Русия 1

• 1 132 088
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 22 350
Това е за другата тема, но аз мисля, че Бойко Борисов винаги се е водел по вятъра, и по-точно - по Германия. Тогава Германия (т. е. г-жа Меркел) играеше с Русия, и той също. Сега вятърът се обърна, та не ми се вярва хитрец Бойко да рита срещу ръжена. Все пак оттам е голямата хранилка.

# 22 351
Да, понеже в южния, източния и северния свят не живеят също човеци, а светли ангели.

Бе наглосаксите са си особено племе, факт.
Етнически ли, исторически ли, социологически ли определено не зная, но факт.
Хората са различни и който отрича разликите е или глупак или мошеник, често и двете.
Всяка етническа група, нация, страна има както своите добродетели, така  и своите слабости и грехове, които трябва да чисти и да се усъвършенства; да напредва в доброто. Всеки, който отрича това е  "или глупак или мошеник, често и двете."
Скрит текст:
Скрит текст:
Клаус Ернст е от Die Linken. Становището му е обяснимо. Но не е решаващо, слава Богу. Ако изобщо е казал това, че нищо чудно информацията да е изкривена.

Пускането на "Северен поток 2" е само въпрос на време. Шолц ще капитулира пред Путин.
Е, и?
Това повод за радост ли е? Или по- точно казано, злорадство?
Въпрос на изнудване, капитуалция и надмощие?
Някой за справедливост ли се бори, или за власт и господство?

Какво значи капитулира пред Путин?! Путин да не е Властелинът на света?
Тук става дума за ресурси, които могат да бъдат използвани за зло- за придобиване на власт над някой.
Ресурси, с които може  да злоупотребяваш.
Например, да се манипулира, изнудва, да се шантажира, да поставяш ултиматуми и свои правила, да подчиняваш и притежаваш.
Това е подход, който няма нищо общо с чистота, нито святост или човеколюбие,  а елементарна жажда за пари, власт и господство.
Извинявай, но в отношенията Германия- Русия и в контекста на газа, кой е виновен да се развали досегашната практика? Всичко си вървеше точно, докато Германия не реши да налага санкции. То се отнася и за всички други.
Все едно шефът ти да ти каже- не ме кефиш повече, след Нова година ще те уволня, но понеже нямам човек за твоето място, ще работиш дотогава, докато го намеря и обуча. И после да се оплаква от теб - ама той не работи на 100%.
Ако шефът е взел решение да ме уволни, значи има причина. Ще се замисля кое в работата ми не е ОК и трябва да бъде усъвършенствано; какво трябва да подобря в себе си, предизвикало уволнението.
Ти разбра ли въобще защо го давам този пример?
Шефът може да има причина, ама като не е доволен - уволнява те веднага, а не след 6 месеца, като през това време да разчита, че ще си верен като куче и ще работиш като вол.
[/quote]
[/spoiler]
Разбрах идеално. Но ти си настояваш на избирателност в спектралността.
Темата се списва би-полярно, ясно.
Цял живот съм работила като вол и съм била вярна като куче. Без значение дали съм била в Москва, София, Лондон или Берлин. Буквално!

# 22 352

Скрит текст:
Скрит текст:
Клаус Ернст е от Die Linken. Становището му е обяснимо. Но не е решаващо, слава Богу. Ако изобщо е казал това, че нищо чудно информацията да е изкривена.

Пускането на "Северен поток 2" е само въпрос на време. Шолц ще капитулира пред Путин.
Е, и?
Това повод за радост ли е? Или по- точно казано, злорадство?
Въпрос на изнудване, капитуалция и надмощие?
Някой за справедливост ли се бори, или за власт и господство?

Какво значи капитулира пред Путин?! Путин да не е Властелинът на света?
Тук става дума за ресурси, които могат да бъдат използвани за зло- за придобиване на власт над някой.
Ресурси, с които може  да злоупотребяваш.
Например, да се манипулира, изнудва, да се шантажира, да поставяш ултиматуми и свои правила, да подчиняваш и притежаваш.
Това е подход, който няма нищо общо с чистота, нито святост или човеколюбие,  а елементарна жажда за пари, власт и господство.
Извинявай, но в отношенията Германия- Русия и в контекста на газа, кой е виновен да се развали досегашната практика? Всичко си вървеше точно, докато Германия не реши да налага санкции. То се отнася и за всички други.
Все едно шефът ти да ти каже- не ме кефиш повече, след Нова година ще те уволня, но понеже нямам човек за твоето място, ще работиш дотогава, докато го намеря и обуча. И после да се оплаква от теб - ама той не работи на 100%.
Ако шефът е взел решение да ме уволни, значи има причина. Ще се замисля кое в работата ми не е ОК и трябва да бъде усъвършенствано; какво трябва да подобря в себе си, предизвикало уволнението.
Ти разбра ли въобще защо го давам този пример?
Шефът може да има причина, ама като не е доволен - уволнява те веднага, а не след 6 месеца, като през това време да разчита, че ще си верен като куче и ще работиш като вол.
[/spoiler]
Разбрах идеално. Но ти си настояваш на избирателност в спектралността.
Темата се списва би-полярно, ясно.
Цял живот съм работила като вол и съм била вярна като куче. Без значение дали съм била в Москва, София, Лондон или Берлин. Буквално!
[/quote]
Супер! Щом ти си така, значи 100% от хората са като теб.
Друг пример. Мъжът ти казва - влюбен съм в друга, ще подам молба за развод обаче след 6 месеца, защото тя е в чужбина. Дотогава искам да ми готвиш, чистиш, гладиш, всичко както досега. И ти - ОК, аз съм ти лоялна.

