Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 54 295
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • София
В р-н Подуяне набор 2011 има места, може да бъдат приети деца с 7.1, а може би дори и 6 т.

# 571
  • СОФИЯ
emilova_s, въпросите без отговор относно СОЛ за съжаление са доста. От СНБМ се надяваме поне част от тях да се решат с допълнение към Правилата, предложение за които дирекция "Образование.." ще формулира окончателно и ще изпрати на СОС. Формулировката с т.нар. "отпуск по майчинство" също тр да се поправи, з противоречи на КСО /там е отпуск за бременност и раждане, съответно отпуск за отглеждане на дете до 2 г. възраст/. Има воля и не виждам пречка това да се случи, но към момента в текущите класирания въпросите ти де факто са без отговор. Според мен тр да докажеш плащане на здравните вноски и това следва да е достатъчно за д-ра на съответното ДЗ. Ако възникне проблем ни пиши на bg_maiki@abv.bg Поемам ангажимент да реагираме, з мамите с този статус нямате никаква вина за несъответствието, противоречието с акт от по-висока степен и пр.

# 572
Здравейте,
Благодаря за бързия отговор!

# 573
Здравейте,
Зададох въпроса и към ИСОДЗ, но явно не разбират какво питам, така че се обръщам и към Вас, момичета.
С какви документи следва да се докаже, че самооигуряващо се лице (свободна професоия) е в отпуск по майчинство. ОТ ИСОДЗ просто ми копираха ръководство и казаха - данъчна декларация и документи за платени осигуровки. Проблемът е, че данъчната декларация и платежните за осигуровки са доказателство, че самоосигуряващото се лице осъществява дейност, а аз питам как да се докаже, че самоосигуряващото се лице е в отпуск по майчинство. Когато самоосигуряващо се лице е в отпуск по майчинство, то заплаща през този период САМО здравни вноски и НЕ подава данъчна декларация, ако през годината не е осъществявало дейност (Пример: аз съм в отпуск от 29.12.2012 г. и ползвам отпуск по майчинство до 29.12.2014 г. В този случай през 2013 г. не съм осъществявала дейност, поради което не следва да подавам данъчна декларация за съответната година и не съм подала такава до 30.04.2014 г.).
В този случай какъв документ следва да представя, за да докажа, че съм самооигуряващо се лице в отпуск по майчинство - копие само от платежно за здравни вноски (за какъв период?), друг документ от НОИ, НАП???

Проблемът е, че във въпросното ръководство са посочили какви документи се представят за доказване на следните критерии:
- когато лицето ефективно работи на трудов договор или договор за управление;
-самоосигуряващо се лице, осъществяващо дейност;
-лице на трудов договор, което е в отпуск по майчинство;
НО не е посочено : самоосигуряващо се лице в отпуск по майчинство, а по за кон майчинството на самоосигуряващите се лица е приравнено на това на лицата по трудово правоотношение.

Ще се радвам някой да ми отговори преди класирането в събота, защото за първи път имаме макар и минимален шанс за прием.
Благодаря!

Само копие от платежните документи за месеца преди класирането на детето!
Когато подавах моите документи, директорката ме попита дали съм в отпуск по майчинство,за да ми даде да попълня още някаква бланка!
Затова подготви си всичко останало и директорката,ще ти каже за майчинството!

# 574
Благодаря!

# 575
Здавейте отново,обръщам се за пореден път  към вас с няколко въпроса,по простата причина ,че от системата постоянно ми се отговаря с Copy-Paste.Първо,ако сега приемат моето детет с набор 2012,догодина пак ли ще кандидатстваме със същия набор или с нашия си 2013????  И ако сега я приемат в СДЯ,ще имаме ли тази 1 точка,за кандидатстване догодина????Доколкото раззбрах,трябва да имаме най-малко 6 месеца в СДЯ,за да имаме 1 точка,но не знам,а и не ми дават конкретен отоговор,тези месеци до май от дега дали ще ни стигнат .

# 576
  • София
Здавейте отново,обръщам се за пореден път  към вас с няколко въпроса,по простата причина ,че от системата постоянно ми се отговаря с Copy-Paste.Първо,ако сега приемат моето детет с набор 2012,догодина пак ли ще кандидатстваме със същия набор или с нашия си 2013????  И ако сега я приемат в СДЯ,ще имаме ли тази 1 точка,за кандидатстване догодина????Доколкото раззбрах,трябва да имаме най-малко 6 месеца в СДЯ,за да имаме 1 точка,но не знам,а и не ми дават конкретен отоговор,тези месеци до май от дега дали ще ни стигнат .

Точката от СДЯ се получава, когато се кандидатства за градинска първа група.
Ако вие кандидатствате с набор 2012, бихте могли да я ползвате, но доколкото знам нямате това право.
Догодина на Големите класирания имате право да кандидатствате само със своя набор,
което означава, че ще имате кандидатури отново за СДЯ или ОДЗ без допълнителн точка от яслата сега. Sad

# 577
  • София

Ако вие кандидатствате с набор 2012, бихте могли да я ползвате, но доколкото знам нямате това право.
Догодина на Големите класирания имате право да кандидатствате само със своя набор,
което означава, че ще имате кандидатури отново за СДЯ или ОДЗ без допълнителн точка от яслата сега. Sad

Наистина ли е това така? Адски нелогично би било, да не кажа дискриминационно.

# 578
  • София

Наистина ли е това така? Адски нелогично би било, да не кажа дискриминационно.

Така смятам и аз, за жалост сме в сходно положение и не съм намерила решение засега! Sad

# 579
Е,няма такава простотия..........значи нищо не може да се направи.Хем да я приемта,хем нямам точка,е що за нелепица е това??????????Ама тази информация със сигърност ли е?Ако си задам въпроса през системата пак ще ми отогворят по някакъв глупав начин.Кой да попитам вече не знам  newsm78

# 580
Информацията е сигурна, преди седмица и аз с това се занимавах. Danny Milanova е абсолютно права, така че и да попиташ няма да ти кажат по-различно. Точка се дава, ако детето е посещавало яслена група в общинска ясла ( не в група на ОДЗ) и то за кандидатстване в първа градинска група. Ако сега детето се запише с предходен набор, догодина си кандидатства само с неговия набор, независимо, че ще се върне една група назад (дъщеря ми сега тръгва с 2011 набор първа група и догодина ако кандидатства ще е само с 2012 и пак ще бъде първа група, ако я приемат + никаква точка). За мен трябва или да се дава точка, или да има право да си кандидатства с набора, с който си е тръгнало детето. Тук има такова недомислие, а не знам и дали се работи в някаква насока по този казус.

# 581
Това беше една от причините, поради които се отказах да опитвам кандидатстване с предния набор. Не, че изобщо имаше такава възможност де.
Първо, детето трябва да повтаря годината, ако ще сменяме градината или сме приети в СДЯ. И второ, ще трябва да тръгне и в първи клас на 6 години, което пък не сменяме градината и сме приети в ОДЗ. Тъпо и в двата случая, защото аз пък не искам да го пускам по-рано в първи клас.

Но така или иначе, възможностите за промяна на набор вече са толкова имагинерни, че .... Crossing Arms hahaha

# 582
Ама аз не говоря за ОДЗ,а за СДЯ.Нали дават 1 точка,ако посещава миниму 6 месеца.Но естетствено с предния набор искам .

# 583
За СДЯ дават точка, ако е минимум 6 месеца посещаването, но с предходен набор се кандидатства само ако има обявени свободни места и за тях няма чакащи от съответния набор, което за яслените групи аз поне от година и половина не съм засичала да има такава възможност.  Местата за яслените групи са малко, а желаещите много и аз например никога не съм виждала да има места за 2011за ясла и за тези места да не чакат деца от набор 2011. Детето ми посещава сега ясла в провинцията, но искам да я взема при нас и за това реших да пробвам как ще се чувства с предходен набор, пък тя е и януари 2012. Нямам и нищо против да тръгне на 6 на училище, но тъпото е, че догодина искам да сменя с близка градина (сега всеки ден с кола от Люлин до Изгрев и обратно), а тя няма да има допълнителна точка, а отгоре на това ще се върне и в първа група.

# 584
Значи,става въпрос за  ясла в Кремиковци за набор 2012,а ние сме Януари 2013....До колкото разбрах до момента,първо няма да имаме точка,тъй като ще е с предходен набор и второ,догодина ще я върнат пак на същото ниво така  ли????

Общи условия

Активация на акаунт