСНИЦИ - борба със статистиките - седмична (06.06-12.06)

• 66 423
  • 1 038
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Кой е балът за това класиране?
Защото балът се изчислява различно за различните профили и специалности. Ако детето е писало и хуманитарни, и езикови, и професионални...манджа с грозде.
Опетлах се Rolling Eyes

Ако системата не ви класира на по-предни желания и стигне до това с 3математика-1бел, тя гледа дали балът ви стига за тази паралелка, и ако ви стига, ви слага там. Нататък не й дреме какво сте написали - щом веднъж ви намести, край! Ако сте кандидатствали примерно в НПМГ, където е с отделен изпит, но в общото класиране, ако пишете на  първо място НПМГ и балът ви стига затам, системата ви класира и край - няма значение какво сте  писали на второ място, ако ще сумарно балът да е по-висок.
Затова правете сметка как да подредите желанията с различно формиране на баала, защото системата гледа желание по желание със специфичното формиране, а не по брутно число на бала.

# 196
А аз едва снощи разбрах, че моят синковец вместо "стряха" е писал къщурка  Shocked и чак спори с мен, че било правилно...Ето заради такива недомислици му е намалена оценката и след малко отиваме да разгледаме работите!

как се оформи балът при вас, накъде се ориентирате?
Балът ни е 32, 74, ще се борим за нкое от ЕГ-тата. Бях ти писала на лични.  Simple Smile

с този бал ще се  закачите , не се притеснявай. Само си редете желанията според предпочитанията на детето. Хайде, ще сме съученици наесен  Wink

# 197
Поздравления за всички деца, които успяха да издържат огромното напрежение и натоварване в 7-ми клас и показаха най-доброто от себе си на изпитите!
И кураж на онези, на които нервите и умората изиграха лоша шега...
За жалост сред вторите е и моето дете...
Но важното е сега да се възстанови от стреса и да не изгуби вяра...
Надявам се все пак да я приемат в някое добро училище и да попадне в хубав клас.
С оценки 4.03 по математика и 5.18 по български трябва ли да смятаме, че напълно се е провалила? Този максимализъм, който ни разтресе всички, съсипва по-чувствителните деца...
Но това е положението...

Драмите са абсолютно излишни. Детето си е дете - иска да го прегърнеш и утешиш. По-важното е да стане добър човек, а за това семейството и отношението му към детето е най-важно.  В никсакъвслучай не сее провалила. Тя просто следва начертания си път, а той очевидно не минава през вашите мечти.  Завте ли, на 04,06 сутринта като излязоха първите резултати синът ми се оказа с ужасно нисък бал. Карах към нас като луда за да го утеша и през това време в главата ми се нареди съвсем  достижима и нормална картина на гимназиалните му години. Бях готова да го успокоя напълно, сигурна бях, че този изход дори е добър за него - толкова нормален ми се виждаше този изход от ситуацията, че като се прибрах и той ме сюрптизира с новината за новите оценки... първоначално не можах да се зарадвам на щастливите пламъчета в очите му. Така че - баба знае и две и двеста дето се вика. Изходи ма от всяка ситуация - училища много, не се знае къде е късмета на детето. Важното е да ги обичаме безрезервно и да ги подкрепяме безусловно .

и ние сме с подобни резултати ... за съжаление не се оказа техническа грешка, ходихме да видим работите и това е положението
Детето беше много отчаяно , въпреки че си говорихме много още от изпитите - многократно и казвах, че каквото и да е постигнала, ще се гордея с нея, защото през тази година и се струпаха много трудности - тежък пубертет , припадъци, тичане по болници , през февруари при нелеп инцидент загуби баща си ...и все неща, които са трудни за приемане от възрастен, какво остава за едно дете .
Вечерта след изпита по български явно нервите избиха и направи нервна криза, до 1,30 не можах да я успокоя-плачеше неутешимо за татко си , на другия ден беше парцал - дори не искаше да става от леглото, цяло чудо е, че въобще се стегна за математиката . Но резултатът е далеч от възможностите и положените усилия. Още по-обидно е, че деца , които цяла година имат 2 и 3-ки в училище, изведнъж на изпита- и то след преписване - с оценки над 4.
Но това е животът ... не винаги усилията се възнаграждават на момента . Аз и казвам, че знанията никой няма да и вземе, дано има късмет да влезе в едно от двете добри училища, които сме набелязали - оттам нататък борбата продължава и е ежедневна.
Но всяко зло за добро ... отидохме до инспектората да проверим работите и се запознахме с две изключителни жени - инспекторките по български и математика , които не само успяха да я успокоят и нахъсат за предстоящото, но дадоха и много ценни съвети.  Та така... реших в лошата ситуация да видя доброто - а именно възможността за бъдещи контакти с цел максимално реализиране на възможностите на детето на състезания и в кръжоци.
Стана малко дълго...но мисълта ми беше, че надежда винаги има. Не губете кураж и абсолютно съм съгласна с написаното от G D

# 198
  • някъде ... тук ...
Изясни ми се. Благодаря Ви, dundi73, Andariel и другите  bouquet
Така или иначе хуманитарни и езикови няма да пишем изобщо. НПМГ с физика ще е единственото нетехническо (а и ще кандидатства там заради мен).

