Русия 1

• 1 113 149
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 1 140
Знаейки какви са химикалите, ползвани при сондажите, и без да съм платен еколог, че и еколог въобще, не разбирам кой е толкова побъркан да сондира в малка и плътно населена Европа. Това е индустрия за огромни степни пространства почти без население като Щатите. А дори и там не я искат- в Тексас е вече забранено сондирането. Защо ли?

И аз не съм еколог. Но това за Тексас не е вярно. Има ban само за един град и в момента се водят съдебни битки, така че не ясно дали тоя ban ще остане в сила. А пък и Тексас има crude oil. В Оклахома fracking си продължава на воля.

За Щатите не знам. Те имат находища на газ не само шистов. Но България е една от малкото държави в Европа напълно зависима от газ от Русия, което определено я поставя в изключително неизгодна позиция и между чук и наковалня. Дори западната преса писа за негативните последствия за България след елиминиране на Южен Поток.

Писах още в темата за Украйна, че България трябва да остане гъвкава и то заради икономически причини. Определено тая зависимост от Русия не е добра за нито една държава. Но пък от друга страна, пътувайки до Банско през лятото, видях купища дърва пред всяка къща. Освен София с нейното парно, защо толкова трябва на България тоя Южен Поток?

Другото, което България трябваше да направи досега е в сферата на туризма. Където и да пътувах (за морето даже не споменавам) видях главно руснаци като туристи. Това също е форма на зависимост и не добра. Как е възможно американците да знаят толкова добре каменистите плажове на Хърватско и специално да пътуват до тях като дестинация?  България трябва да  промени маркетинг и да се опита да привлича повече туристи от Европа и от запад. Трябва по-сериозен контрол върху строителство (нов, луксозен хотел с проблеми в тръбите в банята ме впечатли).  Трябва по-агресивна реклама.

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 15:48 от Pixie

# 1 141
  • На земята, която е всъщност звезда.
Изцяло вътрешна работа е случващото се Wink. И ще го използват за пропаганда как е спекулативна западна работа на 100%. С удивление наблюдавам как образовани и информирани руснаци вярват на такива номера.

Ще ми ходят на почивки в чужбина и ще купуват Лексуси без въобще да обръщат внимание на патриотичните  призиви на Кремъл  Naughty.

С нетърпение очаквам резултатите от рейтинга на Путин, въобще няма да се изненадам, ако е прибавил някой процент. КГБ-ска му работа.

Ето как става зарибявката:

"Жънем плодовете на нашите завоевания, политическите победи на нашата страна. Това е разплата, това е цената, която икономиката, жителите на Краснодарския край и цялата страна рано или късно трябваше да платят заедно с президента и правителството. Защото няма чудеса." Това заяви Александър Ткачов, губернатор от 2000 г. на Краснодарския край, цитиран от портала Юга.ру. "Всички ръкопляскахме, всички казвахме, че е супер, че Крим е наш... А значи и всички са длъжни да споделят не само тази отговорност, но и цената й, загубите", казва още той.

И шараните кълват, кълват, а олигарсите броят, броят...

# 1 142
Слухът е, че всъщност са попълнили капиталовата дупка на някои държавни банки.
Дали са намазали олигарсите newsm78, няма никакво значение.... със сигурност поне една част. Доколкото разбрах, в петък в една от банките е пуснато съобщение, че нивата на долара са 70-90 за рубла Wink. Само това е било достатъчно да разпръсне слуховете и да стартира паника.

Удариха с един куршум два заека - оправиха проблеми с банките,  за които се говореше още преди 1-2 години при това приписвайки всичко на заговор срещу държавата им.
Предполагам, че скоро ще стабилизират курса около тези нива и ще свалят лихвения процент, за да подпомогнат предприемачите Sunglasses.

Колкото за това, че са шарани - предпочитам да не го коментирам на фона на случващото се в БГ.

Всъобще случващото е лошо и за Европа. толкова слаба рубла ще затвори изцяло пазара им за европейски стоки, туризма ще отнесе як шамар и т.н.
Невероятно глупаво е да се радваме на случващото се в Русия, няма как да не ни засегне пряко или коствено.
Виж кремълския властелин ще извлече само позитиви. Може да звучи невероятно на част от публиката, но това означава само, че нямат никаква идея за манталитета на руснаците.

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 16:27 от flambe

# 1 143
Ахаха.

Сега пак е надолу. На това му се вика вътре-вънка!
РЦБ продава като луда последните си доларови запаси без особен успех...
 hahaha hahaha hahaha hahaha
Обратното броене за Путин е започнало.

