Русия 1

• 1 113 874
  • 23 588
  •   2
Отговори
# 840
Ето
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B … D1%81%D0%B8%D1%8F.
За ориентир - 1990 рухва СССР, 2000 на власт идва Путин.
Не може да се казва на бялото черно, тенденцията за сега е устойчива.

Имаше и поредица от публикации във Форбс на тази тема,
За твърденията в интервюто на Обама,
http://www.forbes.com/sites/markadomanis/2014/08/04/3-things-bar … ong-about-russia/

И още от същия автор и по темата, с още по-голяма конкретика
http://www.forbes.com/sites/markadomanis/2014/09/03/8-things-mas … ssian-demography/
http://www.forbes.com/sites/markadomanis/2014/09/09/russian-demo … nd-useful-idiocy/

Последна редакция: сб, 27 сеп 2014, 15:59 от flambe

# 841
За мен Форбс е медия, която подминавам.

# 842
Твое право е.
Дадох линковете, защото има конкретика и нагледни графики.
Могат да се намерят на много други места, но рядко са кратко написани, достъпни и достатъчно прегледни.

Факта си е факт - Русия в момента не губи население, точно обратното е.
Така, че твърденията за умиращата мечка са си чиста проба опорна точка.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2014, 22:23 от flambe

# 843

Сутринта на  03.12.2014 доларът достигна нов максимум от 54,75 рубли а еврото - 67,74 рубли.  Laughing

Руската Центробанк продала само за един ден 700 млн долара за да задържи рублата, но това не е помогнало. Наблюдава са паника в банковата система.

Capital controls feared as Russian rouble collapses
http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11266746/Capital-co … le-collapses.html

"СССР Русия е Горна Волта* с ракети"  (c)  Маргарет Taчър
* сега Буркина Фасо

Преди даваха 32 рубли за долар - сега 55. Явно руснаците станаха реално по богати.   superuu

# 844

Преди даваха 32 рубли за долар - сега 55. Явно руснаците станаха реално по богати.   superuu
Скоро всички ще са милионери.
 Joy Joy

# 845
Добри дни за световната русофобия. Русия е капут, както казваха едно време. Да видим сега какви цветя и рози ще започнат да растат.

# 846
Добри дни за световната русофобия. Русия е капут, както казваха едно време. Да видим сега какви цветя и рози ще започнат да растат.
Хахахаха.  Joy Joy Joy Joy Joy Joy
И все по-добри ще бъдат.
Отдавна беше време ...

# 847
  • София

Преди даваха 32 рубли за долар - сега 55. Явно руснаците станаха реално по богати.   superuu
Скоро всички ще са милионери.
 Joy Joy

Колкото бяхме милионери тук пред 97-ма.

Само че Русия няма да се продаде или да се надупи на МВФ, за разлика от България.
А ние тук ще измръзнем още тази зима.

Русия е капут, както казваха едно време.

Някои май не виждат по-далече от гъза си. Капут, ама на куково лято. Това е по-скоро стимул да започнат да разчитат само на себе си и да престанат да пускат аванта на този и онзи.

# 848

А ние тук ще измръзнем още тази зима.

Това от мен:smile3532
А това от вас: newsm45
Скоро във Великая няма да има и соль. А да ти кажа ли една тайна?-няма да измръзнем.. Joy

# 849
  • София
Много съдържателен отговор  Joy

И аз ще седя и злорадо ще се хиля, докато на целия български народ му мръзне задника, въпреки че и аз ще мръзна заедно с всички. Нищо, злорадството ще ме топли  Sunglasses

Лошото е, че политиците все ще намерят начин и средства да се отопляват, и то за наша сметка.

Скоро във Великая няма да има и соль. А да ти кажа ли една тайна?-няма да измръзнем.. Joy

И вас ли злорадството ще ви топли?  smile3532

# 850
Само преди няколко години, когато републиканският кандидат каза, че Русия е основният враг на САЩ, Обама (тогава все още кандидат) каза, че Русия е ценен партньор и политически и бизнес, че отношенията са добри и се работи върху тяхното подобряване  и да уведомим републиканеца, че студената война е свършила.  Либераните, прогресивни модерни млади и образовани (по правило демократи) ликуваха. После се почна полека първо с Пуси Райът, гей законите, после Украина.
Сега Русия е враг номер 1 заедно с Изис и еболата. Сега се  се води все по-ожесточена медийна и икономическа война САЩ Русия?

Предстоят избори и по всяка вероятност ще бъде избран републиканец, рейтингът на демократите е много нисък. Интересно ми е това как ще се отрази на отношенията САЩ- Русия и дали ще се отрази,  дали външната политика на САЩ е въпрос и на партия, или линията се определя изънпартийно и се следва независимо кой е президент. Може просто да е дошъл ред на Русия, след смяната на режимите в близкия изток с удобни такива. Републиканците по принцип са много по хард-лайнъри по отношение на Русия и войни, но пък с Буш отношенията бяха по-добри, парадоксално. Буш и той е анти-гей и анти-пънк, така, че имаха допирни точки.
Изненадват ме българите, които яростно плюят срещу тази или онази държава. Интересно ми е доколко е безкористно. Ние като българи трябва да си гледаме нашия интерес, и да не сме между чук и наковалня както става обикновено, а не да лансираме чужди интереси. Нито САЩ нито Русия се грижат за нас по какъвто и да е било начин, напротив.
Много ми е интересна и ролята на ЕС в случая. Те, за разлика от щатите, нямат икономически или политически интерес от срутването на Русия или Путин, който е техен партньор и се чудя доколко им е наложено отгоре и на тях тази линия на поведение. Ние можем да си плещим колкото си искаме за доброто и злото, прогресивната демокрация и тн,но и на дете му е ясно, че върви яростна игра на шах за пазари, влияние на тези от големия бизнес. И играта е с неясен и потенциално опасен край. За мен се опитват да бутнат Путин и ако не успеят безкръвно, може да се стигне до по екстремни мерки, дано да не съм права.

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 14:27 от OX'AMAH

# 851

И аз ще седя и злорадо ще се хиля, докато на целия български народ му мръзне задника, въпреки че и аз ще мръзна заедно с всички. Нищо, злорадството ще ме топли  Sunglasses

Ами пак да ти прошепна: Няма да му мръзне задника.
Един друг-велик задник ще мръзне..

# 852
  Ей,  съсипаха я тая държава.

Изкушавам се да злорадствам, щото общонародния възторг от нововъзродените имперски путински амбиции беше непоносим, но всъщност не ми е приятно.

# 853
Джаритта защо ще злорадстваш, че на българския народ му мръзне задника? Какво точно е виновна България, която просто е малка държава между чук и наковалня буквално и изобщо не е виновна за ситуацията, а бива използвана, притискана и изнудвана и от двете страни ?  Не ти ли е неудобно да пишеш такова нещо в български форум?

# 854
 Ей,  съсипаха я тая държава.

Изкушавам се да злорадствам, щото общонародния възторг от нововъзродените имперски путински амбиции беше непоносим, но всъщност не ми е приятно.
Това им е за урок, икономика върху газ и нефт само не се строи, това е ясно от години, но Путин по никакъв начин не подпомагаше за развитието на икономика от по-модерен вид. това от години се дискутира в Русия, всеки го знае, всеки предупреждава, но националната политика не се променяше. Сега, според мен, ще се наблегне в тази насока, което е положително за Русия.

Общи условия

Активация на акаунт