Русия 1

• 1 132 314
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 22 050
И аз не одобрявам Зеленски и политиката му, но това ми струва определения като - путинофил, путинка, русофил и все производни, защитник на руската агресия и дикатурата и т.н.
Защо?

# 22 051

Angelique,извинявам се ще се повторя,така ли ви оформят опорките?Върху това ли ще се съсредоточите в следващите седмици
Това са едни измишльотини,които не си струва дори да се коментират!
Може ли да уточним кое е точно измишльотини ?
Това са една малка част от абсурдите, които се генерират от руска страна. Остана да уточним, кое е абсурдното, твърденията или източника им.
Кое ти е трудно да схванеш.Конкрена съм.Написаното е измишльотина
Аз идеално схващам написаното от тебе, в нищо не си конкретна, обори и една от написаните подточки с факти, а не с квалификации. Wink
Какви точно факти си дала ти към опорните точки ,за да си прави някой труда да ги обори?Какви точно факти?

# 22 052
UK military intelligence? Те МИ6 преди три седмици някъде обявиха, че Путин е в кома, а той припка насам натам. Знам, знам, двойникът Joy
АКо трябва да сме точни обявиха, че може да е в кома може и да не е Wink.

Може да е, може да не е - на площада на село се коментира така. Разузнаването на по-високо ниво следва да е.

# 22 053
Всъщност историята учи, че на всяка цивилизация  и обществен строй рано или късно идва края.
И в повечето случаи я срутва далеч по-слабо развита.

При тази война не се знае какво ще стане, така че вярата, в която и да е посока е смешна.

# 22 054
  • София
MG, разбирам, че много ти харесва думата "опорки", но не разбирам порива ти да я употребяваш всеки път, когато срещнеш нещо, което те подразни. Няма как да се отричат ФАКТИ. Човек, който претендира, че се интересува от темата, би трябвало да следи информационния поток и да е в час с нещата, които Иво Джоков иронизира и аз цитирам.
Кадиров с план за демилитаризация на страните от НАТО: Като падне Киев, първа ще е Полша
https://offnews.bg/sviat/kadirov-s-plan-za-demilitarizatcia-na-s … e-kie-781435.html

Северна Корея може да изпрати строители за възстановяване на инфраструктурата на окупирания Донбас, смята руски посланик
https://www.actualno.com/europe/severna-koreja-moje-da-izprati-s … news_1784916.html

Турнир по футбол с участие на отбори от ДНР, ЛНР, Херсон и т.н.
https://ua.tribuna.com/football/2022-07-18-v-rossii-planiruyut-t … ya-kryma-abxazii/

За другите ФАКТИ, с които Иво Джоков си прави гаргара, може също да се намери информация с два клика на мишката. Особено гадна е тази с интервюто с родители загубили сина си, които с "гробните пари" за неговата смърт дадени им като обезщетение си купили нова Лада. Гнусна работа!

