СЕДМОКЛАСНИЦИ - борба със статистиките - седмична (06.06-12.06)

• 66 423
  • 1 038
  •   1
Отговори
# 255
Това за неналагането на родителско мнение е нож с две остриета... Както можеш да чуеш после "Защо ме накара", така можеш да чуеш и "Защо не ме накара". Голямата щерка е на 24, каза го тази година, по повод втория език в АК, на времето аз държах да зашише френски, но тя, за да не я тормозя с леки проверки или "дай да видя какво учите" буквално насила се наложи и взе немски. Сега, след като вече взе диплом за европейско право, при кандидатстване в ЕК това каза- Ех, защо не настояхте с мама повече на времето за френския, щеше да ми е в пъти по-лесно сега...
Затова с малката питаме, но ако считаме за разумно се налагаме.

# 256
  • София

И моето момиченце! Дали ще се виждаме с теб в темата на СМГ?  Wink 
Сигурно, няма къде да ходим!

Привет , момичета. ..........смятате ли,че изобщо с този бал има шанс за СМГ с Немски ? Какво казват съучениците надецата ви- има ли много желаещи с висок бал за тази паралелка ? СМГ с английски не искаме- трябва ни немски-това ние приоритета...Мерси предварително !!
Като слушам дъщеря ми, доста деца в СМГ имат бал над 35, биха запълнили и две паралелки, но колко точно от тях желаят немската, не се знае. Много от децата ще предпочетат СМГ с англ., така че на вас нищо не ви пречи да си напишете желанието.

# 257

И моето момиченце! Дали ще се виждаме с теб в темата на СМГ?  Wink 
Сигурно, няма къде да ходим!

Привет , момичета. ..........смятате ли,че изобщо с този бал има шанс за СМГ с Немски ? Какво казват съучениците надецата ви- има ли много желаещи с висок бал за тази паралелка ? СМГ с английски не искаме- трябва ни немски-това ние приоритета...Мерси предварително !!
Като слушам дъщеря ми, доста деца в СМГ имат бал над 35, биха запълнили и две паралелки, но колко точно от тях желаят немската, не се знае. Много от децата ще предпочетат СМГ с англ., така че на вас нищо не ви пречи да си напишете желанието.

А моят син, понеже не иска да е в немската паралелка, ми излиза с довода, че имало поне 20 деца с бал над 35.7...

# 258
Здравейте мами излязаха и резултатите от изпита по история в НГДЕК. На всички кандидатстващи там успех.

# 259
  • София
Благодаря на всички, които ми давате кураж.
Наистина, много е важно да бъдем оптимисти. И този оптимизъм да предадем на децата си. За тях тази учебна година си беше истински кошмар. Моята дъщеря е много чувствителна и имаше толкова тежки моменти... Пубертетът още повече задълбочи нещата... На моменти се страхувах за здравето й. Седмици наред ходеше с постоянно главоболие. На изпита по математика й пъхах таблетка в джоба, за да я изпие, ако много силно я заболи... Как се решават задачи с главоболие?! И всичко е от напрежението, от липсата на време за спорт и развлечения. Побъркахме ги от учене...
И сега й е тежко, разбира се, че резултатите са ниски...
Толкова труд и...
Но съм съгласна, че всяко зло е за добро. Бог знае, може би в някое от елитните училища няма да се чувства добре с нейната чувствителност... Трудно се вирее между амбициозни и нахъсани деца, когато самият ти си различен...
Сега обмисляме варианти като 30 СОУ, 105 СОУ с италиански, 1 СОУ... За 7-мо и 18-то едва ли ще ни стигне балът...
Ще съм Ви благодарна, ако дадете и други предложения при бал 29.400.

# 260
  • София
Дали някой може да поясни защо има качени на сайта на РИО две бланки за заявление за класиране. По какво се различават и коя се попълва в крайна сметка

# 261
  • София

Без да всявам паника, но болшинството деца там имат бал над 5,30 дори .... te_dda, и аз смятам, че трябва да редите желания не по бал, а по предпочитания. Пишете паралелката първо желание, ако това иска детето, пък каквото стане ....

# 262
Дали някой може да поясни защо има качени на сайта на РИО две бланки за заявление за класиране. По какво се различават и коя се попълва в крайна сметка

в първия желанията са до 40, а втория много повече, ако някои има толкова много

първият- желанията са до 40, а втория много повече, ,ако някои пише толкова много желания

# 263
Мили майчета,
Ето ви сравнение на статистиката за успеваемостта в София за 2013 и  2014 г. (по една и съща скала) и файлове с паралелките за учебната 2014/2015 със съответните минимални балове от 2-ро класиране 2013 г. (сортирани по минимален бал в низходящ ред).
КЪСМЕТ на децата!

