СЕДМОКЛАСНИЦИ - борба със статистиките - седмична (06.06-12.06)

• 66 419
  • 1 038
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Здравейте, скъпи мами на седмокласници. Чета ви от доста време, но до днес не събрах кураж да пиша тук. Момиченцето ми доста се изложи на матурите, а и по математика й оставиха 5-ца и сега кандидатстваме с бал 30,61. Имахме амбиции за АЕГ, ФЕГ, ИЕГ, СМГ, НПМГ, изобщо всички топ гимнации в София, но предвид този бал, преизчисляваме възможностите. Сега ще записваме 133 СОУ, 22 СОУ, 18 СОУ, 32 СОУ, 31 СУЧЕМ, 7 СОУ и 35 СОУ. Въпросът ми към вас е дали изобщо има смисъл да оставяме в списъка гимназиите с непосилно висок за нас бал и да оставим само тези, в които имаме някакъв шанс или все пак да ги пишем?

# 841
  • I want it all and I want it now.
Пишете всичко според желанието на детето.   bouquet
Успех.

# 842
  • виртуално
Дъщеря ми е 32.2, но въпреки това ще пишем така желаната Испанска.
Hищо не е сигурно

# 843
Въпросът ми към вас е дали изобщо има смисъл да оставяме в списъка гимназиите с непосилно висок за нас бал и да оставим само тези, в които имаме някакъв шанс или все пак да ги пишем?
Пишете по ред на желанията на детето, като същевременно и много след реално-възможното. Във вашия случай желанията, които трябва да впишете трябва да са повечко. В края на краищата нищо не се губи като се опита.
Успех  Peace и кураж  Hug

# 844
  • София
Писах по горе така, че моля да ме извините за повторението.

Статистически погледнато би следвало да ни приемат още по първо желание, НО ако предпочитанията не са като минали години картинката може да стане много различна. Затова току що с щерката попълнихме в заявлението 40 позиции. Може вероятността да е нищожна, но ако се случи след това няма да може да се допише желание. Затова заради малко повече писане не бих рискувала бъдещето на детето.

Ау как измислихте 40 позиции, при нас е голяма мъка, само 20 и то със зор. Но девойката ми не иска да учи немски, нито испански, не иска НТБГ и НФСГ, мъка, мъка. Балът е 34.388 и силно се надявам да стигне за първите желания. Какъв е бала на детето та чак 40?

И ние ще сме така - едвам ще измислим 10 желания - всички паралелки ФЕГ, 133 и 35 СОУ. Балът ни е 33,676. Стискам палци детето ми да има късмет за ФЕГ  Praynig и отличниците да имат други желания... Laughing

# 845
Още малко инфо за Пловдив

http://www.riobg.com/news/read/id/988

# 846
  • София
Въпросът не е до мързел или липса на химикалки  Laughing, а до това, че не можем да преценим коя от неезиковите гимназии е добра. Не искам да пише училище, в което не ги натискат с ученето и не държат на дисциплината. Тя самата не го иска.
Има приятели от  32ро, аз имам позната учителка с най-общи наблюдения върху гимназиите и общо взето си направихме някакво заключение. Но за другите не знам какво е положението. И това най-вече ми е чуденката.

# 847
  • София
Аз май бях писала колко да са май-малко желанията, на първа страница и Русалката го е споменала:

1) Отваряте статистиката за 2014 , взимате за вашия пол Брой оценки+ С натрупване  Х.
Пример сбор от матурите 10,85, момче: 86+437=532.
2)Отчитате неблагоприятни случаи: деца от областта, по-малко от половината деца от същия пол, приети в СМГ, НПМГ с математика и другите без квоти- У
3)Отчитате благоприятни случаи: деца с по-висок бал, приети в НПМГ с биология и химия, ТУЕС, ЕК, частни училища- Z
Та, брой паралелки=  (Х+У-Z)/13. Разбира се, знаем само Х. Та колкото повече, по-малко ядове после.

И накрая, пишете някое школо с нисък бал, за всеки случай.

# 848
Здравейте,

Момче с бал 33,23 - София, наредих всички ЕГ в столицата , плюс НТБГ, 35 СОУ и 133 - едвам 32 желания... Някакви идеи за други добри училища , за да не стане някаква грешка

# 849
  • София
Какъв е бала на детето та чак 40?

33,700 за първо желание.
По статистика има 1425 деца с оценки равни или по-високи от нашите. Ако приемем че всички с по-високи от нашите оценки подредят желанията си аналогично на нас то трябва в листата да имаме желания поне за 1425 места за да не изпаднем от класирането.

Желанията се редят според предпочитаниято на детето без значение в даденото училище с какъв бал са приемали до сега. Не трябва да се пропускат високобалови училища с идеята "защо да го пишем, като за там така или иначе няма да ни стигне бала" понеже ако има преориентиране като вкус на децата с по-високи оценки към други училища то в тези, към които до сега са се ориентирали отличниците баловете ще са по-ниски.

# 850
  • София
Давам идея за 3ти езикови : 35 СОУ, 22 СОУ, 7 СОУ, 32 СОУ, 18 СОУ, 31 СОУ.

Щеше да е много лесно, ако се ползваше системата за детските градини, така във всеки един момент щяхме да виждаме къде имат шанс децата и да пренареждаме докато останем доволни.

# 851
  • София
Какъв е бала на детето та чак 40?

33,700 за първо желание.
По статистика има 1425 деца с оценки равни или по-високи от нашите. Ако приемем че всички с по-високи от нашите оценки подредят желанията си аналогично на нас то трябва в листата да имаме желания поне за 1425 места за да не изпаднем от класирането.

Желанията се редят според предпочитаниято на детето без значение в даденото училище с какъв бал са приемали до сега. Не трябва да се пропускат високобалови училища с идеята "защо да го пишем, като за там така или иначе няма да ни стигне бала" понеже ако има преориентиране като вкус на децата с по-високи оценки към други училища то в тези, към които до сега са се ориентирали отличниците баловете ще са по-ниски.
Е, то по тази логика, тъй като преди щерката има не повече от 250 момичета, а паралелките са с квоти, то 26 желания надхвърлят бройката. При условие, че и последното желание е за гимназия с по-нисък приемен бал през миналата година.

За 35 СОУ - мислех и него да го пишем, но получихме едно голямо и твърдо НЕ от моята позната - учителка. И се стресирах.  ooooh!

# 852
Swetulka2000, и вие ли натам сте се насочили?
Ние сме там от 2012 г. - вече завършва 9 клас.

# 853
  • София - Рим и обратно

За 35 СОУ - мислех и него да го пишем, но получихме едно голямо и твърдо НЕ от моята позната - учителка. И се стресирах.  ooooh!
Ново двайсет... ooooh!

# 854
  • Пловдив
за Пловдив:
и ние с дъщеря ми мислим да наредим около 10+ желания, независимо че спрямо статистиките очакваме класиране по първо (или макс. второ) желание.  Simple Smile

Прочетох новината от страницата на РИО Пловдив - тук бланките ще бъдат предоставени на място, а служителите ще попълнят съответните кодове на посочените от нас желания.

Общи условия

Активация на акаунт