Русия 1

• 1 114 097
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 1 290
Система е интересна  с производствата си Wink, а в последно време особено със шефа си.

Непосилна летва и поставяте на Русия - няма как преди 15 години да си бил в състоянието на Украйна и дори по-лошо и да направиш за толкова кратко време такъв скок.
Всъщност последните години се опитват да влагат все повече пари  в образование, за проекти и разработки.
ето един от примерите,
http://www.rusnano.com/projects/portfolio/

За емиграцията също не сте прави, Русия е пълна с емигранти от бившите им републики. Даже и азиатчета си имат не малко, китайци, виетнамци и т.н.
Разбира се, те са главно гастайбартери, но има и доста учени и студенти, които се стремят да си намерят място под слънцето там.
В последните години, особено след кризата доста от хората работещи за западни компании се прехвърлиха в офисите в Русия, поне аз имам няколко такива познати.
Обяснението им е много просто - стреса е много по-малко, а за същите пари могат да си позволят по-високо качество на живот.

Последна редакция: вт, 23 дек 2014, 18:36 от flambe

# 1 291
  • София
нито желано място за имиграция.

Ако питаш за личното ми мнение, по-добре е така. Аман от навлеци. Wink

Иначе ето за 2011 г. примерно. Тази година пак е така:

http://russianamericanbusiness.org/web_CURRENT/articles/871/1/Ru … -Fortune-500-list

Да, благодаря ти. Simple Smile Тези са ясни Газпром, Лукойл, Роснефт.  Само Система не я бях чувала. Аз имах предвид нещо извън тях и затова наблегнах на технологични и дадох съответните примери.

Fortune included seven companies from Russia on the list of the biggest companies on the planet.
Това изречение е много показателно.

Ами като видиш кои компании са на върха, руските са резонни. Горива, финансии и храна... Grinning Технологиите отстъпват. Започвам да се питам спрял ли е световният прогрес? newsm78

# 1 292
нито желано място за имиграция.

Ако питаш за личното ми мнение, по-добре е така. Аман от навлеци. Wink

Иначе ето за 2011 г. примерно. Тази година пак е така:

http://russianamericanbusiness.org/web_CURRENT/articles/871/1/Ru … -Fortune-500-list

Да, благодаря ти. Simple Smile Тези са ясни Газпром, Лукойл, Роснефт.  Само Система не я бях чувала. Аз имах предвид нещо извън тях и затова наблегнах на технологични и дадох съответните примери.

Fortune included seven companies from Russia on the list of the biggest companies on the planet.
Това изречение е много показателно.

Ами като видиш кои компании са на върха, руските са резонни. Горива, финансии и храна... Grinning Технологиите отстъпват. Започвам да се питам спрял ли е световният прогрес? newsm78

Абе уж не бил спрял, ама знае ли човек. Wink

# 1 293
Система е интересна  с производствата си Wink, а в последно време особено със шефа си.

Непосилна летва и поставяте на Русия - няма как преди 15 години да си бил в състоянието на Украйна и дори по-лошо и да направиш за толкова кратко време такъв скок.
Всъщност последните години се опитват да влагат все повече пари  в образование, за проекти и разработки.
ето един от примерите,
http://www.rusnano.com/projects/portfolio/

За емиграцията също не сте прави, Русия е пълна с емигранти от бившите им републики. Даже и азиатчета си имат не малко, китайци, виетнамци и т.н.
Разбира се, те са главно гастайбартери, но има и доста учени и студенти, които се стремят да си намерят място под слънцето там.
В последните години, особено след кризата доста от хората работещи за западни компании се прехвърлиха в офисите в Русия, поне аз имам няколко такива познати.
Обяснението им е много просто - стреса е много по-малко, а за същите пари могат да си позволят по-високо качество на живот.

Така е. Времето е кратко, а и тая огромна, огромна страна не се управлява лесно.

Това за емигрантите не го знаех. Май изходих от познатите около мен, които са се насочили някъде на  запад.

# 1 294
Аз затова повтарям, че представите за Русия са пълни с клишета и предубеждения.
Имат си тенденцията за подбряване на демографията, борбата с бедността, ако щеш и смъртните случаи от употреба на алкохол са им в трайна тенденция на спад.
Последните години влагат много пари в строителството и инфраструктура.

Според мен е малко при техните ресурси, но те си ценят и този напредък след всичко, което им се случи предното десетилетие.

