Шести клас напред към седми

• 38 406
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Момичета, помагайте:
Ако призма има 20 върха, то тя е ... колко ъгълна?

Според сина ми - десетоъгълна, основата й е десетоъгълник.

# 31
  • София
Момичета, помагайте:
Ако призма има 20 върха, то тя е ... колко ъгълна?

Понеже броят на върховете на долната основа е равен на броя на върховете на горната => призмата е десетоъгълна.

# 32
и аз така мисля... 2n ми се върти в главата, но не го открих в учебника.

# 33

А за какво ти е учебник? Представяш си най-простата триъгълна призма, броиш и виждаш. После го правиш с четириъгълна и схващаш принципа. Не е нужно всичко да се помни. Имам много такива полезни трикове - проверка с малки и лесни числа, които много помагат, без да са доказателства сами по себе си. Също когато човек има съмнения за триъгълници или други фигури - чертае си чертеж с екстремни пропорции и веднага се вижда и веднага се вижда дали това, което ни се е струвало, е вярно.

# 34
  • София

А за какво ти е учебник? Представяш си най-простата триъгълна призма, броиш и виждаш. После го правиш с четириъгълна и схващаш принципа. Не е нужно всичко да се помни. Имам много такива полезни трикове - проверка с малки и лесни числа, които много помагат, без да са доказателства сами по себе си. Също когато човек има съмнения за триъгълници или други фигури - чертае си чертеж с екстремни пропорции и веднага се вижда и веднага се вижда дали това, което ни се е струвало, е вярно.

Peace

# 35
А преди малко с дъщеря ми се чудихме на следната задача - колко най-много тъпи ъгли могат да се получат между 6 лъча с общо начало, лежащи в 1 равнина?
Аз броих до 8 и се отказах, да си я мисли тя.

# 36
  • София
Между всеки два лъча няма ли по един остър и един тъп.

# 37
Между всеки два лъча няма ли по един остър и един тъп.

Не и ако са на 90 и 180 градуса. Или ти имаш предвид само съседните лъчи?

# 38
  • София
Имах предвид, че между всеки два лъча има един остър (но външния е тъп), или два тъпи.

# 39
Имах предвид, че между всеки два лъча има един или остър (но външния е тъп), или два тъпи.

Да, де, но аз броих и ъглите, които всеки лъч прави с другите 5 и стана мазало.

# 40
  • Варна
Днес майка ми е ходила да вземе характеристиката на детето от класната.
Та после ми звъни-едни хвалебствия от учителката, чудно дете. Grinning
Майка ми все казва- с теб бях така едно време. Grinning Само похвали.

# 41
Стейси Грей  браво на момичето!
Мъжа ми взе в петък на нашия хубавец, обади ми се да ми каже, че  бил изненадан, Joy/закъснявал за час, човека/  догодина отива на родителска среща, явно не се изразявам ясно като говоря.
Днес са имали тест по история, намери си грешки а вчера поиска да го изпитаме, определено беше подготвен, но каквото такова.

# 42
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Ние почти приключихме годината. Днес направиха последното изходно ниво по математика. Върнаха им по ЧП, АЕ и Музика - по всичко е с отлични оценки. За мой най-голям срам единствената грешка на теста по ЧП е на медицински въпрос и то по моята специалност-объркал рахит с детски паралич като вечерта обяснявах за кой ли път как изглеждат децата при едното и другото заболяване.... По английски има две грешки, но там не съм максималистка все пак е чужд език..... Свърши и тази учебна година, децата пораснаха....
На нас не ни дават за лятото абсолютно нищо по никой предмет да се готвят допълнително освен може би списък с произведения по литература... Направо съм гръмната сборници  по математика, четива по история в някои училища, а уж сме елитна гимназия- дрън-дрън... Това с даването на задачи през лятото е много хубава практика, защото много малко ще са тези деца, които имат такова самосъзнание, че да седнат и сами да решават задачи или да четат нещо допълнително.. Мисля да го пусна на допълнителни занимания по английски въпреки, че ходи на училище "Фарос", но нещо не съм доволна от нивото на преподаване там.. В Шумен за съжаление няма много голям избор на такива школи....

# 43
  • София
Росен пък, след 6 на класното ,сега има 5,25 на изходното по БЕЛ Rolling Eyes  и сега щяла да го изпитва. Направо не ми го побира какво толкова е объркал,като винаги му е вървял езика,а и не е като да не поглежда учебник newsm78
Доволна съм обаче,че въпреки ,че е може би единствен почти,който работи съвестно в час,винаги е с домашно и винаги е подготвен, му пишат реални оценки,когато нещо не е баш както трябва,а не му пишат 6 по "дефоулт" и имаме истинска преценка  на знания,а не захаросана версия Peace

# 44
  • Neverland
Каква е практиката във вашите училища относно тестовете -дават ли ги на учениците за в къщи или си ги прибират обратно ?За пореден път съм бясна-сина ми каза че се е справил за 6 ,а има 3-видял е теста си за 3 минути с някакви драсканици без правилните отговори.
Има ли правна разпоредба съгл.която тестовете не се дават на учениците  #2gunfire
Как да разбера аз къде греши детето за да наблегнем на грешките...
Днес ще се обадя в МОН да питам и там

Общи условия

Активация на акаунт