Stat_uspev_2013_2014.xlsx          -> http://dox.bg/files/dw?a=bfe6f7e1ad
profesionalni7klas_s bal 2013.xlsx -> http://dox.bg/files/dw?a=50e18ca8c6
profilirani_7klas_s bal 2013.xlsx     -> http://dox.bg/files/dw?a=9d769cd4b8

# 264
  • София
Това за неналагането на родителско мнение е нож с две остриета... Както можеш да чуеш после "Защо ме накара", така можеш да чуеш и "Защо не ме накара".

Точно така е и това много ме тормози.
Синът ми си е навил на пръста, че иска да учи японски в 18то. Хубаво, ама балът му според мен може да му стигне спокойно за английска, френска, испанска, а с малко зор и добро стечение на обстоятелствата и на второ класиране в 73то.
И всички, с които споделям, ми казват - детето каквото си иска, той като си е избрал, като си е харесал ...
Е да де, ама на мен тия 2 точки, които буквално ще ги пропилеем в 18то са ми скъпи и прескъпи, като знам как са постигнати. И като знам, че може да отиде в по-високобалово училище, редно ли е да спра да му дудна, само защото си пада по аниме и манга и се движи в компания, което е от или се стреми към въпросната паралелка.

Не знам, дами, объркана съм до немай къде. Ясно е, че насила нищо няма да направя, няма да го карам насила да ходи където не иска, но повярвайте ми, като ви чета дискусиите за езиковите гимназии и ми иде да се разплача.
Убедена съм, че това му увлечение е временно, убедена съм, че японски няма да научи, също така съм убедена, че в която и гимназия да влезе, на втората седмица ще има безброй приятели и ще е безкрайно щастлив.
Само че започна ли да му говоря за това, придобива трагичната стойка на мъченик. Той по принцип не е от викащите и буйстващи тийнове, говорим си спокойно и обмислено и това още повече ме съсипва, защото ако крещеше и се държеше кофти, направо щях да го изкомандвам в посока френската  Laughing

# 265
  • София
...
Сега обмисляме варианти като 30 СОУ, 105 СОУ с италиански, 1 СОУ... За 7-мо и 18-то едва ли ще ни стигне балът...
Ще съм Ви благодарна, ако дадете и други предложения при бал 29.400.

Ето тук http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2013_mo … ki_2klasirane.pdf има много добра подредба на класирането по паралелки от миналата година. Това е за второ класиране.
Първото е тук - http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2013_mo … ax_1klasirane.pdf
Бих могла да препоръчам 127-мо - от позната учителка знам, че било добро като гимназия, стига да не ви е далеч. Ще проверя довечера за още - имам ги записани у дома - и ще пиша пак.

# 266
Руба, в 105 има добри препадаватели, но влизат деца с много нисък бал. На моя приятелка дъщерята е там и се е оплаквала от "девойките". Иначе програмата им е амбициозна и имат 2 или 3 преподавателки по италиански в осми клас. Също така имат споразумение с Италия и мисля, че дипломите им се признават там. След 9-ти клас могат да отидат за три месеца в Италия, но се палща. Забравих за каква сума ставаше дума 5 или 10 хиляди лева. Мога да попитам, ако те интерессува. В 12 клас учат италианска литература. От класа на дъщеря ми 2 момичета влязоха там. Едната не беше глупава, но хич не си даваше зор, а другата беше двойкаджийка от малка.

# 267
Здравейте, момичета!

Искам да ви помоля за малко информация, ако някой знае нещо по темата. Сериозно сме заплашени с 5-ица за годината по математика. Някой знае ли има ли някакви варианти за явяване пред независима комисия, както беше навремето, за повишаване на оценката?

# 268
  • София
Здравейте, момичета!

Искам да ви помоля за малко информация, ако някой знае нещо по темата. Сериозно сме заплашени с 5-ица за годината по математика. Някой знае ли има ли някакви варианти за явяване пред независима комисия, както беше навремето, за повишаване на оценката?
Преди няколко страници някой беше написал, че нямате право. Само в 12-ти клас.

# 269
  • виртуално
Това за неналагането на родителско мнение е нож с две остриета... Както можеш да чуеш после "Защо ме накара", така можеш да чуеш и "Защо не ме накара".

Точно така е и това много ме тормози.

Разликата в училищата, където може да бъде приет, с 18 е голяма.
Пробвала ли си да предложиш допълнителен курс по японски, а да пише първо другите гимназии.

Общи условия

Активация на акаунт