Шести клас напред към седми

• 38 406
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, при нас днес започват редовните занятия в школата. В събата ще е БЕЛ, а неделя - математика. До сега имаха преговор. Почна се, пък да видим...

# 571
И моята дъщеря днес беше на школа по математика за първи път. Ще учат по Сборника за 7-ми клас на Пенка Рангелова.

По БЕЛ ще ходи на индивидуални уроци, който започват през седмицата.

# 572
Момичета, знаете ли къде се е преместил магазина на фирма 4you - бяха в Младост, продаваха офис материали, раници... Гита Ог ми ги беше препоръчала.

# 573
  • Пловдив
И моята дъщеря днес беше на школа по математика за първи път. Ще учат по Сборника за 7-ми клас на Пенка Рангелова.

По БЕЛ ще ходи на индивидуални уроци, който започват през седмицата.

Само по този сборник ли? Нашите го изрешиха половината за домашна през лятото.
Ние сме на почивка, девойката обеща да прави по два теста на ден. След това й остават само задачите с думи от група Б и е готова с домашната.

Хайде успех на започналите и здрави нерви на родителите.  newsm10
Да им сложите по една саксийка с розмарин в стаите. Помагало за концентрацията /рецепта от седмокласните мами от преди две години/  Laughing

# 574
Момичета, направо ви завиждам. При нас е борба всекидневно да седнат да решат поне сборника, който им дадоха от "Софроний", а той не е особено голям. По български изобщо не са пипали. Прочели са само част от задължителната литература. Как ще я караме, когато започне школата, не ми се мисли?!

Днес ги разходих до там с градския транспорт - да отработим маршрута, както се казва. Ние живеем в "Овча купел". Разстоянието до школата е голямо, а и те не са много ориентирани. Смятам да ги возя сутрин - поне в началото, но ще трябва да се прибират сами.

Да ви кажа честно, започвам да се стресирам още преди да са започнали учебната година. Днес разглеждах някои от учебниците за 7 клас и косите ми настръхнаха - толкова обемен и сложен е материала.

# 575
  • sf
Мале, аз въобще не се вълнувам, дано не ми излезе през носа  Rolling Eyes Моята даже ще отиде на училище чак на 23ти, защото ще е на лагер и състезания от 12ти.

# 576
  • Варна
Неприятно ми стана да разбера днес, че "не знам дали всички задачи от домашното в школата са вярно решени"
Някои проверили , други не. Ще видим натам.

# 577
Добре де, не съм гледал седмокласни школи и съм в потрес.
Това масово явление ли е различните школи да почват със занаятията още пред 15-ти септември??? Наистина съм потресен - школа за подготовка за НВО, започваща края на август, началото на септември. Цяла година има за учене, защо се яде ваканцията на децата и се ангажират семействата да приключат с почивките 2-3седмици по-рано. Кому е нужно и всички школи ли са така?

# 578
  • Варна
Започнаха с преговор. И поне при моето дете има нужда от такъв.
с новата учебна година идва и новия материал. Нали не си мислиш,че всички деца всичко помнят.
Затова започват по-рано някои.

# 579
Естествено, че не помнят. Просто не виждам защо се тормозят децата през ваканцията с преговора, а не се почне с него от 15.9.
Това е школа, а не училище и програмата не е съобразена със спуснат от министерството план.
Малко ли домашни имат децата, натрупани от училище, че трябва да се изтерясва дотолкова, че да се реже и ваканцията с преговор в школа.

# 580
  • София
Kodbg, това е така защото, със започването на учебната година няма време да се прави преговор. На школа се ходи, повечето случай, един път седмично. Трябва де е вземе целия учебен материал през годината до март месец. След това се започва преговор на наученото и пробните тестове за изпитите.
Просто няма достатъчно време. Аз мисля,че това е причината да се започва по отрано  Thinking

# 581
  • Варна
От училище детето няма домашно.

# 582
Ясно, просто ми стана интересно и затова питах - всички школи ли практикуват подобен график или само някои.

# 583
Ясно, просто ми стана интересно и затова питах - всички школи ли практикуват подобен график или само някои.

Не мога да кажа за другите школи, но в "Софроний" преговорните уроци не са задължителни. Препоръчват се за децата, които са показали пропуски на входящия тест, който държаха в края на учебната година. За другите са по желание.

# 584
  • София
Момичета, направо ви завиждам. При нас е борба всекидневно да седнат да решат поне сборника, който им дадоха от "Софроний", а той не е особено голям. По български изобщо не са пипали. Прочели са само част от задължителната литература. Как ще я караме, когато започне школата, не ми се мисли?!
Ха, Чочко, и моят е в Софроний и хич не бърза за папката. Уж решава, но колко наистина решава нямам идея. Смятам поне в началото да го оставя да се оправя сам. И да не реши папката със задачи нищо чак толкова страшно няма да се случи. Преговор ще направят в школата със сигурност. Ще види колко е зле и ще вземе да разбере, че от него зависи дали ще напредва Simple Smile Той сега си мисли, че като е записан на школа, значи вече едва ли не е влязъл където иска.

Чудя се още дали да го запиша на преговорният курс по математика. Ще му е полезно със сигурност, но честно казано се чудя заслужава ли си хем да наливам пари за школи, хем да се тормозя после научил ли, написал ли е.

Общи условия

Активация на акаунт