Русия 1

• 1 130 740
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 23 310
  • София
Питах за увеличен брой идващи от Русия (пак уточнявам жени и деца) от преки наблюдения ако има някой (както от руска, така и от българска страна). Във ФБ мернах публикация на кандидат депутат, че имало такова движение, но такъв постинг ми е малко ЕЖК.
 От една страна ми се струва логично, ако на нас ни обявят мобилизация и ММ трябва да се бие, ще гледа мен и децата да ни изпрати някъде на сигурно, дори и за 2-3 месеца или там колкото позволява визовия режим. Но именно това определя, дали руснаците смятат в момента страната си за "сигурно място".
У нас доколкото ми се струваше именно заради управляващите, ще е последното място, на което ще ограничат достъпа, макар че това струва ми се е предпоставка за конфликти и провокации. Но не бях чула, че има официално решение за визите. И не става въпрос за дезертьорите, а за 5-тата колона.

# 23 311
Не разбрах защо да идват жени и деца от Русия у нас? Там падат бомби или какво?

# 23 312
ЕС макар и негласно,забрани почти всякакви валутни транзакции на и с руснаци. Затова забраниха на руснаците имащи собственост у нас да идват в България,защото може да си продадат собствеността,гепат доларите/еврата и да се върнат в Русия. Това е недопустимо.
Да напомня,че на всички руснаци им трябват визи за да влязат в България.

# 23 313
  • София
Не разбрах защо да идват жени и деца от Русия у нас? Там падат бомби или какво?
Личното ми предпочитание е да не идват. Но го прочетох и даже чух в ТВ интревю като потенциална тенденция, свързана с отново потенциални рискове за конфликти между руснаци и украинци на наша територия, както и с провокации. И досега имахме случаи руснаци проявяващи вандализъм у нас, да се представят за украинци с цел злепоставяне. Хубаво, нека сме обективни и да приемем, че е възможно и обратното. При всички случаи е предпоставка за напрежение.

А и наистина ми е любопитно ако имаха възможност да напуснат страната, биха ли го направили. Считат ли Русия за застрашена територия в момента? Да, не падат бомби, но видяхме в Украйна, че почнат ли да падат, вече е късно за бягство.

# 23 314
Руските жени и деца са в пълна безопаснотс в собствената си страна, за разлика от украинските, така че вероятно ще бъдат любезни да си стоят там. Виж за руските мъже не знам - това го взех от руски военен форум.

# 23 315
Iris04, този на втората снимка не е ли Бай Иван?  Joy
Скрит текст:

А на първата Емили?
Скрит текст:

# 23 316
ЕС макар и негласно,забрани почти всякакви валутни транзакции на и с руснаци. Затова забраниха на руснаците имащи собственост у нас да идват в България,защото може да си продадат собствеността,гепат доларите/еврата и да се върнат в Русия. Това е недопустимо.

Спокойно могат да си продадат имотите без да стъпват в България. А и почти във всички случаи имотите им са собственост на български юридически лица, а не на руски физически, най-често ЕООД. Важи за всякакви чужденци, които не са от ЕС, защото иначе не могат да купят земя, а прилежаща идеална част от земя има и към апартаментите. Но няма никаква нужда да идват в България за да продават, а парите отиват в българска сметка, която е на българска фирма.

# 23 317
Iris04, този на втората снимка не е ли Бай Иван?  Joy
Скрит текст:

А на първата Емили?
Скрит текст:

Знам ли...

# 23 318
За имотите на руснаците:

https://www.24chasa.bg/biznes/article/11567157

# 23 319

А на български юридически лица ще забранява ли Брюксел да купуват и продават имоти? Не се тревожи за парите на руснаците от имоти. Опасността е, че ще загубят от продажната цена.

# 23 320
  • Deutschland/HE
Софт, те имат проблеми с откриване на банковите сметки на ЕООД/ООД , а понякога и с наличните, защото са с чуждестранна собственост. Заради меркитез срещу  пране на пари е много затегнат режима, дори собствениците да са лица от ЕС. Това е от 5-6години някъде в България.

П.С. Позната  води счетоводството на такова дружество, хората живеят в България, пенсионери са. Преди са живеели от пенсията са, но сега не могат да я получават в България и са продали имота си и са купили по-малък и по-евтин, за да живеят с парите от разликата. Откриването на сметка, за да мине сделката им е отнело доста време, в две банки дируктно са им отказали, други са взели такса и после са отказали, в ДСК са успели да открият (май и познанство е помогнало).

# 23 321
България изрично каза,че няма да издава визи на руснаците,които имат жилища у нас.
Ако погледнете (просто се хващам за твоя коментар) числата на руската миграция към Германия, ще видите високи числа наример в периода март- май. Дали са само за няколко седмици около 6.000 дългосрочни работни визи на руснаци, което е към 80% повече от други периоди. Та според мен изтеглянето започна доста по-рано от сега. В началото на нападението наистина имаше протести, по спомен в към 65 - 70 града, докато не ги смазаха с техните си методи.

Доколкото разбрах от медиите, германците сега обмислят да дадат на руснаците бежански статут.

# 23 322
Колко много руски граждани са се преместили в Казахстан.... Сега обаче казахите ще отказват постоянно пребиваване(вероятно) за бягащите от мобилизация, може би само някакво временно ще им дават ...

Новинарската агенция RBK съобщи миналия месец, че броят на руските граждани, които са се преместили в Казахстан през април-май тази година, е бил 570 000, което е с почти 30 процента повече от броя на руснаците, които са се заселили в Казахстан през януари-март.

Казахстан казва, че няма да издава разрешения за постоянно пребиваване на руски граждани без разрешението на Москва, тъй като голям брой руснаци се стремят да напуснат след обявяването на Кремъл за частична военна мобилизация.

Председателят на парламента Маулен Ашимбаев каза пред репортери в Астана на 22 септември, че правоприлагащите и миграционни служители на централноазиатската държава работят в съответствие със закона, обработвайки молби на чужди граждани, включително руснаци, за получаване на постоянно пребиваване в страната.

„Нашите официални институции няма да издават разрешения за пребиваване на лица, които не представят документи, доказващи, че страните, чиито граждани са, нямат възражения срещу преместването им в Казахстан“, каза Ашимбаев.

# 23 323
Нали сме неприятелска държава. Знае ли някой какви ни пращат?
Откъде да знаем, че като дойдат тук, няма пак да заобичат Путя. Хайде, няма нужда. Путинофили имаме да пращаме, не за приемаме.
Това как трябва да се разбира? И по какво се отличава от действията на руската държава, която връчи повиквателни на протестиращи граждани?

п.п. За втори път мисля отправям молба към Вас да внимавате какво говорите. Диванни експерти сме всички до един без оня образ Иван Калчев, който е отишъл по собствено желание там, където е решил. Лично аз предпочитам да си остана такъв и ако на някой му е много смешно от този факт, може да влезе в социалните мрежи и да прочете какво пишат хората под новините, където с половин уста се говори за националната ни сигурност.
Т.е. осъзнавате какво се получава, но продължавате да възхвалявате евразийството, въпреки, че се надявате, все пак, да не си промените начина на живот?
Или друга е мотивацията?

# 23 324

Спокойно могат да си продадат имотите без да стъпват в България. А и почти във всички случаи имотите им са собственост на български юридически лица, а не на руски физически, най-често ЕООД. Важи за всякакви чужденци, които не са от ЕС, защото иначе не могат да купят земя, а прилежаща идеална част от земя има и към апартаментите. Но няма никаква нужда да идват в България за да продават, а парите отиват в българска сметка, която е на българска фирма.
Не е точно така, продават си руснаците, макар и да им стана по-трудно. И не, не са собственост на ЮЛ, на руснаци си е, но без ИЧ от земята.

Общи условия

Активация на акаунт