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 13:34 от Нина*

# 22 353
Всъщност не е така с уволнението, ако дължиш предизвестие може и още три месеца примерно да работиш, като през това време си работиш съвестно, а не правиш всичко да прецакаш фирмата,защото се очаква да останеш на пазара на  труда.

# 22 354
Всъщност не е така с уволнението, ако дължиш предизвестие може и още три месеца примерно да работиш, като през това време си работиш съвестно, а не правиш всичко да прецакаш фирмата,защото се очаква да останеш на пазара на  труда.
Само, че в случая няма предизвестие. Има уволнение веднага, но ще стоиш докато ти намерят заместник и ще работиш още по съвестно, защото ай си кривнал, ай са ти наложили още санкции.

Много добре си го обяснява Нина, но както обикновено, се носи вода от най- най- далеч.

Питам се всичко насочено срещу Русия от омраза ли е или от страх?!

# 22 355

Питам се всичко насочено срещу Русия от омраза ли е или от страх?!
Най-вече оправдано отвращение според мен.

# 22 356
Всъщност не е така с уволнението, ако дължиш предизвестие може и още три месеца примерно да работиш, като през това време си работиш съвестно, а не правиш всичко да прецакаш фирмата,защото се очаква да останеш на пазара на  труда.
Ако ти решиш да напускаш - да, работиш съвестно през предизвестието, 1-3 месеца колкото е. Но ако са ти казали, че ще те уволнят дисциплинарно след 6 месеца, колко пък да си лоялен? Започваш да си търсиш нова работа, и ако си намериш и напускаш даже, не чакаш работодателя да ти намери заместник и да го обучи. Ти себе си ли гледаш, или този, който те гони?

# 22 357
каквото и да си пишем, според мен, до края на войната поне няма да купуваме руски газ...живот и здраве, след това според ситуацията и анализ на цените е възможно да има някакви промени...но пък от друга страна, за този период от време / който може да се окаже и доста дълъг/, България  ще има вече установени отношения и договори с други доставчици и може да се окаже, че е безсмислено за нас да се връщаме обратно към руския газ...

# 22 358
каквото и да си пишем, според мен, до края на войната поне няма да купуваме руски газ...живот и здраве, след това според ситуацията и анализ на цените е възможно да има някакви промени...но пък от друга страна, за този период от време / който може да се окаже и доста дълъг/, България  ще има вече установени отношения и договори с други доставчици и може да се окаже, че е безсмислено за нас да се връщаме обратно към руския газ...
Дай Боже, да си разработим нашите находища. А защо да не купуваме руски газ, стига да е конкурентен, и да не превишава 15-20 % от общото ни потребление. Като имаш собствено производство + 3-4 други доставчици, защо единия от тях да не е Русия? Само дето се надявам всички европейски държави да го направят подобно, и тогава голямата държава ще има проблеми.

# 22 359
в сравнение с другите държави обаче, на нас не са ни необходими големи количества / около 3млрд.куб.м. годишно/...не съм запозната с темата за находища на газ в България...но най- полезното за нас е, наистина да имаме различни опции и доставчици и трябва да се работи в тази посока...

# 22 360
И аз бих написала нещо добро за Русия, ама  от известно време е много трудно да се намери такова.

# 22 361
  • София
Има общочовешки представи за добро и лошо, има закони и ред във всяко нормално общество. Какво значи някой да ти налага представите си? Тук не говорим за някакви музикални вкусове или готварски рецепти, а за основите на съвременното цивилизовано общество.
Абсолютно е недопустимо да се избиват деца, да се режат гениталиите на военнопленници, да се твърди, че една нация няма право на съществуване. Мога да продължа още, но няма да е приятно...
Смешно е, когато защитниците на Кремъл реват за свобода на словото, нещо, което в Русия не съществува вече.

# 22 362
Времето ще покаже кой ще победи! За разлика от вас аз съм реалист Wink. Но е излишно да се убеждаваме за бъдещи събития  Wink.
Пък и бай Путин нещо свил перките днес...по от отношение на ядрената война WinkГоркият, хлопна в капана,който сам заложи...
Та безправие и безнаказаност може да очаквате само на територията  на РФ...За всичко останало  ще се плаща...и в брой  и в бой.

# 22 363
Интересно видео. Много актуално дори и в днешни дни.

# 22 364
Mama_Nana, по-просто ако го напиша ще те обидя Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт