Шести клас напред към седми

• 38 406
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Хм, това са грубо 40-42 отсъствия и включват всякакви причини ли- по болест, по спорт  Thinking
Ще трябва да се поразровя
Не. Не включват всякакви причини.
Всеки ученик има право да отсъства до 3 дни с уведомление от страна на родителя и още 5 дни - с разрешение на директора.
Това е отделно от отсъствията поради заболяване и участие в състезания.

# 631
  • bg
По семейни причини са. Ако е по болест е с бележка от лекаря, за спортно състезание- от клуба. Когато дъщеря ми ходеше на танци от клуба им даваха бележки, когато имаха изяви за извиняване на отсъствията. Отделно класния р-л има право също да извини определен брой отсъствия незнам по какви причини, но може.

# 632
  • Пловдив
Вече сме си вкъщи след 10 дена обикаляне по морето. Починахме и поне аз позаредих батериите.
За техник и само дете вкъщи - не, за кабелната и интернет могат да дойдат и след като съм се прибрала.  Naughty
За отсъствията - дните по домашни причини нямат общо с тези за състезания, концерти, турнета и т.н. Когато моята ходи на концерт или турне, даваме бележка, подписана от зам. кмета по културата на Пловдив или от шефа на асоциацията, към която е хорът, отсъствията се извиняват без проблем. Същото е и за състезанията - бележка от клуба с любимите на всички директори подпис и печат. Като все пак трябва да са в разумен брой, но всяко училище определя при колко отсъствия учител може да откаже да пише оценка за срока и детето да се явява на изпит. Поне за гимназиите е така.  Peace 

Иначе за подготовката - не е решила цялата домашна по МАТ, по БЕЛ само е прочела частите от учебника. Имах желание да научи стихотворенията наизуст, ама тя не беше на същото мнение. На сила хубост не става. По МАТ ще продължи да работи с учител, по БЕЛ ще решавам в движение. Аз пари за курс + уроци нямам. Та даже и само курс или само уроци по двата предмета не ми е по джоба. Това е положението. Ще се наложи да поработи здраво сама и с моя помощ. И то, ако има желание.

# 633
  • sf
Но все пак трябва да има някакво ограничение  Thinking Моята ако я пусна на всички лагери и турнири, дето я викат, няма да й се събере и половин година в училище. Та трябва някакси да ги наместим. Иначе клуба си дава бележки, няма проблем, но се чудех колко да прекалява  Thinking

# 634
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Моят синковец, от два дни пее една и съща песен"Последни ваканционни дни, започва омразния седми клас". Започнаха да го викат от школите на преговорни и предварителни занятия- от "Фарос" по английски ще имат преговор на 12.09., викат го и предварително в школата по информатика. Тръгнах да се ровя в интернет за входящи нива по предметите, чудя се по биология, физика и химия отделни ли ще са нивата? Те не са учили кой -знае колко..... Лошото е ,че нашата историчка е непредсказуема, сама си измисля тестовете, като нямат нищо общо с традиционните въпроси, които ги има в примерните тестове.
Ще видите, че ще справим... Ние не сме "по- некъдърни" от майките на другите випуски, щом те успяха и ние трябва, само спокойствие, крайната цел е добро висше образование и добра професия. В нашия град почти всеки втори мой познат е изпратил детето си  в Абърдийн ( много е модерно, вероятно ,защото е по-евтино), Дания, Германия, Австрия  и къде-ле не Sunglasses

# 635
  • София
Помакова, от твоите уста в божиите уши!

И аз съм спокойна. Мисля, че най-важното е да се запази спокойствие и да опазим децата от стреса. Умни са ни децата и като положат нужните усилия мисля, че ще се получи.

Моята почна да решава задачи, за да загрее малко. Задължителната литература е прочетена. Сега се е запалила по Агата Кристи и гълта романчетата едно след друго Simple Smile

Ходихме до Метро и купихме стекове с тетрадки. Гардеробът също е обновен, че много дръпна на ръст през лятото - 160 см. и 41 кг. - самоходна клечка и почти 41-ви номер кецове.

През изминалия уикенд закрихме сезона - ходихме на Рилския манастир, после спахме в Сапарева баня. На следващия ден ходихме на Цари Мали Град. Това ни беше последния свободен уикенд, че от тази събота почваме курсовете.

Весели последни ваканционни дни ви пожелавам Simple Smile

# 636
Хайде започва се обратното броене.  Grinning

Моята седмокласничка хич не е на вълна училище, обмисля с какъв костюм ще е на Хелоуин и си ходи с приятелки на разходки. Но какво я чака - тази седмица е на 5 урока - два по БЕЛ и три по математика, малко шок за разсънване преди началото на учебната година.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2014, 08:57 от Анонимен

