Русия 1

• 1 131 877
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 22 500

???

Такива опашки виждам и тук в Швеция, когато обяват големите намаления. Нищо необичайно не виждам на снимката. Висяла съм на такива опашки и тук в Швеция.

А в петък шведите се качват на фериботите за двудневни пътувания до Рига или Финландия не толкова за екскурзията, колкото да се запасят с евтин алкохол от безмитните магазини на фериботите. На слизане от ферибота гледката комична - всеки бута по няколко каси с алкохол и бира. След две седмици правят същото упражнение, пак със същата цел.

Какво ли да си помислим за шведите!?

# 22 501
Скрит текст:
Скрит текст:
...
Между другото, всъщност новите руски магазини не са аналог на "Кореком" и Фрий шоп, защото в тях ще могат да пазаруват само руските дипломати.

И защо им е на руските дипломати да пазаруват вражески стоки от прогнилия Запад? Че и в специални магазини. Къде остана качественото отечествено и руско производство? Не искат ли да ходят с рубахи и ватенки и да си обуват валенки? Лош пример дават на мужиците. Какво става с импортозамещението? Не върви ли по план?       Satisfied

Един пусне фейка, втори го приеме за истина и се започва една дезинформация.

Подчертала съм фейка в случая, не става въпрос за руските дипломати, а за чуждестранните дипломати в Русия:

В Москва и Санкт Петербург ще бъдат отворени безмитни магазини за чуждестранни дипломати и служители на международни организации. Те ще продават включително алкохол, тютюневи изделия, бижута, смартфони и часовници. Ще можете да плащате за стоки както в рубли, така и в чуждестранна валута.

Както следва от документа, само чуждестранен дипломатически персонал (посланици, пратеници, съветници, търговски представители, секретари, аташета) и членове на техните семейства, консулски служители и роднини, живеещи с тях, служители на държавни мисии или международни организации ще могат да пазаруват в такива магазини. В същото време, за да направите покупка, ще трябва да предоставите документ, потвърждаващ вашата официална длъжност и акредитация в Министерството на външните работи.
„Тези пунктове дават възможност на чуждестранните дипломати свободно да купуват стоки, които не могат да внасят или купуват в приемащата страна“, каза Джабаров. [/i]

https://www.forbes.ru/society/473477-v-moskve-i-peterburge-otkro … magazinov-berezka

Екстра, също като Кореком, сега "чуждестранните дипломати" ще купуват Джони Уокър и Нутела за руските си познати, които ще гледат през витрината.
И руските дечица ще си мечтаят за Тоблерон и Киндер Сюрприз.

# 22 502
Не искам да разлайвам кучетата,но въпросът изникна неволно в съзнанието ми – Путин и руската висша номенклатура откъде (ще) пазаруват? Blush

# 22 503

???

Такива опашки виждам и тук в Швеция, когато обяват големите намаления. Нищо необичайно не виждам на снимката. Висяла съм на такива опашки и тук в Швеция.

Скрит текст:
А в петък шведите се качват на фериботите за двудневни пътувания до Рига или Финландия не толкова за екскурзията, колкото да се запасят с евтин алкохол от безмитните магазини на фериботите. На слизане от ферибота гледката комична - всеки бута по няколко каси с алкохол и бира. След две седмици правят същото упражнение, пак със същата цел.

Да да, съвсем същото е.

Не искам да разлайвам кучетата,но въпросът изникна неволно в съзнанието ми – Путин и руската висша номенклатура откъде (ще) пазаруват? Blush

Руската висша номенклатура винаги е на специално снабдяване.

# 22 504
  • СИ
Един пусне фейка, втори го приеме за истина и се започва една дезинформация.

Подчертала съм фейка в случая, не става въпрос за руските дипломати, а за чуждестранните дипломати в Русия:

В Москва и Санкт Петербург ще бъдат отворени безмитни магазини за чуждестранни дипломати и служители на международни организации. Те ще продават включително алкохол, тютюневи изделия, бижута, смартфони и часовници. Ще можете да плащате за стоки както в рубли, така и в чуждестранна валута.
...