Той едва ли ще даде властта лесно обаче, за съжаление.
Да, ще продават наличните си запаси от валута, които са за около 7 милиарда долара. Не се знае обаче колко и каква валута ще разпродават.

"Страната разполага се необходимите парични ресурси, за да постигне икономическите си цели. Има и нужните пазарни инструменти, за да гарантира съответното търсене", подчерта Медведев.

# 1 144
7 млрд. са запасите на минфин-а им,  не ЦБ. ЦБ им банка има големи резерви, колко са точно в долари не ми се търси, не е това проблема.
Освен това има още действия, които могат да предприемат, ако искат да натиснат курса надолу Wink.

Самото бездействие или полумерки показва повече от ясно, че е преднамерено.
В страната, в която едно позвъняване може да накара всеки олигарх да си замисли за бъдещето изведнъж ЦБ стана супер независима Mr. Green.
Особено както мрънкят от години, че ЦБ не принадлежи на руската държава и трябва да се национализира.

# 1 145

Предполагам, че скоро ще стабилизират курса около тези нива и ще свалят лихвения процент, за да подпомогнат предприемачите Sunglasses.

Ще, ще... Wink
Нека продават резерва-това е най-сигурния начин да свърши бързо..

# 1 146
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
Колкото за това, че са шарани - предпочитам да не го коментирам на фона на случващото се в БГ.

...

Не разбирам този аргумент. Шарани има по цял свят, пропаганда също. Това, че в Русия има лековерни хора не изключва такива да има в България, САЩ, Камбоджа и пр. Но това е тема за Русия и затова коментираме ситуацията и хората там. Почти същото бих написала за българите, но в тема за нашата страна. Ако следваме логиката ти не би трябвало нищо да се коментира, защото съществува и на други места.  newsm78

# 1 147
Донякъде злорадствам, че самая могучая получава шамар, от друга страна ме е страх, че след Путин може да дойде още по голЕм Дзвер.. ooooh!
Ще ми се руснаците най-после да изтрезнеят и да видят, че са една обикновена бананова репуплика, макар и голяма,  и с огромни природни ресурси. Техният олигархичен модел облагодетелства само една малка част от населението, но за жалост и у нас е умалено копие на този модел, и то защото от години сме в прекалена обвързаност и енергийна зависимост от тях. Докато не се отскубнем окончателно от "мечешката" им прегръдка, няма да сме нормална държава. Защото те гледат на нас като колония, която трябва да им е вечно задължена.  Sick
Ако сте недоволни от 25-те години на "демокрация", то причината е в тънката червена нишка, от която я изтъкахме. Mr. Green
Надявам се някога и Русия да тръгне във вярна посока, но според мен хич няма да е лесно...КГБ е все още на линия. Mr. Green

# 1 148
В Русия никога не е имало демокрация или демократичен модел. А корупцията е традиция там (азиатски стил), от преди времето на Екатерина Велика. И тя се научила бързо как се върши работа в новата и родина. И да, навсякъде има корупция по върхушките, но аз говоря за ниво на корупция, което обикновеният човек на запад трудно може да си представи.

България винаги е била разкъсвана между азиатски и европейски ценности. Всъщност, те като че европейските ценности се обезцениха напоследък, така че не знам.

# 1 149
Европейските ценности не са се обезценили, а съвсем тенденциозно ни се натрапват най-гнусните азиатски мурафети като европейски ценности....Подмяна, и то съвсем целенасочена, но се надявам да не ни е изпила чавка мозъка. Mr. Green

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 22:31 от mimata67

# 1 150
Аз дори не говорех за България. В самата западна Европа традиционните европейски ценности са се обезценили.  И това е тенденция, която се увеличава.

Все се надявах, че България,  почерпила опит от какви ли не "ценности", коя от коя по-екстремни, през многото си векове, е научила нещо, но ако съдя по форумите, едва ли.....

# 1 151
На фона на многото страсти, турците ли излязоха глупаци с Южен поток и ще има ли България полза от нещо въобще?

# 1 152
На фона на многото страсти, турците ли излязоха глупаци с Южен поток и ще има ли България полза от нещо въобще?
Турския сокол няма да строи южния потоп за негова сметка -още ли не сте разбрали?
Газпром е пред фалит-кви потоци и реки сънувате още не ми е ясно...
Европа ще накаже демонстративно Русия като спре постепенно да купува ресурсите и.
Пък да видим кой ще фалира пръв... Joy

# 1 153
Знам кой... Украина.

# 1 154
"Украина" по-скоро ще е на life support докато Западът може да си го позволи, и лесно няма да и позволят да фалира  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт