Русия 1

• 1 131 145
  • 23 588
  •   2
Отговори
# 23 025
А защо да не са. Ето друга теория - може пък Путин да нарежда убийствата, защото санкциите засягат тях, олигарсите, повече, отколкото обикновените руснаци, които може дори да  не ходят в чужбина, да не говорим за яхти и имения, а също те,. олигарсите, имат вероятно ресурсите - разбирай пари и връзки - да го свалят или ликвидират, пак за разлика от обикновените хорица, които поединично са безпомощни срещу системата.

И няма да започне от милиардера Алекперов, който се обяви за спиране конфликта, още през март, докато оглавявааше Лукойл

# 23 026
Не, това не са богаташи, които са се обявявали политически против Путин. Някакви финансови интереси има засегнати. Има различни предположения за всеки и това е общото. Но  начинът по който са умрели е много  демонстративен и много страшен, не само жените им са убити(уж от тях), едната бремвнна, а и децата им. Един да беше, да е превъртял, ама повече от един по същия начин е вече прекалено. Обесен, паднал от високо... Явно не точно смъртта им е била цел, а и заплахата.. Освен това има и отпреди войната.
Те сигурно си знаят защо тези около тях. Но организирането на такова убийство не е лесна и евтина  работа.

# 23 027
  • Варна
Естествено е който не познава руската култура, да твърди глупости, че подражавала на западноевропейската. Това е нелепица. Нищо общо нямат. Руската култура си е специфична и самобитна.
Ако ти я познаваш.. имам един въпрос. Защо в една от най-известните им песни се пее за очи черние, след като очи на руски е глаза?

# 23 028
Защото авторът на текста е украинец! Оригиналният текст е на украински. Доволна ли си?
Руският е богат език и има няколко думи за едно и също обаче. Както и английският. Има и "очи", именно когато са такива големи, очища. Както не е само "хорошо", има и думата "добро". Много плитко, пробвай с нещо друго.

Най- доброто пък изпълнение, което хваща за сърцето, е на Николай Сличенко, който пък е циганин. Слушал съм негова плоча и конкретно тази песен още като бях на 18. Велик! Има и песни на цигански, но пее предимно на руски. Без акцент.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 22:54 от Татко Мецан

# 23 029
  • Варна
Защото авторът на текста е украинец! Оригиналният текст е на украински. Доволна ли си?
Руският е богат език и има няколко думи за едно и също обаче. Както и английският. Има и "очи", именно когато са такива големи, очища. Както не е само "хорошо", има и думата "добро". Много плитко, пробвай с нещо друго.
Скрит текст:
Най- доброто пък изпълнение, което хваща за сърцето, е на Николай Сличенко, който пък е циганин. Слушал съм негова плоча и конкретно тази песен още като бях на 18. Велик! Има и песни на цигански, но пее предимно на руски. Без акцент.
Не разбирам защо така рязко реагираш. Т.е. разбирам предвид това, че знам какъв е тона в темата, но въпросът ми си беше абсолютно сериозен.
Не знаех, че е на украински, мислех, че по-скоро е на български и че двата езика са били в миналото много по-близки, но с течение на времето се отдалечават.

# 23 030
Ако наистина не си знаела, извинявам се.
Прозвуча ми като заядливо запитване. Пък и аз, разбира се, не познавам цялата руска култура, защото, както вече казах, това е невъзможно. Ама такова известно произведение...дори и на Гумильов трудно ще ме хванеш😂 или на Цветаева.
Ами близки са били езиците, да, така наречения черковно славянски, всъщност черковен български, си е почти едно към едно с руския.
Българският се развива и съвременният български няма падежи, а има предложно управление - дадох книгата на Иван, а не Ивану. В това отношение руският е по-закостенял. Но пък е изключително богат, има много думи, които, макар и най-често срещаната да е руска, като глаза, има и българската - очи, макар и с ударение на О.
Както например на руски има и "едва-едва", не само еле-еле. Виж, яваш-яваш наистина нямат😂😅😄

Като малко дете, първи -втори клас, имахме една плоча, на която пишеше - рецитал БОРИСА ХРИСТОВА - бас. Чета аз Бориса Христова и питах - мамо, как може жена да пее с толкова дебел глас? Абе обясни ми тя, че това е на руски, че не е жена, а мъж😅😂😄, ама тогава така и не го разбрах 😅😂😄

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 23:22 от Татко Мецан

# 23 031
...
Не знаех, че е на украински, мислех, че по-скоро е на български и че двата езика са били в миналото много по-близки, но с течение на времето се отдалечават.

https://ozhegov.textologia.ru/definit/ochi/?q=742&n=206174

# 23 032
Авторът на стиховете е украинец, а очи на украински си е очи. Тя и музиката  на Очи чорние  не е , както много хора мислят, руска, или цигански романс, а валс на чистокръвен немец.