За емиграцията http://-reg.eu.350/2022-/russia/20130912/183384782/Russia-Has-Se … ts--UN-Study.html.
Не съм го проверявала допълнително, защото го знам от живеещи в Русия - имат милиони гастарбайтери, една голяма част са нелегални.

# 1 295
Ами браво. Може би са поели към вярната посока, знам ли. Гледала съм някакви статистики, че доходите им са се удвоили сравнени с тези по времето на Елцин и , че все пак Путин въвел някакъв ред макар и по кагебейски.

Скрит текст:
Разкажи нещо повече за тая Стема, че ме заинтригува, а ме мързи да търся. Embarassed

# 1 296
А какво за Южен поток. Ще е Южен или ще е Турски? Какво ли не четох напоследък.

# 1 297
За нея или за шефа?

Един от най-големите работодатели - телекомуникации, космически технологии, атомна енергетика, фармацевтика и т.н.
Тук можеш да разгледаш по-подробно
http://www.sistema.ru/investicii-v-rossiju/rti/.

Собственика е един от най-образованите и най-различни интереси олигарси. То се вижда и от бизнеса му. Много близък до Медведев.
https://ru.wikipedia.org/wiki/Евтушенков.

Много близък с Янукович, един от тези които поддържаха тезата, че загубата на Украйна ще е катастрофа за Русия.
 Той е човекът с парите зад Малофеев, а двамата седят зад  разбутването на Донбас и пращането на Стрелков в Славянск.
Предполага се, че е през главата на Путин, защото го арестуваха с обвинения за пране на пари Wink и започнаха да чистят хората му на място.
Точно преди срещата на Путин с олигарсите са му свалили домашния арест и е присъствал на нея.
През цялото време запази спокойствие и не се хвърли да се защитава.  

Такиви неща отдавна не се бяха случвали и беше изненадващо.

Аз затова съм много скептична как ще се реализират заявленията на Путин, че ще амнистира всички капитали и собствеността ще е неприкосновена, които направи наскоро.
Жеста на Усманов добре, обаче не може да използваш властта си, за да ги "удариш" когато не те слушат и се месят в политиката, а  от друга страна те да  вярват на обещанията ти в аванс.
Вижда ми се неизпълнимо, ще видим...

_silence_ стига дразнила, тъкмо разговора върви нормално.
Хем ти е неприятно като се присмиват на страната ти, хем ти се държиш по същия начин.
Детска градина ooooh!.

Последна редакция: ср, 24 дек 2014, 00:45 от flambe

# 1 298
Хем ти е неприятно като се присмиват на страната ти, хем ти се държиш по същия начин.
Детска градина ooooh!.

това нейното иронично ли трябваше да бъде ?
хаха , явно не може да разбере облекчението , че ЕС ни отърва от проект с три пъти надвишена цена , 30 год. период на изплащане и 4% год. лихва !?!
аматьор си е Путин и си мисли , че ще надцака германците ...

# 1 299
За нея или за шефа?

Един от най-големите работодатели - телекомуникации, космически технологии, атомна енергетика, фармацевтика и т.н.
Тук можеш да разгледаш по-подробно
http://www.sistema.ru/investicii-v-rossiju/rti/.

Собственика е един от най-образованите и най-различни интереси олигарси. То се вижда и от бизнеса му. Много близък до Медведев.
https://ru.wikipedia.org/wiki/Евтушенков.

Много близък с Янукович, един от тези които поддържаха тезата, че загубата на Украйна ще е катастрофа за Русия.
 Той е човекът с парите зад Малофеев, а двамата седят зад  разбутването на Донбас и пращането на Стрелков в Славянск.
Предполага се, че е през главата на Путин, защото го арестуваха с обвинения за пране на пари Wink и започнаха да чистят хората му на място.
Точно преди срещата на Путин с олигарсите са му свалили домашния арест и е присъствал на нея.
През цялото време запази спокойствие и не се хвърли да се защитава.  

Такиви неща отдавна не се бяха случвали и беше изненадващо.

Аз затова съм много скептична как ще се реализират заявленията на Путин, че ще амнистира всички капитали и собствеността ще е неприкосновена, които направи наскоро.
Жеста на Усманов добре, обаче не може да използваш властта си, за да ги "удариш" когато не те слушат и се месят в политиката, а  от друга страна те да  вярват на обещанията ти в аванс.
Вижда ми се неизпълнимо, ще видим...

Детска градина ooooh!.

