Русия 1

• 1 132 893
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 21 360
Ами тази брошура казва всичко, няма какво да говорим повече. Служба в армията или обучение в университет. Да живее Русия и Великата Червена армия!
Щом ги влече. Единствено искам Руския мир далеч от моят мир.

# 21 361
Общество с такива ценности не е добро за отглеждане на деца.

# 21 362
  • Русия
Ми сигурно по-ценно е да внушаваш на детето си, че може да си избира пол.
 Колко лесно се съди от чужбина за ценностите. Ако бяха такива, нямаше да има нужда от такива плакати.

# 21 363
Някъде мярнах, че газът у нас ще поскъпвал с 32%, ама не четох подробности. Това ли са великите успехи на независимост и диверсификация? В другите страни така ли поскъпва всичко?

# 21 364
Нина*, да си бяха държали тенекетата, репутация... какво да правиш...
Да се оправят сами, нали имат и знанието и силата... WinkАма май не съвсем.
На кого му пука за знанието, важна е силата! Вижте руска пропагандна брошура за благинките при постъпване на военна служба, вместо в някакъв тъп университет:

Елементарно - всяка уважаваща себе си армия прави подобни брошури, преди малко специално отворих картинки за US Army - същото е. Да не би да очаквате Министерство на отбраната да обяснява кво е гадно да си в армията. Дори и нашата има лозунг - Стани един от нас.

# 21 365
  • СИ
...
И откъде си направи извода, какво набиват в главата на децата в руските детски градини?

Може и да се повтарям, но преди години бях на някакъв детски фестивал в Русия. С деца от бившите соц държави и бившите републики от СССР. Песнички, танци, фолклор... Такива неща. Още тогава някак си ми направи впечатление, че русначетата повечето бяха с униформи на танкисти, моряци, летци и така нататък. Песни за войната и маршировки. Това им беше основното представяне на фолклора. На фолклорен фестивал пеят песни за ВСВ. На това ги учат. Това им е фикс идеята. Как все някой ги напада и те отиват на война. Сбъркани хора...

# 21 366
  • Русия
Буквално в понеделник общувах с приятелката, която работи в детската градина от 10 години. Малкото й дете посещава същата градина. Говорихме си и за войната, и за работата, не спомена да има такова нещо за лепенки и тям подобни.
Знам, че някои родители обличат децата си в подобие на военна форма на 9 май. И възрастни така докарани съм виждала по време на праздника. Но чак пък в детската градина - не.
Покрай 9 май наистина си има конкурси и т.н. навсякъде, и по училищата, и в градините също. Извън праздника не съм срещала такива неща.
По принцип какво му е толкова лошото във военно-патриотичното възпитание? Всяка държава си има вътрешна идеология, Русия също.

Що се отнася до пола, медиците са на мнение че е допустима смяна при определени условия, когато наистина биологичният и психологичният не съвпадат. Но това е работата на психиатър, а не въпрос на избор. Човекът не избира, какъв да се роди.
Четох едно интервю с психиатър точно на тая тема за ситуацията в Русия с това. Казва, че за да е безплатна операцията по смяна на пола, трябва да минеш дълга и сложна процедура, и пак се случва после пациентите да се връщат и да искат да си върнат предишния пол. А какво ще е, ако внушението, че можеш да избереш пола, ще надделее? Много нещастни хора ще има.

# 21 367
  • София
Този адмирал-трансджендър в Белия дом как го намирате? Simple Smile
Ето ги "ценностите". Simple Smile
Скрит текст:

# 21 368
  • СИ
Буквално в понеделник общувах с приятелката, която работи в детската градина от 10 години. Малкото й дете посещава същата градина. Говорихме си и за войната, и за работата, не спомена да има такова нещо за лепенки и тям подобни.
Знам, че някои родители обличат децата си в подобие на военна форма на 9 май. И възрастни така докарани съм виждала по време на праздника. Но чак пък в детската градина - не.
Покрай 9 май наистина си има конкурси и т.н. навсякъде, и по училищата, и в градините също. Извън праздника не съм срещала такива неща.
По принцип какво му е толкова лошото във военно-патриотичното възпитание? Всяка държава си има вътрешна идеология, Русия също.
...

М-да...! Праздника. Каква е руската вътрешна идеология, че ми стана интересно? Това, че на тема ВСВ в Русия се лъже много не е някаква тайна. Освен може би за повечето руснаци.

# 21 369
Скрит текст:
Ти какво мислиш, в Русия- няма хора с такава ориентация ли ?Trollface
Просто нямат свободата да я изразят.

# 21 370
  • София
Идеална държава и общество няма и не може да има, но да се оневинява варварщината, тоталната липса на свобода на словото, масовото убийство на цивилно население и какви ли още не престъпления, извършени от Руската федерация е грозно и неубедително.
Отвращение. Това е чувството, което изпитвам към тази държава и населението и.

# 21 371
  • София
Идеална държава и общество няма и не може да има, но да се оневинява варварщината, тоталната липса на свобода на словото, масовото убийство на цивилно население и какви ли още не престъпления, извършени от Руската федерация е грозно и неубедително.
Отвращение. Това е чувството, което изпитвам към тази държава и населението и.