# 23 033
Скрит текст:
Не разбирам защо така рязко реагираш. Т.е. разбирам предвид това, че знам какъв е тона в темата, но въпросът ми си беше абсолютно сериозен.
Украинският е много по-близко до българския от руския. Например мрежа си е мрежа, а на руски е сеть.
В Украйна има половин милион българи, които са си останали българи!

# 23 034
Авторът на стиховете е украинец, а очи на украински си е очи. Тя и музиката  на Очи чорние  не е , както много хора мислят, руска, или цигански романс, а валс на чистокръвен немец.
За да стане още по-объркано и думата "глаза" я е имало в старобългарския. Всъщност това си е старославянската дума. "Очи" е с латински произход и е съвремената италианска дума с това значение.

# 23 035
  • София
Последни новини от Самуил Петканов. Най - после изход от ситуацията.
240 милиона европейци емигрират в Русия, за да зимуват на топло

https://www.nenovinite.com/ne/svqt/240-miliona-evropejci-emigrir … -zimuvat-na-toplo

# 23 036
А защо да не са. Ето друга теория - може пък Путин да нарежда убийствата, защото санкциите засягат тях, олигарсите, повече, отколкото обикновените руснаци, които може дори да  не ходят в чужбина, да не говорим за яхти и имения, а също те,. олигарсите, имат вероятно ресурсите - разбирай пари и връзки - да го свалят или ликвидират, пак за разлика от обикновените хорица, които поединично са безпомощни срещу системата.
За тези убийства може да има най-различни причини...В Русия неудобните за кремълската диктатура е ясно, че много бързо се премахват или изпращат в затвори и колонии...Групичката за мокри поръчки на ФСБ си работи...Конкретно за последните 7 умрели руски олигарси само в рамките на три месеца, прочетох и за една друга възможна причина - прикриване на злоупотреби в държавните предприятия от енергийния бранш...

Мистериозната смърт на седем руски олигарси
През последните три месеца седем руски олигарси са починали при мистериозни обстоятелства, някои от тях - заедно с целите си семейства. Официалната причина често е "самоубийство", но така ли е наистина?
Някой се опитва да скрие следите от измами?
Тази черна серия от седем смъртни случая определено подхранва почвата за различни спекулации. Редица медии вече излязоха с предположенията, че самоубийствата са само привидни. Някои дори не изключват вероятността Кремъл или дори Владимир Путин да имат нещо общо със смъртните случаи - в контекста на нееднократните посегателства срещу критици на руското ръководство в последните години - от опозиционера Алексей Навални до бившия служител на КГБ, след това и ФСБ Александър Литвиненко. През 2017 година американското издание USA Today публикува списък от 38 олигарси, които са загинали или изчезнали в рамките на три години.
Странното този път обаче е, че нито един от умрелите напоследък олигарси не е отправял критики към войната в Украйна. От друга страна никой от тях не е попаднал и под ударите на международните санкции, наложени заради инвазията на Москва в Украйна. Според полския мозъчен тръст "Варшавски институт" е възможно "някои високопоставени лица, близки до Кремъл, да потулват следите от измами в държавните предприятия". https://p.dw.com/p/4Ayyx

# 23 037
  • София
Ох, горкичката Русия, все неразбрана и отхвърлена. Направо ще се разплача.
Когато искаш да влезеш в една общност, трябва да спазваш правилата и, а не да рушиш и налагаш твой "ред".
През 90-години ни се случи едно хубаво нещо - падането на Берлинската стена и срутването на СССР. Вярвам, че до десетина години ще станем свидетели на довършването на този разпад и края Руската федерация.

# 23 038
Чак пък неразбрана.
Просто е - интереса клати феса.
Това важи за всяка една държава, като изключим политиците г*золизци, които прокарват чужда политика, защото за тази цел са получили огромни суми. Всичко е за пари и ресурси, а пък който иска нека си мрази от сърце.
Чувствата са безплатни. Wink

# 23 039
Ако ще правим исторически паралели, то следващо разпадане на Русия трябва да се очаква към 2080 г. Поне такъв е периода между появата на на управленци-неадеквати и предатели като Николай II и Горбачов.

Общи условия

Активация на акаунт