# 199
G..D.., благодаря за подкрепата, от твоята уста... Simple Smile

# 200
  • дядовата ръкавичка
vesito70  Hug, за теб и смелото ти момиче  Hug

# 201

Благодаря, наистина е смело и не показва пред никой мъката си - дори и пред мен . Не беше плакала от седмици. Онази вечер и беше много мъчно, че татко няма да се гордее с нея заради оценката.
Казвам ние винаги ще се гордеем - независимо къде сме. А резултата мисля, че въпреки всичко ще стигне, макар че ще бъдем малко на тръни ... но
Живеем във Видин, тук праговете са доста по-ниски от София. А и най-важното е да са ни живи и здрави децата.

# 202
  • I want it all and I want it now.

Така или иначе хуманитарни и езикови няма да пишем изобщо. НПМГ с физика ще е единственото нетехническо (а и ще кандидатства там заради мен).

Там до сега винаги  остават свободни места.
Така ,че тази паралелка щом не е по негово желание я напишете последна в списъка.
Успех

# 203
  • в морето до колене

Благодаря, наистина е смело и не показва пред никой мъката си - дори и пред мен . Не беше плакала от седмици. Онази вечер и беше много мъчно, че татко няма да се гордее с нея заради оценката.
Казвам ние винаги ще се гордеем - независимо къде сме. А резултата мисля, че въпреки всичко ще стигне, макар че ще бъдем малко на тръни ... но
Живеем във Видин, тук праговете са доста по-ниски от София. А и най-важното е да са ни живи и здрави децата.

Чудесно си се справила, мамо Веси!  Hug
Не само да подкрепиш дъщеря си и да и покажеш, че се гордееш с нея, а и че си я срещнала с хора, които да и дадат допълнителено кураж и насоки, как да се бори за мечтата си за повече знания.
Пък и е радващо, че сте попаднали да такива жени във вашия инспекторат. Дава ми и на мен надежда, че не всички чиновници са бездушни.

Успех ви желая от сърце!

# 204
Здравейте мами, за тези които ще се насочат към 32-ро СОУ, искам да Ви информирам, че въвеждат униформи - цена 90,00 лв., наред с парите за учебник по английски от 165,00 лв. Имайт го в предвид!

# 205
  • някъде ... тук ...
Syn, аз мислех да я пишем на 1во място, защото мисля че няма да му стигне бала за там Thinking
не знам още точно колко ще има в удостоверението по необходимите предмети, най-вероятно 5ци.

Последна редакция: пт, 06 юни 2014, 13:38 от ЕлиТ

# 206
Здравейте, искам да попитам знаете ли дали ще има нова паралелка в 73 СОУ в София тази година. с няколко новинарски сайта прочетох, че откриват нова паралелка, но не пишат каква. В сайта на 73 то не пише да има нова, така че вероятно не е истина, но аз все пак да питам.  Grinning
В 73-то една година паралелките са 4 и една 5. Тази година приемат 5 паралелки за 8-ми клас и 4 за първи, а следващата ще е обратно.

# 207

Чудесно си се справила, мамо Веси!  Hug
Не само да подкрепиш дъщеря си и да и покажеш, че се гордееш с нея, а и че си я срещнала с хора, които да и дадат допълнителено кураж и насоки, как да се бори за мечтата си за повече знания.
Пък и е радващо, че сте попаднали да такива жени във вашия инспекторат. Дава ми и на мен надежда, че не всички чиновници са бездушни.

Успех ви желая от сърце!

bouquet  Благодаря!
Наистина бях много изненадана, защото се бях приготвила за битка - първо, заради гафа с резултатите - първо теглихме едни-детето беше в еуфория, после други- Бел по-силно, но математиката кофти; а и сутринта ни върнаха, че децата трябва да са с нас.
Но жените бяха толкова позитивно настроени , че забравих с каква нагласа съм тръгнала.
Дано навсякъде има такива всеотдайни Хора, а не бюрократи.
Успех на децата!

# 208
  • София

И моето момиченце! Дали ще се виждаме с теб в темата на СМГ?  Wink  
Сигурно, няма къде да ходим!

# 209
vesito70  - с цялата ми любов към теб и твоето малко геройче  Hug Hug Hug
Сигурно е малко клиширано, но е абсолютна истина - трудностите създават истински  човеци!

Общи условия

Активация на акаунт