Да, да, тези официални декларации ги слушаме вече 5-6 месеца, наизуст ги научихме. Разбира се, свободна си все още да изпитваш каквото си искаш, но тук ставаше въпрос за т.нар.ценности, които открито се ширят вече и в най-висшата институция като Белия дом. Е, аз изпитвам отвращение към тези, които прокарват, позволяват, лансират тези "ценности", но в никакъв случай към цялото американско население, разбира се.

# 21 372
  • In the land of Never Never
Скрит текст:
Ха-ха, девойката пък е говорителката на Държавния департамент на САЩ, тяхното външно министерство, скоро я назначиха, тя при представянето си веднага каза, че е лесбийка, като че ли това е супер важно.
Моля, бъдете си каквито си искате, но това не е нещо, с което трябва да ме занимавате. Никой не ви пречи и никой не ви го оспорва. Но не го налагайте на другите. Другите пък са различни от вас и искат вие да не им налагате своята вяра. Това е, което е вредно и опасно. И всъщност има обратен ефект, хората се настройват против тях. Би трябвало да разбират, но като че ли го правят нарочно, имам чувството че търсят конфликт, за да привлекат още повече внимание.

Четох темата назад, защо Русия спряла газа за Германия. Това е, защото Северен поток 1 се нуждае от ремонт, но частите трябва да дойдат от Канада. Канада е отговорила на Германия, че поради санкциите, няма да достави тези части на Германия, но работели по въпроса. Смехории, какво има да работят? Да ги доставят и точка. Та това е, Русия няма участие в това, отново със санкциите Европа сама се прострелва в крака. Да, трябва Путин да е виновен, разбирам, и е много лесно, ама вярно е това, че санкциите не са наложени от Русия и който ги е наложил, да си носи последствията.

По въпроса, как се възпитавали децата в Русия. И така да е, за тях войната исторически не е била някаква далечна приказка. Последния реален пример е Втората световна война,  разширяването на НАТО, е реална заплаха също, независимо че Русия няколкократно предлага също да стане член на НАТО, това й е отказано. Освен от фашистка Германия, тази страна е била многократно нападана и от други европейски агресори, и им е отвръщала подобаващо.
При наличието на озъбеното НАТО на прага на Русия, което даже и Папата каза, че това е предизвикало войната! няма как Русия да се държи, като че ли нищо не я застрашава и да не си дава ясна сметка, какво й се готви.
Предполагам че на всички е ясно, че НАТО е организация, която трябваше да се закрие след разпадането на Варшавския договор, защото това беше причината за съществуването и, но която в последните тридесет години се занимава предимно със смяна на неугодни на САЩ режим, разграбване ресурсите и разоряване на страните, които не се подчиняват на САЩ - част от особено фрапиращите примери в последните години са Ирак, Сирия, Либия, Афганистан.  Това като че ли никой не го знае, защото продажните медии мълчат за милионите жертви в тези страни и страданията на хората там. Не се съмнявайте, че целта на НАТО е подобно нещо да се случи в Русия. Това не са приказки от хиляда и една нощ, това е реалността и Русия е наясно с това. И не само тя, лидерите на другите страни по света си дават ясна сметка какво се случва, затова освен западните страни, останалите държави отказаха да наложат санкции на Русия.
Естествено че западната пропаганда и медии, които услужливо се правят че не забелязват последствията на агресията на НАТО в други страни, ви обясняват как Путин е заплаха и ще тръгне да ви напада. Споко, няма. Украйна, ако си беше изпълнявала Минските договорености и не беше станала де факто НАТОвска държава, нямаше да има проблеми. Но с братската помощ на Биг Брадър зад океана, и продажните си управници, Украйна се вкара в този кошмар, от който уви, ще продължава да губи, хора и територии.
А за историческите фантазии в украинските учебници, нашите братя македонци просто могат само да им дишат праха. Е, какво ли ще има в главите на украинските дечица, като пораснат?
https://blitz.bg/svyat/seir-v-oon-vizhte-kakvo-pishe-v-ukrainski … o_news885764.html

# 21 373
Преди малко официалният представител на МВнР на Китай Чжао Лицзян е заявил, че САЩ са най-войнствената страна в световната история и са основна заплаха за мира и развитието на планетата. За цялата си 246 годишна история САЩ не са били във война само 16 години. Говорете ми за руската агресия.

# 21 374
  • София
Ха-ха, девойката пък е говорителката на Държавния департамент на САЩ, тяхното външно министерство, скоро я назначиха, тя при представянето си веднага каза, че е лесбийка, като че ли това е супер важно.

Да, девойката Карин Жан-Пиер пропуснах да я спомена. Да, супер важно е. Това е атестат, за да растеш в кариерата. Вече няма значение колко умен си и какво образование имаш, а дали си с нестандартна ориентация. Имам личен пример от Амазон също, нищо че е частна.

Общи условия

Активация на акаунт