Страсти- градините в София, кампания 2014/ 2015

• 54 292
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Аз ли нещо съм пропуснала или са променили реда за прием. По мой спомен право за кандидатстване се даваше само за януарчета, които кандидатстват по съответния ред за първа градинска група.  Rolling Eyes

# 586
Само Януарчетата,доколкото и аз знам и ние сме на 14 Януари

# 587
  • София
Аз ли нещо съм пропуснала или са променили реда за прием. По мой спомен право за кандидатстване се даваше само за януарчета, които кандидатстват по съответния ред за първа градинска група.  Rolling Eyes

Мисля, че важи и за яслена група.

Но това е изключителна неодмислица. Аз искам сега дъщеря ми да се дръпне с предходния набор, т.е. да я приемат в 2 яслена група с набор 2012. Но догодина, ако е в СДЯ, няма да има допълнителна точка за кандидатстване в 1 група, а ще трябва да се реди с редовен брой точки отново за 2 яслена група, а от съответната СДЯ ще я отпишат веднага. И съществува реална възможност да не я приемат никъде. Това е леко дикриминационно спрямо децата, които ще получат заветната 1 точка.

# 588
Кати, възможно е аз да греша, но наистина в предишни години регламентът не предвиждаше това да става на ниво ясла, а само за кандидатстването в градинските групи. Явно има недомислици.
Но и не е честно дете от набора да остава назад заради предимство (да вземат да го махат вече), което ще получи дете, което не е родено в годината, от която е масовия прием на децата. 

# 589
  • София
Ние се възползвахме от правото на "януарче", но за прием в първа група.
Не знам ими ли разлика при различните яслени групи.
Аз ще пробвам догодина с набора, за да преместя детет в по-близка градина, ако не се получи-ще върви с големите.
Това за момента ме устройва, но си мисля, че ще е малка за училище на 6години,
а ако я преместя да повтаря предучилищна група, ще ѝ е по-некомфортно.
Така, че силно се надявам, догодина да има шанс с набора си в по-близка градина-
все пак проблема с яслите е по-голям и шанс за градина имат повече деца!
Някой знае ли, дали важи изискването за навършени 7 години при започване на училище или не е прието, а само коментирано (може аз да съм в заблуда)?

# 590
  • София
Не съм чувала да има изискване за навършени 7 г. Познавам деца, набори на сина ми, които тръгнаха с предния набор в 1 клас.

А иначе аз лично смятам, че ще е по-добре за дъщеря ми да тръгне в 1 клас на 6 г. 8 м., но искам да я изместя с предходния банор още от 1 група, а не веднага след 3-та група да отиде в 1 клас. Но е толкова сложно това, адски се дразня на това.

# 591
Ок,а моето също като е Януарче,от сега ли трябва да си блъскам главата и да мисля кога искам да тръгне на училище?Има ли нещо общо това с детската градина?

# 592
  • София
Ок,а моето също като е Януарче,от сега ли трябва да си блъскам главата и да мисля кога искам да тръгне на училище?Има ли нещо общо това с детската градина?

Твой е проблемът кога ще си блъскаш главата да мислиш. Като не искаш - оставяш се даси ходи с набора.

И да, има нещо общо тръгването на ДГ с тръгването 1 клас.

# 593
Добре де,аз питам,за да ми се обясни....но явно нямате такова желание Rolling Eyes

# 594
Добре де,аз питам,за да ми се обясни....но явно нямате такова желание Rolling Eyes

Имаме желание   bouquet
За януарчетата е добре да се помисли отсега, да. Защото както тръгне детето, добре е така да продължи, независимо дали с предния или със своя си набор. Не е хубаво да се налага да повтаря група в ДГ или да кара два пъти предучилищна например.
Това с кой набор да тръгне, е лично решение на всеки родител и много зависи от конкретното дете. Някои деца по-рано са готови за училище, други - не.
Аз мога да си кажа моите аргументи защо моето януарче ще си кара с набора, друг ще каже обратното. Но това не е по темата.

# 595
  • София

Обяснила съм своите съображения в поста точно над твоя.

А тонът ти на питане бе малко иронично-зядлив ("от сега ли трябва да си блъскам главата и да мисля кога искам да тръгне на училище").

По темата е изместването на детето с предходен набор и очевидния неодстатък в случай, че е прието сега в СДЯ и кандидатстването му догодина.

# 596
Няма как да се знае кога е добре за едно дете на яслена възраст да стане ученик. На 4 години майката може би ще може и сама да си отговори, но на 2 е рано.

# 597
  • София
Мисля, че всеки родител може сам да си прецени, нали?

# 598
Значи,до колкото разбрах ако си тръгне с набора 2013 на училище ще бъде на 7 години и половина,а ако тръгне с набор 2012 ще бъде на 6 години и половина.Така ли е?Много ми е зложно всичко.извинявам се ако задавам прекалено много въпроси,но не съм наясно.

# 599
  • София
А как кандидатствате с предходния набор? На мен от системата ми отговориха, че тази опция се отключва само ако за градината в която кандидатстваме НЯМА деца от набора на опашката?! Че то има ли изобщо такава градина? #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт