Русия 1

• 1 131 016
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 23 130
Кой е казал че в русия няма богати?
Има, но за сметка това има много повече бедни.

# 23 131
Аз  си мисля, че не е задължително тези комплекси след като са построени, да са населени.
Е, погледнете в България! Същият модел на икономика, защото всичко се копира от Русия. Богати хора строят билдинги за да си влагат парите и после ги държат празни, защото няма пазар.
Ако в Сев. Америка някой построи нещо така, то той няма интерес да не го продаде или най-малкото експлоатира - отдава под наем, защото данъците са убийствени.

# 23 132
  • СИ
...
Странно!Пак си противоречите,че няма свобода в Русия.Ето тези общински съветници не се притесняват да изразят гласа си.То друг е въпроса дали не са добре обезпечени за да направят такъв ход!Ама като е такъв диктатор как е станало това.Ако не е фейк де

Много изтъркано и напълно в духа на старите номенклатурни номера. Предварително подготвена и съгласувана градивна критика. Сега чакат кой ще реагира за да му сервират чай или да го натикат в кауша. Много изтъркано.
За последните месеци мисля, че на два пъти имаше подобни "спонтанни" мнения критикуващи Путин. Естествено, нищо не излезе.

# 23 133
Изобщо не става дума за злорадстване. Става дума за това, че Русия се тупа в гърдите колко е важна, колко е велика и прочие глупости. А всъщност е направо жалка за състоянието, в което се намира въпреки природните си богатства.
В такова състояние е - като стандарт на живот  и свобода, че е доста по-зле и от някои африкански държави.

# 23 134
Скрит текст:
Цитат
https://www.facebook.com/watch/?v=358295145789272
И за това вероятно е излъгало американското момче? Тъпизми някакви.
Само че във видеото има един мъж, който плаче...
И това е повод за злорадстване?Мен повече ме натъжават квартали и градове в Европа,които бяха като картинки,а вече са на път да се превърнат в бунища.Да не говорим,че такива лоши условия за живот има в страшно много страни по света и то много богати на ресурси.Африка не може да излезе от блатото,въпреки всички помощи,които получава.В Латинска Америка на много места има още по-голяма мизерия.Да не говорим пък за нашата страна,където също няма достъп до болници,д-ри,аптеки,магазини,а за пътищата да не говорим.....обаче забравяме това улисани в злорадстване срещу руснаците.
Малката, но може би съществена за някой разлика е, че нито африканците, нито латиноамериканците се изживяват като световни сили и не държат да диктуват как ще живеят другите хора по света.
Всъщност те не диктуват как да живеят другите хора в света, но тук усилено се прави оценка, че живота на руснаците не е добър и са пълни нещастници.

https://impressio.dir.bg/vtori-pogled/spomen-ot-sozopol-1983-ta
Това е една статия за БГ - 1983 година.
....по лицата на обикновените хора от снимките ще забележите, че странно защо, те не изглеждат нещастни.
Само, че много хора, ще кажат, че не е вярно.
Та толкова за това, кой как живее.

# 23 135
Нещастни в никакъв случай, но не изглеждат и щастливи.
Никой не е усмихнат, дори децата.
Аз съм била по това време в Созопол. Не си го спомням с носталгия, дори само заради това, че съм била млада. Просто по-късно съм посещавала такива места, че споменът от онова време е безвъзвратно избледнял.
Всъщност руснаците се опитват да диктуват чрез пропагандата си (единственото нещо, в което са добри, наред с диверсията и корупцията). Друг е въпросът, че никой не зачита мнението им и не им обръща внимание след като падна желязната завеса.
Не можеш да държиш в подчинение различни народи само чрез насилие и терор. Всеки се нуждае от прогрес в живота си, а там руснаците никакви ги няма.

# 23 136
Не знам дали са нещастни руснаците, питай момичето, което живее там.
Знам със сигурност обаче, че страната им има потенциала да живеят много по-богато.
Айде да не говорим за щастливите почиващи в почивни станции през 80-те, случвало ми се е да “почивам” и аз на такива станции, и да ям яхнии в столовете им - някой от нас го помним онова щастливо време.

# 23 137
.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 22:38 от Windekind

# 23 138
Смешни неща говорите. Не е и ние с гайдите да не гледаме западни телевизии. Телевизии, пфу! Не да не сме били и на място в западни столици, Лондон, Виена, Брюксел...Какво му е на Созопол? Прекрасен курорт. Бил съм и в Гърция,бил съм и в Турция, в Турция три пъти, включително Анталия, а в Гърция поне 7 пъти. Наистина, само в Северна Гърция, каквото си е, си е. На Миконос не съм бил.
Созопол си е много по-хубав. От местата, където казах, че съм бил. Пак казвам, че не съм бил примерно на Миконос, нито на Крит. Ама имам представа все пак как е по света, а бил съм и на Ди Йезоло, луксозен плаж в Италия, близо до Венеция. Созопол не отстъпва. За мен дори е по-хубав, щото си е български.
Бил съм на прословутият плаж Конялтъ в Анталия, Турция. Един метър кална ивица, братче. И в нито един магазин не можеш да купиш нещо нормално, без да се пазариш, просто не знаеш каква е цената. Първоначално ти казват поне двойна на реалната цена. И като тръгнеш да си излизаш, те дърпат за ръкава и започват да свалят, а ти трябва да се пазариш като... много мразя такива работи. Созопол е слънце братче.
На други плажове в Анталия също съм бил, с голяма плажна, пясъчна ивица. Водата солена, три пъти по-солена от нашето море, още като стъпиш в морето, и става 2 метра дълбоко, водата те залива, и те хапят някакви риби по краката, водата непрозрачна, нищо не се вижда, не можеш да видиш какво те хапе. Да, не е болезнено, нищо реално ти няма, ама все пак нещо те хапе и ти не го виждаш. От 11 до 17 часа температурата на въздуха е към 50 градуса, във всеки случай винаги над 40, може да пукнеш. Бирата, дето ти сипват на плажния бар, не стига, че чашата е 330 грама, ами само пяна цялата чаша. Барманът казва - много е горещо, затова така става. Чок сиджак! Ами, то направено така, че реално е една глътка и за всяка следваща глътка трябва да ходиш пак и да ти стане неудобно. Басейна на хотела с толко хлор, дето в България никога няма да намериш и в най-долнопробния хотел, водата не я сменят месеци.
Това в хотел пет звезди.
Созопол ли?
Че Созопол е цвете пред луксозните турски курорти! Ама който е национален нихилист, винаги плюе България. Но точно такива не са ходили никъде! Или са слепи .

