Русия 1

• 1 135 643
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 8 880
  • The QC to be!!!
Laughing Издиша  всичко... не само коалицията срещу Асад...

Нещо се по лакомиха и се разкрачиха на доста места...
Единия крак в Европа, с другия на другия край
ама по средата/Сирия/ май се наакаха от толкова напъни... Laughing
--------------------------------------------------------------------------------------------
Абе , какви са тези цени на нафтата ? ...зареждах днес 1,99лв  Shocked
Всеки ден четем за падащите цени... Кво стана, че нещо не ми се връзва с информацията?
РУБ се покачи с някакви си % срещу $ и това е резултата.
ааааа, и тези с петрола от идил/исис май ги орязаха малко

# 8 881
Добре де в другите страни не се ли отразява... Аз в долари не плащам...   Laughing
Хора дошли от чужбина казват, че цената е надолу и пада постоянно....

# 8 882
  • The QC to be!!!
в герм. нафтата е към 1.09 евро, но всеки ден къде на горе, къде надолу… не се знае. Не знам с кои хора си говорила, те какви са и що са. Но в герм. тук в едната посока тича, ту в другата… сега покрай турските истории, идил/исис петрола май няма да стига толкова много и толкова често до бг. та резултата е това което е.

# 8 883
Тук така я фиксираха на 1,99 от как се стопли времето...
До края на сезона ще си я влачим...май-май...
--------------------------------------
В Турция цената на горивото е ОК-толкова никого не е било казват...
А и почивките били направо на промоция и с "големи изненади"...

# 8 884

Тоест да се групира със САЩ/Великобритания/Франция/ СА/ Катар срещу Ассад в замяна на някакви отстъпки? Турция не я слагам умишлено, защото засега не е ясно какво визираше изказването за нормализация на отношенията с Дамаск.
Не знам, може и да е естествено. Аз по-скоро имам чувството, че коалицията срещу Ассад започва да издиша.

Аз не съм някакъв експерт, обаче е очевидно, че отношенията между САЩ и СА са далеч от най-добрите си времена. С Иран на сцената смятам, че това ще е тенденцията. Същото важи и за Турция-САЩ.

Турция и Русия всъщност много си приличат на този етап - вкл. очевидните паралели между Путин и Ердоган и начинът им на мислене, амбициите им да възродят империите си и т.н.

Силно вярвам, че все повече ще си сътрудничат в Близкия Изток. За Турция е важно да няма кюрдска автономия на границите й - нещо, което като че ли САЩ не искат да гарантират на този етап. В този смисъл всъщност турците може и да подкрепят Асад или някаква друга руска марионетка.

# 8 885
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Турция и Русия всъщност много си приличат на този етап - вкл. очевидните паралели между Путин и Ердоган и начинът им на мислене, амбициите им да възродят империите си и т.н.
И по какво си приличат че нещо не стана много ясно? И ти не знаеш, ама пишеш глупости.

# 8 886
Не виждам нищо по-естествено от това, Русия да се групира със СА и Турция.
Казваш, да заемат мястото на САЩ ?
Не ми се вярва САЩ да пуснат така лесно кокала.

# 8 887
И по какво си приличат че нещо не стана много ясно? И ти не знаеш, ама пишеш глупости.
Ама баш ooooh!,спуснали са им опорните точки и империи,та империи.Да ви ......и империите.То и малките деца знаят ,че става дума за бизнес,ама друго си е да дрънкаш глупости за империи и вождове,императори и прочие тъпотии.

# 8 888
Точно вчера говорих с приятел, който - за разлика от живеещите на Запад фенове на Путин - живее вече три години в Москва.

Та говорихме си за Турция и той ми разправяше, че Путин отдавна е постигнал това, което Ердоган сега прави. В Русия няма независима журналистика, няма независима съдебна система и т.н. Путин е повече султан от Ердоган, но като цяло на руснаците това не им пречи, защото те друго не знаят. За разлика от турците, между впрочем.

Та Путин и Ердоган са си лика прилика - и във външен, и във вътрешен план. Единият плаче по Османската империя, другият - по СССР.

И предпочитам да вярвам на някой, който тия неща ги гледа всеки ден, вместо на "полезните идиоти" от форума.