# 22 055
Скрит текст:
Скрит текст:
Кого точно е анексирала Саудитска Арабия?
Саудитска Арабия бомбардира и блокира достъпа до нефт на Йемен, която е държавата, обявена от ООН за най-тежката хуманитарна катастрофа в света, със 17 милиона гладуващо население. Оръжията се доставят от САЩ. Американският журналист Хашоги изчезна безследно, влизайки в посолството на Саудитска Арабия в САЩ, където се оказа, че е бил убит и разфасован. Байдън все пак преди няколко дни отиде на крака при саудитския престолонаследник да моли коленопреклонно за увеличаване на доставките на нефт, като преди това обясни на американската публика, че той много се притеснявал от нарушенията на правата на човека в тази страна, но по-важно е да продължи санкциите срещу Русия (!?).
Който говори английски, и иска да разбере повече за блокадата и въобще за ситуацията в Йемен, това е мястото: https://youtu.be/h-pge9eOPJA
На канала на Ричард Медхърст, невероятен коментатор на международни теми, има много коментари по различни актуални въпроси.
Но да не спамим темата, това е само за сравнение с Русия, която отдавна е член на Съвета на Европа, присъедини се към Конвенцията за правата на човека на Европа, въпреки отрито тенденциозното отношение на колективния запад към делата от Русия.
Наскоро колективния запад с дружни усилия реши да я изключи от Съвета за Европа, но за това пък там такива демокрации, които забраняват езиците на малцинствата, прилагат мъчения, осъждат журналисти за мнението им, забраняват опозиционните партии, с изключение на профашистките, като Украйна процъфтяват. Какво да се прави, когато става дума да бъде ликвидиран Путин и Русия, всякакви средства са добри, или целта оправдава средствата, както е казал Макиавели. Е да ама как това го връзвате с вашите опорки и лозунги за демокрация и права на човека, не знам.
Просто доскорошния хегемон САЩ не може да понесе, че има държава, която иска да уважават и нейното мнение и да не бъде зависима. И не само една държава, тя си намира последователи.
За това се използва повода Украйна, война която можеше да приключи седмица след като започна, но това не беше в сметките на хегемона. САЩ видяха чудесната възможност да продължат войната на чужда територия, като наливат оръжия и пари, с надеждата да ликвидират Русия, без да има значение колко души ще умрат от двете страни, важното е и Русия да пострада колкото може повече и Путин да бъде свален. Но нещо не се получи за сега. Няма да е особен проблем и да се провокира третата световна война, стига да се води на територията на Европа, има доста хора в ръководството на САЩ, които открито настояват за това.
За това не се позволява дискусия по въпроса за войната, ликвидират се свободните медии, и на публиката се промиват мозъците с лъжите на зеленски за зверствата на русия и диктатора Путин. А за това, каквото вършат хората на зеленски, по стара традиция, дума не се обелва. Нали мрат руснаци, те не са хора.
А тук ми излиза някой и казва, руски опорки. Това са факти.
само до тук ли им стигна капацитета на копейките, да измислят нещо по-ново и забавно за аудиторията..Smile..най-новата им опорка е, че ще живеем оттук нататък и на тъмно, защото съвсем скоро няма да има ток..Wink.
Е на туй му се вика клишета, ти му обясняваш, оно си рупа ли, рупа, както казват шопите.
Да стоим на тъмно не съм чувала, ама парното било на газ. Та може и ние да се възползваме от препоръките на Урсула да стоим на 19 градуса вкъщи и да се мием на определени места и то скоростно. За сега Козлодуй работи, с тока се надявам да има по-малко проблеми, но и това не е сигурно, защото на места мрежата може да не издържи. Поживьом, увидим, както казват руснаците.
Скрит текст:
Има доверие на Зеленски. Няма доверие на Путин.
Зеленски вече е пътник, май им омръзна вече на американците. Страхували се, че може да му бъде организиран преврат, имаше такова изказване. Разбирай - те ще му спретнат преврат, или ще го очистят. После разбира се, Русия ще е виновна, Путин, най-вече. Като че ли, ако са искали, руснаците до сега нямаше да го направят.
По принцип, майсторите на така наречения режим чейндж, смяна на режима са другарите-американци. Колко неудобни лидери са ликвидирали по света,  в последно време това бяха Садам Хюсеин, Кадафи, а страните им станаха бойни полета, милиони цивилни станаха жертва, ама това се прощава, нали го правят заради демокрацията! Важното е да се прави с демократични намерения и евро-атлантически ценности напред. И най-много ме е срам, че България участва в това.Worried
В Сирия опитаха да махнат Башар Асад, ама навреме Русия се намеси и част от Сирия остана читава, и други неудобни за тях ръководители на държави,  в по-далечното минало. Много им се щеше в Русия да се случи, ама не стана, там удариха на камък, и даже укрепиха положението на Путин.
Но иначе самият Зеленски последните дни очисти няколко души около себе си, разкара генералния прокурор, шефа на разузнаването, явно нещо започва да усеща, че му се клати трона. След като установи еднолична диктатура в Украйна, големият демократ явно няма на кого да разчита.
Интересни са двата подписани договора под егидата на ООН, с посредничеството на Турция, за износ от Одеса на украинско зърно, и на руски торове, който ще действа 120 дни, с възможност за продължение. Русия запушва устата на запада, че препятства износа на зърно от Украйна.
Само как украинците ще си почистят мините, не знам, те добре се постараха да направят невъзможен износа на зърно, за да могат да хвърлят вината върху Русия. Ще видим, как ще се развият събитията.
ти одобряваш политиката на Путин, Башар Асад и Садам Хюсеин....това явно са тежки странични ефекти от кремълската прапаганда..Smile..
Народите им ги одобряват, това казах.
Опорките за кремълска пропаганда вече се изтъркаха, давай нещо по същество, моля.
за съжаление от написаното, се вижда, че си много заблудена по въпросите за русия и войната в Украйна, информираш се от кремълски източници, най-вероятно четеш и вътрешна руска пропаганда и затова се получава така, че останалите хора не вярват на това което твърдиш, и съвсем правилно...а ти самата наистина ли приемаш за истина нещата които пишеш или с някаква друга цел го правиш...защото всичко това си е чиста руска дезинформация..Wink.
Заставам зад написаното от Glikoza, защото е така и е истина. Не вярвам да го е написала с цел да убеждава невярващите, още по малко да разбива илюзиите, в които една доста голяма част живеят.
да бе да, истина друг път....кремълската версия на нещата може да изглежда като истина за живеещите в Русия, по разбираеми причини, също и за част от хората у нас , тъй като все пак България е била дълги години руски сателит и хората тогава са живяли под руско влияние....при всички случаи това оставя отпечатък...но така или иначе тези времена вече са приключили и това влияние ще намалява все повече и повече...а младите хора пък изобщо не вярват на нищо казано от Путин и престъпната му кремълска групичка..Wink
И каква е кремълската версия на нещата и кои неща имаш предвид?
В какво се изразява руското влияние и какъв точно отпечатък е оставило миналото ни, който е пречка да бъдат приети новите - евроантлантически ценности, безрезервно?
Всеки може да вярва на когото иска и в каквото иска. Някои в Дядо Коледа, други във Феята на зъбките, но фактите или потвърждават или оборват това.

