Русия 1

• 1 114 419
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 690
а от Южен Поток с колко милиарда ще изгорим ?

това , което причинява Русия на Европа нe може да бъде отминавано с мълчание ...

# 691
Смятате ли за редно в тази и други теми един потребител свободно да си поства обидни картинки и карикатури за цяла една нация?
Явно много те засегнаха картинките на другарите Ленин и Путин за да говориш за нация. Или може би изхождаш от лозунгът «Один народ, одно государство, один вождь» ?    People No Good

Реакцията на демократичната форумна общественост ми е интересна...
А на мен реакцията на тоталитарната  форумна общественост.  Laughing

# 692
Реакцията на демократичната форумна общественост ми е интересна...
А на мен реакцията на тоталитарната  форумна общественост.  Laughing
Един от начините да загърбим старото и да се стремим към по-добро общество е пълен игнор на хора като теб, уважаеми.

Русия и руснаците винаги са били лекинко презирани у нас. Дори и във времето, когато им се водихме първи дружки и там ква губерня беше, пак всички се подхилкваха: "Ааа, братушките, ХАХАХА". И въобще отношението ни към тази страна, независимо какви се наричаме - фили или фоби, е инфантилно и истерично. Не знам кво точно може да направи Русия в случая - наша работа е да се научим да бъдем адекватни като общество.

# 693
Hellymod, много интересно интервю, благодаря за линка.
Жаве, не е само пламен и не е само в тази тема, за съжаление.
Агресивната омраза залива повечето теми от Клюкарника, дори и по-невинните, се чудя, дали подобни юзъри не се санкционират, за да стават скандали, просто ей така за шоуто, без никой от модераторския екип да се замисли за вредата нанасяна в голямата картинка.

Една статия за ВВП, която в пълна степен се отнася и за опонентите му, не само на запад, но да речем в тази тема, а това е много, много тъжно.

http://www.marginalia.bg/analizi/agresivnoto-nevezhestvo-ubiva-t … -na-propagandata/

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 10:53 от Sinn.Sage

# 694
Много силно.  Peace

# 695

Русия и руснаците винаги са били лекинко презирани у нас. Дори и във времето, когато им се водихме първи дружки и там ква губерня беше, пак всички се подхилкваха: "Ааа, братушките, ХАХАХА". И въобще отношението ни към тази страна, независимо какви се наричаме - фили или фоби, е инфантилно и истерично. Не знам кво точно може да направи Русия в случая - наша работа е да се научим да бъдем адекватни като общество.
Тя, горката,  направи много.  С помощта на нашите фили фалшифицираха де що има история. Правиха преврати, атентати,обираха мандри, взривяваха църкви, избиваха народни представители, инженери, доктори и учени. Изселваха и разселваха хора с дипломи по села и паланки, а други ги вадиха от кочините , обличаха им костюми и ги слагаха на ръководни длъжности. Даваха или не даваха бележки за следване на висшо образование, избиваха писатели в странство с отровни сачми, строяха велики паметници на Ленини, на Шмайзери, на Альоши на сърпове и на чукове, сменяха имена на градове и села, гониха хората от земите им и ги натикаха в панелни гълъбарници.  Обявиха част от българите за македонци като услужливо им написаха и език и история, а тези дето не искаха да са такива ги затваряха по мазетата и ги разтриваха докато им дойде акъла...Тези дето не слушкаха ги пращаха на един остров да чукат камъни докато им начукват канчетата.....

Постара се Русия, постара се много, много се потруди....но не можа да промени нашето отношение. Защо ли?
Даже го влоши.

Хотели лучше, а получилос как всегда....

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 13:24 от Герри

# 696
Благодаря за статията в Маргиналиа! Благодарности на Sinn.Sage!
Прочетете я, ако още не сте, заслужава си. Още повече, че е писана от руснак, макар и вече с грузинско гражданство.
Там се обобщава всичко, което се опитваме да кажем в темата. Заглавието не е случайно - Агресивното невежество убива – технология на пропагандата!
Не мога да се сдържа да не цитирам началото:

В СССР знаеха, че радиото е измислено от Александър Попов, но никой не казваше, че първите опити с електромагнитни вълни са направени от французина Едуар Бранли и англичанина Оливър Лодж. А създател на радиото е италианецът Гулиелмо Маркони.