# 637
  • София
И ние вече се върнахме и сме на линия за големия старт. След ужасно много гледания на школи и оферти, ходене на място и какво ли не го записах в "Интерлогос", на ул. "Любен Каравелов". жената не ми сваляше звезди от небето, говореше нормално и напълно реалистично, местоположението и часовете на заниманията са приемливи. Тази седмица ще ги викат за входящо ниво след което ще има преразпределение в групите според резултата.
Преди последното пътуване се срещнах с майка на седмокласник от миналата година. Каза, че синът й е ходил на школи по математика и български и отделно на частни уроци по двата предмета. Изкарал високи оценки и влязъл в испанската. Питах я вкъщи занимавали ли са се с детето по материала по нещо- не. Не харесвал едната учителка в школата, отказвал да ходи чак, но те настояли- с възпитателна? цел. И какво да прави- ходел. Видя ми се пресилено, прекалено, чак неестествено и взех, че си казах мнението, а тя ме погледна със съжаление - убедена, че сама прецаквам шанса на детето си, като отказвам да го насилвам и да плащам 2х. От една страна, цялото ми аз се бунтува от такъв подход, от друга страна- ще се справим ли с мотивацията и заниманията вкъщи. Чувстмам се уплашена и много притеснена.
От друга страна- никой не е останал без гимназия, както казва една моя приятелка, а гледам и Помакова е заела една по-спокойна позиция. Определено имам нужда от повече спокойствие, за да мога да се мобилизирам и да работим нормално.
Забравих да споделя- тази същата майка каза, че последните две задачи по математика в матурата не били според изискванията и преподаваното в училище, а за тях трябвало да се подготвя по формат "пиза". Вие какво сте чували по въпроса?

Ра, може и да не е пресилване това. Школа+честен учител, който да му помага за домашните от школата не е ли същото като школа+мама, която помага за домашните от школата Simple Smile

Задачите тип пиза не се учат в училище. В нашата школа така ни обясниха. Децата се подготвят отделно за тях. Друг е въпросът, че според мен (и според МОН, предполагам) тези задачи всеки мислещ тийн със съвсем малко познания по математика трябва да може да реши. На практика, обаче, децата ги е страх от непознатото и блокират пред подобни задачи само, защото са непознати.

# 638
  • София
Моят синковец, от два дни пее една и съща песен"Последни ваканционни дни, започва омразния седми клас". Започнаха да го викат от школите на преговорни и предварителни занятия- от "Фарос" по английски ще имат преговор на 12.09., викат го и предварително в школата по информатика. Тръгнах да се ровя в интернет за входящи нива по предметите, чудя се по биология, физика и химия отделни ли ще са нивата? Те не са учили кой -знае колко..... Лошото е ,че нашата историчка е непредсказуема, сама си измисля тестовете, като нямат нищо общо с традиционните въпроси, които ги има в примерните тестове.
Ще видите, че ще справим... Ние не сме "по- некъдърни" от майките на другите випуски, щом те успяха и ние трябва, само спокойствие, крайната цел е добро висше образование и добра професия. В нашия град почти всеки втори мой познат е изпратил детето си  в Абърдийн ( много е модерно, вероятно ,защото е по-евтино), Дания, Германия, Австрия  и къде-ле не Sunglasses

Pomakova, децата все пак няма ли да изкарат по един преговор в училище  преди да им дадат входните нива? Не помня миналите години как е било при нас, но мисля че не е редно още пъривият час да им дадат тест.

# 639
  • София
И моята щерка вече ходи на курсове по МАТ и БЕЛ. Вчера бяхме на родителска среща. Раздадоха ни учебниците и списък с учебни помагала по МАТ и БЕЛ. Снощи ги поръчах по интернет и направо ме заболя главата като видях общата сума - 176 лв. Не знам дали е възможно да изрешат всичките 14 помагала по БЕЛ и 12 по МАТ. На 15 септември ще напълня един сак с учебници, тетрадки и помагала, защото ученическата раница не ги събира.

Моля, за достъп до общата поща! Не съм сигурна към кой точно трябва да се обърна за достъп.

Не знам как е при вашите деца, но моята дъщеря няма наяждане. Вчера изяде половин кекс наведнъж.

# 640
  • Sumen, Shumen, Bulgaria

Pomakova, децата все пак няма ли да изкарат по един преговор в училище  преди да им дадат входните нива? Не помня миналите години как е било при нас, но мисля че не е редно още пъривият час да им дадат тест.
[/quote]

Доколкото си спомням миналата година още втората седмица им цопнаха вх.нива, без математиката, където направиха преговора най-напред.  Сега не знам как ще е?

# 641
  • Sofia
Kristal,
тази бройка помагала само за школата ли са?  ooooh!

Май нашите занимания почват най-късно като ви чета. Вчера ми се обадиха за родителска среща с децата за 24.09. и започват след това. Явно са решили след празничните дни по 22-ри да е началото.

# 642
  • София
Tari Tasartir, помагалата са само за учебния процес в училище. Всяка година купуваме по много бройки, но никога не съм надхвърляла сума от 70 лв. В частно училище учи дъщеря ми и домашните, които дават по МАТ и БЕЛ са само от учебни помагала.
В школата не са ми казали нищо за купуване на помагала, но подготовката ще бъде основно за Американски колеж.

# 643
  • гр.София
И в нашата школа започват от 23,09  Mr. Green
нищо не поглежда уж дочита последната книга, само играе някакви он-лайн игри със съучениците си, ще му прибирам всичката техника от понеделник  Mr. Green не е познал  Crossing Arms
Когато ходи на състезание, треньорката му извинява отсъствията.
Учебните помагала и при нас не са надвишавали 70лв. А в школата не помня колко платих май месец нещо около 150-60лв май дадох за трите предмета  Whistling

# 644
  • Варна
Здравейте.
И аз моля за достъп до пощата на седмокласниците.  bouquet
Вчера моята беше на първи урок по български. Питам я как беше, отговор - лесно! Е аз за лесно ли ще плащам по 25лв на ходене?! Няма да мога да ги преглътна тези уроци и това си е. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт