Русия 1

• 1 142 862
  • 23 566
  •   1
Отговори
# 8 730
Това е същото, което правят животните, когато не искат да се бият, но искат да покажат първична сила. Показват си зъбите. Определено обаче е опит за притискане на Русия до стената. Като някакво "отмъщение" за Крим. Един вид "дълго ще ти излиза през носа тази волност". Някак имам усещането, че един вид само за запада е тази запазена марка да напада държави без резолюция на ООН, да сваля диктатори и т.н. Никой друг едва ли не, не може да си го позволи. 

това обясняв липсата на логика. или е история от живота в зоопарка или от този в някаква детска градина ???

# 8 731

Да, Соломон Паси го слушах и каза нещо, с което аз лично съм съгласна. "С Русия се преговаря много вежливо и много добре въоръжен. Мислите ли, че ако имаше натовски войски в Украйна, Крим щеше да се отдели? "

Това е доста абсурдна постановка на въпроса. Изникват поне два други "Мислите ли, че ако нямаше преврат в Украина, Крим щеше да се отдели?" и "Мислите ли, че ако имаше натовски войски в Украйна, в Крим щеше да има руска военна база?"  В крайна сметка въпросът не е в наличието/липсата на натовски войски, а в рой други обстоятелства.

# 8 732

Да, Соломон Паси го слушах и каза нещо, с което аз лично съм съгласна. "С Русия се преговаря много вежливо и много добре въоръжен. Мислите ли, че ако имаше натовски войски в Украйна, Крим щеше да се отдели? "

Това е доста абсурдна постановка на въпроса. Изникват поне два други "Мислите ли, че ако нямаше преврат в Украина, Крим щеше да се отдели?" и "Мислите ли, че ако имаше натовски войски в Украйна, в Крим щеше да има руска военна база?"  В крайна сметка въпросът не е в наличието/липсата на натовски войски, а в рой други обстоятелства.

Не, ставаше въпрос точно за това, че каквито и конфликти и спорове да има, ако имаше натовски войски там, Крим нямаше да се отдели. Точно в този контекст беше казано т.е. въпреки преврата, ако имаше натовски войски Крим нямаше да бъде "взет". Защото за Крим винаги се говори в контекста на "взет".

# 8 733
Не, ставаше въпрос точно за това, че каквито и конфликти и спорове да има, ако имаше натовски войски там, Крим нямаше да се отдели. Точно в този контекст беше казано т.е. въпреки преврата, ако имаше натовски войски Крим нямаше да бъде "взет". Защото за Крим винаги се говори в контекста на "взет".

По същата логика може да кажем, ча ако имаше руски войски в Украина /а не само в базата в Крим/, преврат нямаше да има и Крим нямаше да се отдели.  Мисълта ми е, че  наличието на войски като гарант за мира би  могло да има някакво оправдание, но доста ефимерно. Всъщност, имаше интервю с командващия американската армия в Европа, който каза, че така или иначе, в случай на лоши намерения откъм руснаците, НАТО не може да реагира достатъчно бързо в балтийските страни. Така че според мен просто се нагнетява напрежението, без да цели някаква сигурност. Но както справедливо отбеляза jp, враг трябва да има.  Хубаво е и за оправдание на експанзията, и вероятно за оправдаване на разходи.

# 8 734

По същата логика може да кажем, ча ако имаше руски войски в Украина /а не само в базата в Крим/, преврат нямаше да има и Крим нямаше да се отдели.  Мисълта ми е, че  наличието на войски като гарант за мира би  могло да има някакво оправдание, но доста ефимерно. Всъщност, имаше интервю с командващия американската армия в Европа, който каза, че така или иначе, в случай на лоши намерения откъм руснаците, НАТО не може да реагира достатъчно бързо в балтийските страни. Така че според мен просто се нагнетява напрежението, без да цели някаква сигурност. Но както справедливо отбеляза jp, враг трябва да има.  Хубаво е и за оправдание на експанзията, и вероятно за оправдаване на разходи.

Да, точно така. Един вид, докъдето се простират войските, до там се простират реалните граници на влияние. Естествено, че НАТО не може да реагира веднага, а също толкова естествено е, че руснаци няма да нападнат натовски войски. Затова казвам аз, че е само показване на зъби.

# 8 735
Да, точно така. Един вид, докъдето се простират войските, до там се простират реалните граници на влияние. Естествено, че НАТО не може да реагира веднага, а също толкова естествено е, че руснаци няма да нападнат натовски войски. Затова казвам аз, че е само показване на зъби.

Руснаците явно не са тръгнали да нападат и без натовски войски, но си права, че всичко е въпрос на подчертаване на влияние. Въпросът е да не се минава някаква разумна граница.

# 8 736

Руснаците явно не са тръгнали да нападат и без натовски войски, но си права, че всичко е въпрос на подчертаване на влияние. Въпросът е да не се минава някаква разумна граница.

Именно.

# 8 737
Цялата  тази лавина от събития  ..... не ми харесва, че осъзнавам, че всеки ден от тук натам, може да  е последен....  fingerscrossed
Не съм оптимист, че ни чака светло бъдеще. Дори и близкото бъдеще е съвсем мрачно и непредсказуемо ...
Загубих всяко доверие към хората, от които зависи спокойствието ни.  ooooh! Outta Joint

Единствената надежда, която се прокрадва в новините е, че НАТО се разпада, както и ЕС.  
Този модел вече е  bishop  

Едва ли това ме прави по спокойна, но чувствам, че това ще е шанс за нов път към бъдещето...  

