Русия 1

• 1 131 826
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 22 545
https://www.vesti.bg/sviat/oon-ruski-naemnici-veroiatno-sa-izvyr … ie-v-mali-6148873
А тези кой ще ги денацифицира ?
Чуждестранни наемници, действащи по договор с военното правителство в Мали, вероятно са избили над 30 цивилни в страната по-рано тази година, сочи поверителен доклад на експерти от ООН, цитиран от ДПА.

https://www.vesti.bg/sviat/rusiia-blokira-razsledvane-za-masovo-ubijstvo-v-mali-6141254

„Хюманс райтс уоч“ твърди, че малийски войници и чуждестранни бойци са екзекутирали там 300 цивилни между 27 и 31 март. Искането за разследване на ООН беше включено в изявление, изготвено от Франция и внесено за одобрение в петък от Съвета за сигурност.
Но Русия, подкрепена от Китай, „не вижда нуждата“ от текста и го смята за „преждевременен“, като се има предвид, че е започнало разследване от властите на Мали.
Thinking
Въобще не им е в стила Wink

# 22 546
Изчаках  няколко дни, за да се видят последствията от визитата на Пелоси  в Тайван и май-май нещата отидоха в плоскост, която винаги съм мислила, че Запада няма да допусне - едновременна конфронтация с Китай и Русия.
Кисинджър мисля, че пишеше преди години, че това никога не трябва да се допуска от американците.

И не става дума толкова за САЩ, повече ме вълнува, че Европа се въвлече в това след детилетия глобализация.

Сега остава да видим колко трудности могат да понесат отгледаните ападни консуматорски общества.

# 22 547
"Отгледаните западни консуматорски общества " отдавна имат друг, различен облик. И понятието, което се подразбираше преди години за тези общества, вече не пасва на настоящата реалност.

# 22 548
Ок, аз не твърдя, че съм такъв познавач.
Така или иначе нещата се объркаха безвъзратно, сега ще чакаме какъв ще е края и ще се надяваме този път да сме от печелившите страна.

# 22 549
"Отгледаните западни консуматорски общества " отдавна имат друг, различен облик. И понятието, което се подразбираше преди години за тези общества, вече не пасва на настоящата реалност.
Много  се дразня  на такива клишета ,които са абсолютно безпочвени. Какво значи ионсуматори,че не живеят като в Северна Корея ли? Хората работят и се развиват , западните общества са двигател на научния прогрес.

# 22 550
Ок, аз не твърдя, че съм такъв познавач.
Така или иначе нещата се объркаха безвъзратно, сега ще чакаме какъв ще е края и ще се надяваме този път да сме от печелившите страна.

Няма какво да се надяваме...тук пишат, че със сигурност сме.

Аз не съм много сигурна, при двете световни войни бяхме от грешната страна, а тогава ни управляваха по-умни хора (Фердинанд и Борис имам предвид). Сега като гледам не само управляващите, цялата политическа класа на какво ниво е...

# 22 551
Много  се дразня  на такива клишета ,които са абсолютно безпочвени. Какво значи ионсуматори,че не живеят като в Северна Корея ли? Хората работят и се развиват , западните общества са двигател на научния прогрес.
Права си донякъде, но има нещо, което ме дразни... преди дни/седмици се говореше как трябва да се намали консуматорството, включително и в България, която не би могла да се сравни със западните общества и тогава повечето хора бяха съгласни какви ужасни консуматори сме, от излишен лак за нокти, та чак до някаква изстудена диня имаше...  
А когато стане дума за западните общества се отключа една защита.... при тях е различно, и дори не е консуматорство това.  
Сега е модерен минимализмът, нищо че някои хора го разбират - да изхвърлим всичко, което вече не ми носи радост, макар здраво и ново, за да си купим друго, после ще изхвърлим и него. Над 20% от българите купуват вещи втора употреба дори.

А в Нагорни Карабах предимно живеят арменци, това че територията е непризната република и се води като част от Азербейджан, означава ли, че може да ги правят каквото си искат?

# 22 552
Скрит текст:
Много  се дразня  на такива клишета ,които са абсолютно безпочвени. Какво значи ионсуматори,че не живеят като в Северна Корея ли? Хората работят и се развиват , западните общества са двигател на научния прогрес.
"Прогрес", който дава от една страна, а другата взема два пъти повече, повече отива към самоунищожение.

# 22 553

Сега след военна операция на Азербайджан в Армения.,как ще ползваме тоз азерски газ?

Военната операция не е в Армения, а в Нагорни Карабах, който е международно признат като територия на Азербайджан.
“областта Нагорни Карабах, населена с етнически арменци, но намираща се в състава на Азербайджан.“
Сега разбра ли защо е написано Армения?

# 22 554
Аз друго си мислех тези дни. Отдавна се говорело, че трябвало да се отървем от зависимостта към руския газ. Чисто икономически погледнато, те са монополисти, просто защото имат тази суровина. Това не ги прави лоши, защото имат възможността да контролират пазара. Европейските държави защо не използват икономически похвати да контролират монопола, а използват политически такива (даже не политически, защото принуждаването и изнудването не са политически похвати). Google също са монополисти, Apple и не виждам никой да се оплаква колко са “лоши”, че контролират пазара.

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 10:59 от ConnieS

# 22 555
The Wall Street Journal пише, че износа на чипове от  Китай за Русия е скочил двойно от началото на войната.
Други електронни  компоненти ръста е ище по-голям.

# 22 556
Скрит текст:
"Прогрес", който дава от една страна, а другата взема два пъти повече, повече отива към самоунищожение.
тази тема е далече от темата за Русия.. може и да ни изстрият, но и аз съм се замисляла.
Защо му трябваше на човека да открие електричеството? Confused

# 22 557
Аз друго си мислех тези дни. Отдавна се говорело, че трябвало да се отървем от зависимостта към руския газ. Чисто икономически погледнато, те са монополисти, просто защото имат тази суровина. Това не ги прави лоши, защото имат възможността да контролират пазара. Европейските държави защо не използват икономически похвати да контролират монопола, а използват политически такива (даже не политически, защото принуждаването и изнудването не са политически похвати). Google също са монополисти, Apple и не виждам никой да се оплаква колко са “лоши”, че контролират пазара.
И Русия не бяха лоши преди да се превърнат в заплаха за сигурността. Толкова ли не го разбирате? Нападнаха с намерение да превземат и асимилират независима европейска държава. Това веднага превърна сигурността на европейския континент в приоритет. Не можеш да търгуваш с този, с когото воюваш.

# 22 558
Скрит текст:
Скрит текст:
тази тема е далече от темата за Русия.. може и да ни изстрият, но и аз съм се замисляла.
Защо му трябваше на човека да открие електричеството? Confused
Защо му трябва на човек лек автомобил, който може да развива скорост над 350 км/ч?

# 22 559
Скрит текст:
Несъвършена човешка природа.

Т.Valcheva, в случая не делях България от останите западни държави, погледнато от гледната точка на Русия и ние сме консуматорския запад.

Общи условия

Активация на акаунт