Аха...! То и навремето у нас беше така. Членовете на ЦК и висшата номенклатура не стъпваха в Корекомите и караха Москвичи. М-да-а-а...! Та можеш да нямаш никакви съмнения, че в тия магазини ще пазаруват само чужди дипломати. Руските поданици ще ги гледат с презрение и с гордо вдигната глава ще разнасят торбите с гречка, квас и зеле.           Smile

# 22 505
И руските дечица ще си мечтаят за Тоблерон и Киндер Сюрприз.

Aко четеш в тази тема, човек би останал с впечатлението, че руснаците няма откъде да си купят ни дънки, ни маратонки, ни дрехи, ни шоколади.

А в YouTube има една дузина видеа от руски молове, от които става ясно, че 70% от магазините си работят и всичко по-горе изброено се предлага на руския клиент. Това, че една компания за дрехи се е изнесла от руския пазар, не означава, че всички останали са направили същото.

# 22 506
Връщат се към времената на Съветския съюз, скоро да очакват опашки за дънки и други неща. Да им е честито!
Ама те кога изобщо излязоха от времената на Съветския съюз, че да се връщат...Те винаги са били там и там ще си останат..Smile.

# 22 507
  • СИ

Как откъде? От магазините където пазаруват всички руснаци. Ще дават личен пример и ще карат само на "отечественные товары". Никакви стоки от вражеския Запад. И без никакво съмнение са се записали да си купят новия Москвич.          Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 22 508
В Русия има вече " вражески " списъци на свещеници, които са обявени за предатели и са преследвани. Наричат ги "предатели в расо".
Тук е историята за отец Йоан. Много е интересна и показателна.
Обърнете внимание и на подменянето на заглавието на миниатюрата от Хлудовския псалтир.
Отец Йоан в момента е в България.
За тези, които не са запознати. Кострома е изключително красив град, съкровищница на православни светини, тя е перлата на золотое Кольцо России. Намира се на брега на река Волга и се счита за люлката, от която произлиза рода Романови.

# 22 509

???

А да не говорим,че снимката не се знае от коя дата е

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 20:41 от MG18

# 22 510
Е Що за въпрос,нали руснаците крадяха чаршафите и пералните на украинците Според мен по вашата логика,квото му донесът от Украйна това ще ползва😂😂

# 22 511

???

А да не говорим,че снимката не ве знае от коя дата е
Най-обикновена снимка от разпродажба, и от оня ден да е. Американците ще се избият в такива случаи. Сега, ако някой иска да вярва, че руснаците са тръгнали голи и боси и се блъскат на опашката на H&M, че да се облекат - моля.

# 22 512
  • София
Разсмяхте ме с тази опашка точно пред H&M .
Имах подаръчна карта за 50 лв., обикалях 2 часа с проклетия парцал на устата, припотих се 20 пъти и с пяна на уста успях да купя някакви неща от този магазин. Това е марката, която откровено мразя, е няма такива парцали на такива цени.
Да не говорим, че от никъде не се разбира, къде точно се намира този магазин. От къде се разбира, че е в Русия ?
Заповядай!
https://fakti.bg/world/701429-ruskata-propaganda-se-opitva-da-sk … -magazinite-na-hm
Не че им е това най-големия проблем на руснаците, разбира се

# 22 513
Не четете ли? H&M отварят затворените в началото на войната  магазини за да разпродадат стоката, при това на по-високи цени, преди да се изнесат окончателно. И руснаците се тълпят като за последно - то си е за последно.

Явно нямат изискания вкус  на някои съфорумки и се редят хората.

https://meduza.io/news/2022/08/02/v-moskve-vpervye-posle-nachala … -uhodom-iz-rossii

# 22 514
Не разбрах, но тогава нещата стават трагични за някои. При равни условия - разпродажба,  опашки и поведение на чакащите.

Общи условия

Активация на акаунт