# 22 056

Angelique,извинявам се ще се повторя,така ли ви оформят опорките?Върху това ли ще се съсредоточите в следващите седмици
Това са едни измишльотини,които не си струва дори да се коментират!
Може ли да уточним кое е точно измишльотини ?
Това са една малка част от абсурдите, които се генерират от руска страна. Остана да уточним, кое е абсурдното, твърденията или източника им.
Кое ти е трудно да схванеш.Конкрена съм.Написаното е измишльотина
Изказването на Кадиров е в негия ТГ канал от преди 2-3 дни, за крадените комбайни, които дистанционно бяха блокирани в Чечня имаше статии от м март или април, а за колата, която си купили с кинтите от починалия войник имаше клип онзи ден. Дайте малко по-сериозно, все пак днешно време има всичко е интернет, ВСИ-ЧКО! И с видео, както си му е реда. Да ви ги търся ли едно по едно, или сам(а) ще се напнете?https://www.dnes.bg/voinata-v-ukraina/2022/07/23/istoriiata-na-s … -v-ukraina.537667  https://agro.bg/novini/zemedelska-tehnika/rusnatsi-kradat-kombay … elyat-gi-blokira/

# 22 057
То има и статии с убити 6 войници от Змийския остров, даже и клип с погребението им има, и с посмъртното им награждаване. Пък те и 82-та, се намират в Русия.
Те живи ли са или мъртви?

# 22 058
То има и статии с убити 6 войници от Змийския остров, даже и клип с погребението им има, и с посмъртното им награждаване. Пък те и 82-та, се намират в Русия.
Те живи ли са или мъртви?
E, да не забравяме историите с крайцера Москва  Wink.

# 22 059
  • СИ
В какво се изразява руското влияние и какъв точно отпечатък е оставило миналото ни, който е пречка да бъдат приети новите - евроантлантически ценности, безрезервно?
Всеки може да вярва на когото иска и в каквото иска. Някои в Дядо Коледа, други във Феята на зъбките, но фактите или потвърждават или оборват това.

Руското или по-точно съветското влияние си го има. Промити и болни мозъци въздишащи по Сталин, Ленин и прочие масови убийци и изроди има на всяка крачка. Хора с фанелки с мечка и Путин, с петолъчки и съветски знамена. Хора призоваващи за концлагери и разправа с демократично и свободно мислещите също не липсват. Даже се увеличават.
По странното е, че тия които въздишат по Сталин и Ленин нямат нищо против да се възползват от благата, които евроатлантическите ценности осигуряват, нали? И тук има много такива работещи и живеещи в ЕС, САЩ и Канада, но в същото време въздишащи по "руский мир". Значи им е много добре да пътуват и работят свободно в Запада, докато се обясняват в любов към Русия. И никой от тия паркетни русофили и за секунда не си помисля да замени удобното апартаментче с добри условия за мизерията в руски град или село. Уж не приемате безрезервно евроценностите, ама не щете рубли. Не знам как се получава това разминаване. Можеш ли да го обясниш?

# 22 060
MG18, нали се сещаш, че измислици премислици са точно онези "анализи", които твърдиш, че пускаш.  
Съжалявам, че руската страна е фабрика за нелепости...ама това им е национална черта от столетия може би.
Кадиров не се е заканил на НАТО така ли ? Wink.

# 22 061
  • СИ
MG18, нали се сещаш, че измислици премислици са точно онези "анализи", които твърдиш, че пускаш.  
Съжалявам, че руската страна е фабрика за нелепости...ама това им е национална черта от столетия може би.
Кадиров не се е заканил на НАТО така ли ? Wink.

Тия прословути кадировци ги развяваха като някакво много страшно плашило. Голямо ахкане и охкане беше, как като ги пратели в Украйна и работата на бандеровците била приключена. Да, ама не. Кадировците им набиха канчетата и се оказа, че и те умират като ги улучи куршум от АК-то... Скоро не са ги показвали. Не знам какво им остана след клетвите за вярност към Путин, които декламираха на стадиона.

# 22 062
Скрит текст:

Руското или по-точно съветското влияние си го има. Промити и болни мозъци въздишащи по Сталин, Ленин и прочие масови убийци и изроди има на всяка крачка. Хора с фанелки с мечка и Путин, с петолъчки и съветски знамена. Хора призоваващи за концлагери и разправа с демократично и свободно мислещите също не липсват. Даже се увеличават.
Тези от Запад, дето не са чували ни за Ленин, ни за Сталин и трепят наред, който и където им падне, чий продукт са? Тези, в ролята на камикадзета, които взривяват каквото и където могат, те чии възпитаници са?
От къде се пръкнаха у нас тези "Бързи и яростни" по улици и тротоари?

По странното е, че тия които въздишат по Сталин и Ленин нямат нищо против да се възползват от благата, които евроатлантическите ценности осигуряват, нали? И тук има много такива работещи и живеещи в ЕС, САЩ и Канада, но в същото време въздишащи по "руский мир". Значи им е много добре да пътуват и работят свободно в Запада, докато се обясняват в любов към Русия. И никой от тия паркетни русофили и за секунда не си помисля да замени удобното апартаментче с добри условия за мизерията в руски град или село. Уж не приемате безрезервно евроценностите, ама не щете рубли. Не знам как се получава това разминаване. Можеш ли да го обясниш?
Благата на Запада да не идват свише. Там не работят ли? Не отговарям за тези, които живеят там, но въздишат по Русия. Може да отчитат като грешка, избора, който са направили.
Аз съм от тези, които живеят в БГ. Виждам как такава пропаганда, като твоята, се отразява у нас. Готови да приемат най-пошлото и най-отвратителното от Запада, само защото някой, поклонник на този Запад  е решил, че всичко там е УАУ . Готови да бършат задници и да целуват ръце заради долари или евро, щото рубли няма кой да даде.
И ако някога при тоталитарните режими, е имало култ към личността, днес съвсем ясно се вижда такъв култ към Запада. Отидете на офталмолог ако трябва, ама недейте да ми обяснявате, кое ми харесва на мен, кое приемам и как живея.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 19:03 от Mama_Nana

# 22 063
От днес в Русия влиза закон според който се конфискува автомобила при:

– шофиране в насрещната лента!
– превишаване на ограничението на скоростта с повече от 60км/ч.
– повторно шофиране при нетрезво състояние.

# 22 064
  • СИ
От днес в Русия влиза закон според който се конфискува автомобила при:

– шофиране в насрещната лента!
– превишаване на ограничението на скоростта с повече от 60км/ч.
повторно шофиране при нетрезво състояние.

Sweat Smile
много са я закъсали за части явно...

Споменавал съм, че от време на време влизам в един руски форум... Снощи имаше много коментари точно по подобна тема. Резервните части за колите в Русия са 3, 4, 5 пъти нагоре. На гумите също. Започнали са масови кражби на части и каквото може да се свали от колата набързо на улицата. Фарове, огледала, гуми, акумулатори... Каквото се сетиш. Коментират, че са се върнали в 90-те години, когато не е било възможно да си оставиш колата на улицата и да не ти откраднат нещо от нея.
Някакъв от руските политици ги успокоявал, че в скоро време щяло да има импортозамещение и паралелен внос през "братски" държави. Но май никой не му вярва. Карат на стари наличности по складове и вносители. Като свършат, какво ще става никой не знае. Руснаците ще си припомнят прелестите на социализма и какво означаваше думата дефицит.
При камионите било още по-зле. Транспортните фирми не можели да изпълняват поръчки и всякакви подобни прелести. За трактори, комбайни и други машини същата работа. И това е в сравнително големите градове. За дълбоката провинция не знам. Сигурно очакват новите Москвичи с нетърпение.

Общи условия

Активация на акаунт