# 8 889
Лош Путин, лош!

Друго си беше Елцин, златен човек, широкоскроен, без да се вталява излишно за проблемите на Русия, без да се мъчи да провежда някаква външна политика, всичко бе оставил в ръцете на американците.

Но се появи лошия Путин и "безполезните идиоти" почнаха да вият на умряло...

# 8 890
Та говорихме си за Турция и той ми разправяше, че Путин отдавна е постигнал това, което Ердоган сега прави. В Русия няма независима журналистика, няма независима съдебна система и т.н...

Аз не знам какво е независима журналистика и силно се съмнявам, че някъде я има, да не говорим, че според мен правото ни на достоверна информация е оставено изцяло на собствените ни възможности да го браним. В независимостта на съдебните системи също имам своите съмнения. А, че всяка страна, имаща възможности или минало на империя, има и амбиции за влияние - не го приемам за феномен, а за закономерност.

По-интересна ми е прогнозата за пълно преформатиране.  Да разбирам ли, че според теб САЩ ще обърнат тотално палачинката и ще тръгнат да си другаруват с Иран, а сегашните си съюзници ще ги ритнат при Русия? Да чакаме ли в рамките на тази линия американците да подкрепят и Ассад, а руснаците да хукнат да го свалят?

# 8 891
Е как не знаеш какво е независима журналистика - германската например, Дойче веле...

# 8 892
  • София
Е как не знаеш какво е независима журналистика - германската например, Дойче веле...

А накъде без CNN? Outta Joint

# 8 893

Аз не знам какво е независима журналистика и силно се съмнявам, че някъде я има...

Е, да де - всички са маскари. Това е известна опорка.

Ама да кажем, че неща като Уотъргейт или дори скандала с Моника на Путин не могат да му се случат. Нали така? Или полетът на въображението ти си представя как в Русия някакви журналисти, сенатори и съдии се занимават няколко месеца публично с въпроса с кого прави секс Путин или кого подслушва и той е ок с това? Или пък с Ердоган да се случи нещо такова в Турция - ти това можеш ли да си го представиш?

Ми просто няма как да стане това. Ей сега с Панамските истории - да не би някой да задълба в Русия откъде у приятеля на Путин милиарди?

Или откъде у държавни чиновници пари за последни модели мерцедеси или милиони за сватби на децата им? Ми не - в Русия тия неща правят впечатление на журналистите и съда само ако отгоре кажат.

Не знам как точно ще се стекат нещата в Близкия Изток. Предполагам, че много зависи от това кой ще е президент на Щатите. Но не очаквам САЩ да защитават интересите на СА в района дългосрочно, честно казано. Мисля, че Иран би бил по-предвидим съюзник - ако някак се уреди въпроса с Израел. Също така, мисля, че във вътрешен план на СА им предстоят тежки времена.

Трудно ми е да си представя, че Асад ще остане на власт в Сирия в същите й граници. Може би ще я разделят някак в крайна сметка. Едва ли някой може да предвиди как ще се развият там неща, така че няма да я гадая.

Но Близкият Изток не изглежда да е същият като през 70-те вече и никои съюзници не са вечни.

# 8 894

Аз не знам какво е независима журналистика и силно се съмнявам, че някъде я има...

Е, да де - всички са маскари. Това е известна опорка.

Ама да кажем, че  ...

Докато "свиреха на саксофони" в Белия дом, разгневената съпруга-  побесня  afwitch 
 Това беше мащабна семейна война- по американски- зрелищно и с всички средства...
Вместо да изхвърлят юргана, те запалиха половината Свят....
-------------------------------------------------------------------------------------
 Кремъл  има над 80% одобрение в страната, без да броим одобрението на целия Свят или по-човечната му част... 
------------------------------------------------
На никой не му пука кой къде свири на саксофони ,  стига да не се стига до ушите на съпругата, че виж какви  сакатлъци стават...Жените са по-отмъстителни . Twisted Evil Едни вземат къщата и детето, други...разрушават целия Свят ...

Нямам против цензурата,  стига да се използва за мирни цели... Wink
Другото е пропаганда, тя вече никога не се използва за добро....

Общи условия

Активация на акаунт