Или създателите на първия парен локомотив – не са баща и син Черепанови, преди тях вече са направени няколко парни машини от французина Коньо, американеца Еванс, шотландеца Мърдок, чеха Божек. И първият самолет не е руски. И първото книгопечатане не е в съвременна Русия. Изобщо, много легенди рухнаха след разпада на СССР и разочароваха мнозина, които вярваха в тях.

Но мнозина им вярват и досега. Вярват, че старият модел на италианския фиат е съветското жигули. А автоматът Калашников не е версия на автомата на Хуго Шмайзер, а е ни повече, ни по-малко съветски, даже руски. И така нататък. Списъкът на лъжите и присвояванията може да продължи хиляди страници.

Аз добавям към тези легенди и тази, че руснаците доскоро вярваха, че азбуката им е измислена от Ленин (много сме писали в темата за това). По-късно взеха да вярват, че Кирил и Методий вземат азбуката от тях и я представят за свое изобретение. Даже и древните гърци са взели някои от буквите си от руската азбука http://snaiper-bg.net/2011/07/8290-ruski-sait-laja-e-che-kiril-i … ynskata-pismenos/

# 697
Агресивното невежество убива – технология на пропагандата!
Не мога да се сдържа да не цитирам началото:

В СССР знаеха, че радиото е измислено от Александър Попов, но никой не казваше, че първите опити с електромагнитни вълни са направени от французина Едуар Бранли и англичанина Оливър Лодж. А създател на радиото е италианецът Гулиелмо Маркони.

Или създателите на първия парен локомотив – не са баща и син Черепанови, преди тях вече са направени няколко парни машини от французина Коньо, американеца Еванс, шотландеца Мърдок, чеха Божек. И първият самолет не е руски. И първото книгопечатане не е в съвременна Русия. Изобщо, много легенди рухнаха след разпада на СССР и разочароваха мнозина, които вярваха в тях.

Но мнозина им вярват и досега. Вярват, че старият модел на италианския фиат е съветското жигули. А автоматът Калашников не е версия на автомата на Хуго Шмайзер, а е ни повече, ни по-малко съветски, даже руски. И така нататък. Списъкът на лъжите и присвояванията може да продължи хиляди страници.

Аз добавям към тези легенди и тази, че руснаците доскоро вярваха, че азбуката им е измислена от Ленин (много сме писали в темата за това). По-късно взеха да вярват, че Кирил и Методий вземат азбуката от тях и я представят за свое изобретение. Даже и древните гърци са взели някои от буквите си от руската азбука http://snaiper-bg.net/2011/07/8290-ruski-sait-laja-e-che-kiril-i … ynskata-pismenos/
Има ли друга такава страна?

# 698
И аз благодаря за мнението на Олег Панфилов. За манипулативната пропаганда много добре го е казал и Людмил Димитров в интервюто, което даде по- напред hellymod и което за мен беше истинска наслада да прочета. И там нещата са великолепно обрисувани.
Мислех, че някой ще коментира повече по него, аз ще си позволя да публикувам само 1 красноречив цитат:
Цитат
Няма място за дебат, Митко! Разбира се, така е, както казваш, но няма място за дебат. Аз много мога да кажа по този въпрос и с другите чужденци си говорихме доста по-различни неща, но там просто дебат няма. Няма! И не може да има, защото към чуждата гледна точка се отнасят или с пренебрежение и високомерие, или просто я смятат предпоставено за провокация. Не за друго мнение, не за закономерна алтернатива на това, което те мислят, а просто за провокация. Без да си дават сметка, че другата гледна точка вече е провокирана от тяхната гледна точка, изразена гласно и непререкаемо.
Да, казват се нещата, както и тук се пишат. Ама какво от това??
Факт е, че се допуска и е била допускана цялата тази помия, с извинение. Друга дума точно в момента не ми идва.
Надявам се България вече да е защитена от подобни изродщини. Защото е ясно, че преди тя беше оставена в тези лапи. Явно на някой му беше по- удобно така. И ако сега положението й е на това дередже, ясно е от къде идва то.
Чета темата от самото й начало и ми идва почти като мазохизъм. И не я чета само заради Русия/политиката на Путин, ами заради нас. Заради България.

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 21:30 от take a smile

# 699

Ах......февруари бях тук в болница и лежах в една стая с рускинче, нямаше 25; с висше образование. Писах вече някъде за случая. Та момичето твърдеше, че Кирилл и Мефодий са руснаци.
Неотдавна с една позната немкиня, фиолог , се бяхме заговорили за езиците, тя е учила славистика, ме попита, ама не са ли двамата братя македонци?
та така.....за пропагандата........
И за православието в Русия си говорихме. Много интересна хипотеза ми сподели тя. Че като се чудели към коя религия да се насочат, руснаците избрали православието, защото при мюсюлманството трябва да се събуват и много миришело...

# 700
Не намирам за особено успокояващо, че в други страни има по-фрапиращи легенди от нашите, но няма да им се даваме, нали?  bowuu

Луно, луно, земьо македонска  Party

# 701
Всъщност възможно ли е Русия да стане демократична държава от западен тип? Да стане като една Холандия примерно?
Moже ако я ограничим в Москва и оставим там САМО партайнгеносените с многото пари.  Тя по ТОЗИ начин и Монако може да стане ако съберем там авангарда на "передового общества" на Земята.  Joy

И ако не е възможно кво правим?
Автозомбираш се в страната на кривите огледала.
Демокрацията през кривите огледала става  "дерьмократия" :   Mr. Green
А иначе няма изгледи да станете втора Холандия:

"В ближайшие 10-20-50 лет мы не будем иметь таких благоприятных условий, которые были в период с 2000 по 2004 год", - сказал Кудрин на расширенной коллегии Минфина.
http://xronika.az/main/3393-budushhee-yekonomiki-po-kudrinu-vyxod-iz-krizisa.html

За да разбереш по добре светлото холандско бъдеще  погледни как нараства "общий внешний долг частного и федерального сектора"  През 2005 е бил $108 млрд, 2007 -  $417,2 млрд,  2009  - $479,9 млрд за да достигне  $732,046 млр през 2013 , "что на 15% больше показателя 2012 года".
http://www.mk.ru/economics/article/2014/01/20/972792-vneshniy-do … vyiros-na-15.html

Когда экономический рост заканчивается, авторитарные режимы могут выбрать территориальную экспансию как инструмент поддержания популярности и сохранения власти
http://www.vedomosti.ru/opinion/news/24887961/sergej-guriev-korr … ijskuyu-ekonomiku

Новата руска национална идея
http://t-itanium.livejournal.com/1373242.html

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 16:46 от plamenhk

# 702
  • София
добър и интересен анализ на Гай Лафт директор на Института за анализ на глобалната безопасност във Вашингтон.

http://www.foreignpolicy.com/articles/2014/08/05/tsar_vladimir_p … i_bosporus_crimea

# 703

И за православието в Русия си говорихме. Много интересна хипотеза ми сподели тя. Че като се чудели към коя религия да се насочат, руснаците избрали православието, защото при мюсюлманството трябва да се събуват и много миришело...

Не не е за това. причината е, че исляма забранява спиртните продукти и употребата им... Wink
А нали се сещаш какво става, когато някой бащица изкуфее до степен да въведе сух режим? Не изкарва и 15 минути...

# 704
руснаците избрали православието, защото при мюсюлманството трябва да се събуват и много миришело...
Не не е за това. причината е, че исляма забранява спиртните продукти и употребата им... Wink
Joy

Общи условия

Активация на акаунт