Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 54 277
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
А как кандидатствате с предходния набор? На мен от системата ми отговориха, че тази опция се отключва само ако за градината в която кандидатстваме НЯМА деца от набора на опашката?! Че то има ли изобщо такава градина? #Crazy

Еми не няма,питам ако изкочи нещо,да знам как да реагирам.Има само за Кремиковци  ooooh!

# 601
Минавам да се отчета, че и вторият ни опит с общинската образователна система приключи безславно. Сутринта отписах дъщеря си от първа група в 23 ОДЗ Здраве, Изток. Следете за мястото, ако някой се интересува.
Сега дъщеря ми ще посещава психолог, за да се опитаме да заличим травмите от едномесечното посещение, а после мама и тати да са здрави да могат да плащат и нейната градина, освен училището на голямата.

# 602
  • София
Душичката тя  Hug И ние сме горе-долу на същото дередже... Отказвам се и аз, но се справям самичка с травмите, предполагам, защото го направих по-рано от вас - имаме общо 10 присъствени дни. За освободеното място - не е задължително някой да може да се възползва от него. Ние освободихме такова преди два месеца и до този момент все още не е отразено никъде. Става дума за 128 Феникс. Много ми е интересно какво точно се случва с тези освободени места  #2gunfire

# 603
Специално изисках свидетелство за отписване, поради настояване от новата частна градина, защото на много места продължавали да ги водят заради субсидията.
Но в нашия район има свръхпредлагане на места /силно казано при положение, че просто групите може да са 25, а не 30 деца) и едва ли някого го интересува.

# 604
Момичета, ще разкажете ли повече в съответните теми, защо не сте доволни от ДГ, тормоз върху децата ли е имало и как сте го разбрали?

Извинявам се, че питам и не съм по темата, но живо ме интересува, все пак и аз имам дете в яслено-градинска възраст, а 23 ОДЗ в Изток беше ДГ на дъщеря ми и навремето бях много доволна от госпожите там.

# 605
  • София
За инфо - питах в системата за казуса, ако дете е прието в СДЯ с предходен набор, какво става след като го отпишат от там - не се полага допълнителна точка, както на другите "нормални" деца, аи нямаме право да кандидатстваме на основните класирания с предходния набор, нищо, че веднъж вече сме били уж в системата на ДГ. Така че има смисъл само ако имаме шанс за ясла в ОДЗ. И системата в БГ не дава право на родителите да решават кога децата им да тръгнат в първи клас.

# 606
И на мен ми е интересно какво се е случило. Дъщеря ми тръгва в първа градинска група точно в Изток, в градина, за която няма особено желаещи, въпреки че трета седмица има обявени места - и се тревожа не нещата не са наред или няма да бъдат.

# 607
Здравейте,
Знам отговора, но все пак да попитам. Дъщеря ми е набор 2011- първа градинска група. Разделихме се с бащата и сега ми е много далеч градината, която посещава- около 1ч. и 30 мин. в едната посока. Има ли вариант да кандидатстваме за преместване без да я отписвам от старата градина, която е една от "елитните" в София , като се има предвид, че сме първа градинска група и места се отпускат само на текущи класирания? Предварително благодаря за отговора!

# 608
  • София
Да, можеш да подредиш кандидатури и чак когато я приемат,  да отпишеш детето от старата градина и запишеш в нова. Ако са я приели през тази година, за първо желание ще има 2т.

# 609
Благодаря! Т.е вместо стандартните 8.2 точки ще имам 7.2 така ли? Не е приета тази година директно мина  в  градинска група, защото е в ОДЗ. Не смея да пробвам в системата, защото там при въвеждане на ЕГН веднага излиза в кое ОДЗ посещава. Кошмар направо.  #2gunfire В такъв случай ще търся преместване, чрез размяна, ако случайно някой пожелае да се разменим. Whistling

# 610
Щом не е приета тази година ще си имате пълен набор точки за първо желание. Но предполагам, щом миналата година е била в яслена група в ОДЗ и сега ще се пробвате за първа група, че няма да ви даде точката от яслата т.е ще имате 8 т.(+ подточките за местоживеене и месторабота, ако ползвате такива и ако ДЗ ги е приело като критерии), а не 9 т.
Не разбрах обаче какво те притеснява да пробваш в системата  newsm78  щом посещава ДЗ, логично ще пише кое е то, но пък това не пречи да кандидатствате отново. Избираш си нова кандидатура и дебнеш за свободни места на текущите класирания - всичко си е съвсем легално Simple Smile 

# 611
  • София
Щом е детето е в ОДЗ и не сте кандидатствали за тази кампания, ще си имате 8-те точки.
Не виждам проблем да се наредите и да чакате някъде за свободно място. Все пак затова е дадена възможност да кандидатстват и вече приети деца - всичко се случва, обстоятелствата се менят.
Дир-ката от сегашната ви градина едва ли ще седне да се рови дали някое дете не е решило да се мести.
Не пречи да пишеш и в темата за размяна - може там да се намерите с някое детенце.

# 612
Благодаря Ви момичета!   bouquet Наредих я вече на опашка, ако не тази следващата година може и да стане. Simple Smile Писах и в темата за размяна преди около 2 месеца, но засега нищо. Явно е почти невъзможно. 

# 613
Здравейте, група! Аз имам едно малко подранило питане, но понеже постоянно го мисля да си знам от сега.

Имам дете на 3 г, което посещава ДГ. Бебето ми е на 3м. На мъжа ми обаче то се пада трето дете. Та мога ли да впиша и детето на мъжа ми към неговия профил за да ползвам точката за трето дете. Да допълня детето на мъжа ми е на 11г. и живее с майка си, а не е част от нашето домакинсттво.
Предварително ви благодаря за помощта. Въпреки, че е много рано искам да се оиентирам какво ще праавим есента, след като се върна на работа, пък и по спомен тези неща / профилите в ИСОДЗ, де/ се гласяха още след нова година.

# 614
Децата от многодетни семейства трябва да са от едно домакинство, т.е. не, не можеш да ползваш точка за трето дете, щом като не живее с вас.  Друг е въпросът как ще се докаже това, не съм наясно какви документи се изискват, освен актовете за раждане на децата.

Общи условия

Активация на акаунт