В скоби казано, руснаците обожават българското черноморие. Разбират от хубаво хората. Имат пари и ходят къде ли не, и в Анталия имаше, и като чуят, че съм българин, всеки руснак с изумление казваше - ти пък какво търсиш тука?! Че от вашето море по-хубаво няма!
Каквото си е, си е. Честна дума.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 22:31 от Татко Мецан

# 23 139
  • СИ
...
В скоби казано, руснаците обожават българското черноморие. Разбират от хубаво хората. Имат пари и ходят къде ли не, и в Анталия имаше, и като чуят, че съм българин, всеки руснак с изумление казваше - ти пък какво търсиш тука?! Че от вашето море по-хубаво няма!
Каквото си е, си е. Честна дума.

Стига си ни кръщавал. Руснаците са нисък сегмент туристи. Без пари, но за сметка на това с претенции. Прости, нагли и кресливи. Богати руснаци в България не идват. Тук са колхозниците. Затова Созопол им се вижда рай. Защото идват от някоя мизерна дупка. Преди години съм работил по морето и знам какво казвам.

# 23 140
Доколкото разбрах,става дума че преди "10-ти" нямаше западни телевизии. Като изключим една френска ТВ-5 към края на 80-те години,която се хващаше само в София и околностите. Но тя беше документална,а и кой тогава разбираше френски език!

Българското Черноморие е красиво,колкото и гръцкото море.

Въпросът е защо руснаци идват в България да почиват,а българи не ходят в Русия,в Сочи например?

# 23 141
И аз не знам. Особено любимо ми е такива локуми да разтягат хора, които не са стъпвали в Русия и чели само пропаганда.
А по мои данни от познати, живеещи там, в момента режийните разходи - отопление, ток, вода, в техния град струват буквално копейки. Все си мисля, че икономическата сила на една държава идва най-вече от ресурсите и. Дори и високите технологии искат изкопаеми ресурси - горива и елементи. Без тях няма да има силиконови долини, батерии, компютри и коли, въобще нищо от съвременните удобства.
Така че Русия ще се справи, въобще не се съмнявам.
По твоята изкривена логика Япония не е икономическа сила, а примерно Конго е.

# 23 142
Летях с великата България Еър,когато се зачетох в тяхното списание,също именувано "България Еър". Попаднах на интервю с някакъв български предприемач. Той даде интересен пример за реиндустриализацията на България. Тя изнася голямо количество суров слънчоглед в насипно състояние. Отскоро обаче,българска фирма закупила западни машини,започнала да внася слънчоглед,след което го обелва,пакетира и го изнася. Ето това е индустриализация. От продуктите на индустрията се печели много повече,(понеже имат по-голяма придадена стойност),отколкото от износа на суровини,както прави Русия.

# 23 143
Доколкото разбрах,става дума че преди "10-ти" нямаше западни телевизии.

Ставаше дума за начина на поднасяне на новините, което се оказва пряко свързано със свободата на словото, но нещо се загуби смисълът.

# 23 144
  • София
Летях с великата България Еър,когато се зачетох в тяхното списание,също именувано "България Еър". Попаднах на интервю с някакъв български предприемач. Той даде интересен пример за реиндустриализацията на България. Тя изнася голямо количество суров слънчоглед в насипно състояние. Отскоро обаче,българска фирма закупила западни машини,започнала да внася слънчоглед,след което го обелва,пакетира и го изнася. Ето това е индустриализация. От продуктите на индустрията се печели много повече,(понеже имат по-голяма придадена стойност),отколкото от износа на суровини,както прави Русия.
Това е абсолютен фундамент. Абсурдно е човек дори да си помисли друго.
Ако не беше така цивилизацията нямаше да я има, а човечеството още щеше да живее по пещерите и да търгува с кожи. Нямаше да има никакъв стимул да се обработват ресурсите.

Аналогично е и при заплащането на труда. Професии в сфери с висока принадена стойност, като ИТ са изключително добре заплатени. За разлика от берачи на картофи и ягоди. А при добивът на петрол може и трудът да е скъп, но основното се дължи на машините и техниката. С голи ръце не можеш да вадиш петрол. Както се вижда и в Ръша. Там като изтеглиха западните технологии и пускат кепенците на по-трудните находища.

Общи условия

Активация на акаунт