Русия 1

• 1 131 000
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 23 235
Има протести за излизане от съюза с Русия. Пелоси днес е в Ереван...
Скрит текст:
Тези протести са ми познати отнякъде.
Ами то е явно като домино ефект, това което се случи в Украйна разбута целия регион ... Само където Русия има военна база в Армения и нейното положение е мнооого по-сериозно и са много по-приклещени териториално от Украйна, която граничи с 4-и държави от ЕС, а Армения само с врагове.
Вчера при посещението на Пелоси беше премахнат гигантски билборд на Путин с надпис  "навеки заедно".  Не знам каква е целта на посещението на Пелоси, в Тайван нищо не постигна освен допълнително напрежение. Армения иска съд за военните престъпления на азерски войници - да съдейства за това!  

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 16:04 от T.Valcheva

# 23 236
Ами то е явно като домино ефект, това което се случи в Украйна разбута целия регион ...
Ще се запише в летописите на историята, заедно с появяването на ковида и рождената дата на Ким Ир Сен.

# 23 237
# 23 238
Армения трябваше да изглади конфликта преди доста години, можеха да се споразумеят за замяна на територии или някакви други компенсации.
Проблема е, че с Русия зад гърба им, очакваха че статуквото ще се задържи завинаги, и сега нямат избор.

# 23 239
Чудя се как така Ердоган е в НАТО, но ходи под ръка с най-големият враг на Нато в момента. Отделно, че Ердоган спонсорира война срещу Армения, Пелоси вече втори ден обяснява как осъждат действията на Азербайджан, как подкрепят демокрацията и териториалната цялост на Армения. Заговориха и за геноцида най-после, че досега явно ги беше страх да не разсърдят Ердоган. Ама кога ще дойде Видовден!?  Той беше ли с някакъв статут за кандидат член дори за ЕС? Joy    Той е диктатор и шовинист, имам чувството, че се прави същата грешка като през 2014 за Крим, едно затваряне на очите за имперски амбиции и един ден всички ще се оцъклят, само дано и ние не сме от тази част.

поделят си света?

# 23 240
А какъв е газът от Азербайджан?

# 23 241
Демократичен, какъв иначе.

# 23 242
Идеята е ми е, че като кандидат член тя също има някакви задължения, (има и привилегии). Като член на Нато също, а поведението на Ердоган е недопустимо. А никой не го критикува даже.
А едва ли няма да са приети, само защото са мюсюлмани, когато Европа се напълни с мюсюлмани и всеки ден се увеличават, има и доста турски емигранти, с част от тях се сблъсквам на сръбската граница и мога за кажа, че Европа въобще не им е повлияла....

# 23 243
Аз си мисля, че Ердоган беше натоварен, с благословията на САЩ, с посредническа роля в конфликта Русия-Украйна. Заради това той контактува често с Путин. Подобна беше ролята и на израелският Министър-председател.
Все пак дроновете, с които украинците громят руската армия, ако не ме лъже паметта, са производство на турска фирма.
Друг е въпросът, в новосъздалата се ситуация, той каква позиция ще заеме?
Все си мисля, че конфликтът между Азърбайджан и Армения е подклаждан от Русия. Това е част от плана за руска газова зависимост на Европа, а и една от точките, според които страните участнички в локален конфликт не могат да станат членки на НАТО.
Разделяй и владей!
Помнете историята! По време на нашето Съединение, Русия насъсква съседна Сърбия да ни нападне, докато Турция пази неутралитет.
За това за мен е срам и позор, че мои сънародници я определят като наша Освободителка.
Малко ми стана дълъг поста, но ето един интересен исторически филм за Русия от руски автор. Гледайте го, ако имате време!

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 04:54 от Ravenna

# 23 244
Права си донякъде, но това означава, че или Сащ създаде обстоятелства за сближаването на Русия и Турция, или си затварят очите за някои неща и поведението им е двусмислено.

П.С. Израел не е член, нито кандидат член на ЕС, нито на НАТО. Те си имат собствена политика и прични за това да посредничат. Макрон също се опита да посредничи, ама...

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 08:51 от T.Valcheva

# 23 245
Ердоган и  Путин.

# 23 246
  • в 1001-та нощ
На какъв ли език си говорят?

# 23 247
Изобщо не трябва да се заблуждаваме че Турция е приятел на Русия, точно обратното е...Ердоган много добре осъзнава силата си и използва Путин за своите интереси, и Путин го знае но от страх не смее да се конфронтира с него..Ето едно много точно определение за отношенията им

Мнозина смятат, че Ердоган е сред добрите приятели на Путин. Но истината е, че не е. Бившият турски генерал Ахмет Явуз описва отношенията между двете държави така: "Трябва да си представяме интересите на Турция и Русия  като два кръга, които само частично се покриват. Точките, по които интересите на двете държави се покриват, в момента са доста малко. Това стана ясно още при първото изказване на Ердоган след началото на войната в Украйна. "Нека да кажа едно - руската военна интервенция на украинска територия от ранните часове на тази сутрин е неприемлива и ние я осъждаме категорично”. Ердоган даде одобрението си - макар и след дълго дърпане - за присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО. Това няма как да е в интерес на Русия. Остава и казусът с доставките на дронове от Турция за Украйна.

Да не говорим пък за изказването на Ердоган че Русия са лицемери, строежът на завод за дронове в Украйна и като цяло военната подкрепа на Турция за Украйна, както и настояването на Русия да се изтегли до границите от 1991г, вкл. и Крим..Wink.

# 23 248
На какъв ли език си говорят?
Този между тях е преводача.

# 23 249
Бих казала. че по=коректно е да се каже, че имат интерес към едни и същи каци с мед.
Хайде, тия двамата са си лика прилика, но нашите льольовци що щат при Путя. /не е въпрос/

Общи условия

Активация на акаунт