Много благодаря. Интересно беше.   bouquet

Отстрани погледнато това с олигарсите ми прилича на нещо като  "мафиотска'' история, ама на високо, високо ниво и за много, ама много пари. Двама разбутали Донбас, ама през главата на Кръсника, той пък го арестувал единия, ама се смилил та го пуснал да присъства на срещата и т.н и т.н. Малко като след първоначалното натрупване на капитала в началото на капитализма. Това разбира се си има своето обяснение, все пак само от 25 години имат частна собственост. Има няма сигурно след 30 години, всичко ще е бяло и изпрано и работещо по правилата на пазарната икономика. Или съм оптимист?

Има слухове, че Путин е сред най - богатите в света, с 64 милиарда долара. Държал ги в американски банки. Това съм го чела по западната преса. В Русия чуват ли се такива неща или са само западни слухове?

# 1 300
Всъщност го арестува, за да спре финансирането и да ги принуди да го слушат.
После прати руски войници на терен, да "помогнат" Wink.

Олигарсите са продукт на разпада на системата,  буквално им подаряват собственост за милиарди в мътните 90-те.
Идването на власт на Путин е благодарение на тях, те го избраха и назначиха, когато си дадоха сметка, че са отишли твърде далеч и Русия е в катастрофа.
Сделката беше те да не се месят с политиката и да си продадат акциите на ключови фирми  обратно  държавата. Който се съпротивляваше беше ударен от държавата - Березовски, Ходорковски.
В това разчистване на полето отиде първия мандат на Путин.
Отделно инсталира негови приятели на ключови места - Сечин, Тимченко, братята Ротенберг, на ключови места и те направиха милиарди.

Не съм оптимист, че някога ще заприличат на западния бизнес Thinking.
Руския елит е различен от западния, през цялата им история е така.

За парите на Путин - мисля, че е истина и някой ден ще се разбере.

# 1 301
Руските олигарси, пък и не само те, просто приеха за чиста монета образа на Запада, представен от кремълската пропаганда и копираха тази представа в реалния живот. И бизнесът им е огледален образ на тази представа, която не отговаря на западната действителност. То затова руския капитализъм не е като западния капитализъм. При нас се случи също нещо подобно. И ние, и руснаците пропуснахме момента да наваксаме с реалността. За нас обаче има шанс, защото ние поне не сме еднопартийна система, в която никой няма право на опозиционно мнение. За руснаците обаче такъв шанс в този живот не се очертава скоро да има.

# 1 302
Значи за тях  най - доброто управление е  демократична диктатура от Путинов тип.
Добре де, в крайна сметка ако Путин си отиде (все някога ще стане, все пак е смъртен) пак ли ще се върнат в годините на Елцин? Или се предполага, че Медведев ще е новия Владимир? И така во веки, все някой с "желязна ръка".

А какво се оказа със смъртта на Березовски? Пише ли се нещо, говори ли се? А Литвиненко? И там мълчание май? Въпреки че той нали каза на смъртния си одър, че само и единствено Путин е отговорен за смъртта му.

# 1 303
  • София
за Русия може би е възможен някакъв южнокорейски вариант. Авторитаризъм при които икономиката се разпределя на няколко фирми и постепенното демократизиране и въвеждане на правила.

# 1 304
Започвам да не разбирам какво искат от Русия.  newsm78
Съседите и ЕДИНСТВЕНО искат да ги остави на мира. Русия освен бардак и проблеми нищо друго не може да им даде.

че руснаците имат месианско самосъзнание, каквото американците нямат. Смятат, че не само са призвани да управляват света (за негово добро), но да го спасят.
"Упаси господи !!!"  (c)  3 х прекръстване  Joy

Те сами себе си не могат да управляват и тази своя народна черта отлично съзнават и пресъздават в пословицата "ТАМ (везде) ХОРОШО, ГДЕ НАС НЕТ".
Такова "месианско самосъзнание" със сигурност е плод на алкохолно опиянение, дрогиране или слабоумие.

ПС. Марсианско по го разбирам, ама месианско самосъзнание ....

американците са издигнали парите в култ, докато при руснаците моралните ценности са по-важни.
"Народ совсем сошёл с ума".   Националният си мазохизъм превърнахте в народна идея а тук вие за морал говорите ? Laughing

"Руссо туристо - облико морале?"  Laughing
http://www.proza.ru/2014/02/14/2251

Като няма от какво друго, поне от приказки го докарвате. Laughing

Последна редакция: чт, 25 дек 2014, 08:05 от plamenhk

Общи условия

Активация на акаунт