# 8 738

Не знам доколко е вярно, но има една историчка Мери Елиз Сарот, има книги / "1989: The Struggle to Create Post-Cold War Europe", The Collapse: The Accidental Opening of the Berlin Wall ),  , доста публикации и явно достъп до архиви, та тя твърди, че историческият момент е пропуснат умишлено през 1989 година. Че Горбачов при преговорите многократно е апелирал Русия да стане част от нови европейски структури за сигурност и дори член на НАТО, но американската концепция е била да изолират Русия, а паневропейската сигурност е била определяна като фантазия. Общо-взето твърди, че сега берем плодовете на тази политика. В което няма лошо, доколкото вероятно е било предвидено като ефект, тъпото е, че географски се падаме на кофти място.

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 14:33 от Vapor

# 8 739

Не знам доколко е вярно, но има една историчка Мери Елиз Сарот, има книга, доста публикации и явно достъп до архиви, та тя твърди, че историческият момент е пропуснат умишлено през 1989 година. Че Горбачов при преговорите многократно е апелирал Русия да стане част от нови европейски структури за сигурност и дори член на НАТО, но американската концепция е била да изолират Русия, а паневропейската сигурност е била определяна като фантазия. Общо-взето твърди, че сега берем плодовете на тази политика. В което няма лошо, доколкото вероятно е било предвидено като ефект, тъпото е, че географски се падаме на кофти място.

Хм, кой знае как е било. Нали знаеш като се обърне каруцата и спекулациите започват да валят като из ведро. Горбачов казал, пък онзи не искал, пък трети не могъл и т.н. Аз съм малко скептична точно към тази версия.  Горбачов може и да е искал, но...нито един друг руски политик не би го пожелал. Все пак Русия, която беше основният двигател на СССР изведнъж да се примири с ролята на партньор. От това да командваш половината свят, изведнъж просто един редови член на....НАТО и ЕС. Руснаците също имат амбиции за лидерство. От друга страна пък Запада винаги е считал за свое единствено право да раздава правосъдие, да сваля диктатори, да диктува нещата и руснаците винаги са били конкурент. Конкурент, на който е добре да се показва къде му е мястото. Конкурент, на когото му налагат санкции, а не обратното. Така че руската изолация определено е нещо, което се харесва на САЩ и нещо, което ако имат възможност, никога не биха пропуснали. Та за подобна концепция на изолация и съмнение нямам, че са имали.

# 8 740
От какъв зор суверенна държава ще кани някой да гледа ученията и.

Не знам. Сигурно за да му дадат знак, че Западът няма още веднъж да се остави да бъде изненадан както се случи в Крим.

Да, Соломон Паси го слушах и каза нещо, с което аз лично съм съгласна. "С Русия се преговаря много вежливо и много добре въоръжен. Мислите ли, че ако имаше натовски войски в Украйна, Крим щеше да се отдели? " Нато си пази границата, защото санкциите спрямо Русия продължават, икономическата обстановка там не е цветуща, в смисъл стагнация е. Казват, че уж била и в изолация. А това означава, че може да стане опасно, затова НАТО взема съответните мерки, като си "окупира" територията.
Викаш ,нато са окупатори......

# 8 741
Да пусна нещо, което мина напълно незабелязано.
https://theintercept.com/2016/07/01/nato-general-emails/
Коствено потвърждение е, че Обама след срещата в Истанбул с Путин уволни без всякакви обяснения шефката на отдела, който отговаряше за Русия. Тогава тръгнаха спекулации, но така и остана без обяснение, само спекулации, че военните в САЩ се опитват да манипулират Обама за максимално твърди действия срещу Русия.

Във всеки случай след това се обърна политиката на САЩ поне по отношение на събитията в Сирия. Даже са предложили официално на руснаците съвместни действия срещу Нусра, което си е направо изненада.
За Европа е по-сложно, тук натиска е от Полша и прибалтийските.
Но всичко е в ръцете на следващия президент - или нещата ще се разведрят, или още повече ще се нагнетява.

# 8 742
  • Galaxy 13197853088
Няма опция за разведряване.

# 8 743
Да пусна нещо, което мина напълно незабелязано.
https://theintercept.com/2016/07/01/nato-general-emails/
Коствено потвърждение е, че Обама след срещата в Истанбул с Путин уволни без всякакви обяснения шефката на отдела, който отговаряше за Русия. Тогава тръгнаха спекулации, но така и остана без обяснение, само спекулации, че военните в САЩ се опитват да манипулират Обама за максимално твърди действия срещу Русия.

Във всеки случай след това се обърна политиката на САЩ поне по отношение на събитията в Сирия. Даже са предложили официално на руснаците съвместни действия срещу Нусра, което си е направо изненада.
За Европа е по-сложно, тук натиска е от Полша и прибалтийските.
Но всичко е в ръцете на следващия президент - или нещата ще се разведрят, или още повече ще се нагнетява.

Въобще няма да се учудя, ако военните в цял свят не само в САЩ манипулират всички за по - твърд позиция, спрямо "враговете" си. Истината е, че само и единствено военно - промишленият комплекс няма полза от мир, защото буквално ще престане да съществува.

Ами според мен доста по - рано трябваше да има общи мерки за борба с тероризма. И двете държави са цел на терористи и двете имаха много големи нападения на своя територия.

# 8 744
  • The QC to be!!!
…..

Въобще няма да се учудя, ако военните в цял свят не само в САЩ манипулират всички за по - твърд позиция, спрямо "враговете" си. Истината е, че само и единствено военно - промишленият комплекс няма полза от мир, защото буквално ще престане да съществува.

Ами според мен доста по - рано трябваше да има общи мерки за борба с тероризма. И двете държави са цел на терористи и двете имаха много големи нападения на своя територия.
Сакън щатите да работят с Русия с единна цел за благото на редовия Джо!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт