Избор на прахосмукачка

• 257 677
  • 903
  •   1
Отговори
# 255
За всички, чиито прахосмукачки имат хепа-филтър!   Вместо да купувате и подменяте филтъра, ако случайно имате компресор за помпене на гуми, пробвайте внимателно да продухате филтъра от 20-30 см разстояние с накрайника за гумите. После работи като нов  Peace

Имам Ровента от 2 години и поне веднъж месечно правим профилактика, още караме с оригиналния филтър. Вдига се голяма пушилка, но после смуче като змей. Много си я обичам, чувствително намаля прахоляка по мебелите вкъщи. С малката четка почиствам матраците и се ужасявам от количеството  Sick

# 256
  • с/у ОколоМръсТното
За всички, чиито прахосмукачки имат хепа-филтър!   Вместо да купувате и подменяте филтъра, ако случайно имате компресор за помпене на гуми, пробвайте внимателно да продухате филтъра от 20-30 см разстояние с накрайника за гумите. После работи като нов  Peace

категорично НЕ.

Но тук има доста спецове.

# 257
Това с компресора го даде като съвет и един консултант от Техномаркет. Ама като им знам експертизата и на тях не смея много да вярвам

# 258
  • София, България
Както обещах, отчитам се.

Купих си ето тази прахосмукачка на Ровента, то не че имах кой знае какъв избор... хубавото е, че хванах някаква промоция и ми излезе 160 лева.

http://www.technomarket.bg/prahosmukachki/rowenta-ro5396oa-09132331

С три четки е, включително прословутата турбо-четка.

# 259
Както обещах, отчитам се.

Купих си ето тази прахосмукачка на Ровента, то не че имах кой знае какъв избор... хубавото е, че хванах някаква промоция и ми излезе 160 лева.

http://www.technomarket.bg/prahosmukachki/rowenta-ro5396oa-09132331

С три четки е, включително прословутата турбо-четка.

Честито! А за четката турбо и на мен ни е прословута - не виждам какво толкова велико прави. Апропо от един месец съм с нова прахосмукачка, старата нямаше турбо (и старата и новата са Филипс), пък чудеса не съм видяла от новата.

# 260
Аз мога горещо да препоръчам тази прахосмукачка http://www.amazon.co.uk/NUMATIC-HVR200-12-Vacuum-Cleaner-Bagged/ … ry+Vacuum+Cleaner
Ползвам я повече от 3 години вече, нямам никакъв проблем има торбичка която се сменя веднъж месечно, аз съм с 2 малки деца и чистя с нея всеки ден... не се нуждае от никаква поддръжка...
Преди това съм унищожила 3 прахосмукачки, една от който прехвалените Зелмер... тази сега няма нищо общо чистиш всичко без никакъв проблем..
Торбички поръчвам веднъж годишно от амазон и това - ако я отворя вътре е като нова... Препоръча ми я познат който живее в Лондон - каза че това е най-масовата прахосмукачка и най-добрата за ежедневно почистване .

# 261
  • постоянно
за мен най -добри са Дайсън Dyson - като ето тази например - лека , удобна , страхотна мощност , без торби...

Peace

# 262
Здравейте! Някой има ли тази прахосмукачка или друга от тази серия? Много съм я харесала, но нямам никакви впечатления  newsm78

# 263
Здравейте!
Най- хубавата ми прахосмукачка беше Зелмер. Говоря за преди 8 години. После мъжът ми реши, че
вместо ремонт ще си купим нова. Е, той се появи с вече купена. Не ми беше на сърце, и много се радвах, когато се развали. После взехме една втора употреба. Пак беше изненада за мен, но се примирих, защото беше по- добра от предходната. И тя сдаде багажа. Опитахме се да оправим стария Зелмер. Уж стана, но не съвсем. Разрових се из нета и си намерих сегашната. Естествено отново е Зелмер. Вчера пристигна. Има 6 четки(турбо четка, стандартна, една с естесвен косъм и три малки). Избрах я по няколко критерии.
1- гумен маркуч, който да се огъва без да има опасност от спукване. Такава беше и предната Зелмер.
2- Да има турбо четка, защото за мен беше нещо ново.
3- Да е с торба, а не с пластмасов съд.
4- Да не пере! Не ми е нужно!
5- Да има хепа филтри! И най- важното- въздуха, който излиза от прахосмукачката да бъде максимално пречистен!
6-Много съм щастлива, че сега съм притежателка на всички тези неща за цената от 165 лв. Цената също ми беше от значение.
Ето я моята. А в сайта има предостатъчно разнообразие.

http://gumbo.bg/white-electronics/for-home/vaccum-cleaners/bagged/82125041.html

# 264
Ние по НГ си взехме малка Rowenta без торби, с пластмасови филтри, които почистваме с влажна кърпа, а понякога ги измиваме с препарат. Около 200 лв. струва, не е дразнещо шумна, лекичка, енергиен клас B -  много си я харесваме  Peace

# 265
А някой друг да изкаже мнение за марката Ровента като цяло? Още съм в чуденка, защото прахосмукачката не е евтина.

# 266
И аз скоро сменях прахосмукачка. Старата беше Daewoo, нискобюджетен модел с постоянна торбичка, която се пълнеше за отрицателно време заради домашните любимци. Изпразването и беше кошмар, а и хвърляше прах къде ли не. Иначе издържа 3 ремонта и смучеше отлично със своите 1500W.
Когато се реших да вземем нова прахосмукачка, водещото при избора беше да е с контейнер и да е висок клас на почистване на килими и на изходящи емисии прах, тъй като ми писна да дишам прахоляци. В крайна сметка се спряхме на Electrolux ZSPCCLASS. Бях резервирана към марката и към мотора от 800W, но се оказа, че с предишната само съм си мислела, че чистя. Чистенето на килим с нея е възможно само на най-ниска степен на засмукване, иначе го вдига във въздуха. Laughing Контейнера и не е голям, но се изпразва бързо и удобно. Самата прахосмукачка е малко по-тежка от предишната ми, ако се носи на ръце, но колелцата и са много маневрени и се придвижва по-лесно. Филтрите са миещи се. Към комплектовката и няма турбо четка, но не страдам защото килимите ми не са от дългокосместите. Като минус мога да кажа, че маркуча лесно се вади от металната тръба, тъй като не се закрепва по никакъв начин освен с напъхване, но съм му свикнала. Имам я от около месец и за момента съм изключително доволна, дано да не сдаде багажа лесно.

# 267
А някой друг да изкаже мнение за марката Ровента като цяло? Още съм в чуденка, защото прахосмукачката не е евтина.

Aз имам Ровента, не е много скъпа - около 180 лв., видях и мнооого по-скъпи, предполагам, че към тях си се насочила. Не си заменям моята за никоя друга  Peace
Само не ми харесва това, че там, където се хваща, ако решиш да я носиш в ръка вместо да си я дърпаш на колеленцата, не е много удобно направено и се изморяват пръстите. Няма дръжка, а един улей да си пъхнеш пръстите, тесен е и неудобен, предполагам, че в името на компактността на целия уред е направен компромис. Така че когато обирам паяжини (а имам доста паяци, с които не успявам да се преборя), ми е малко неудобно.

# 268
http://www.arnica-bg.com/floor-care/7

моята прахосмукачка...смуче като ламя, мие, пере..а който боклук е изкарал мега късмета да бъде пропуснат, си събира багажа и сам си бега, защото шума е толкова силен, че не се трае. Simple Smile

# 269

Aз имам Ровента, не е много скъпа - около 180 лв., видях и мнооого по-скъпи, предполагам, че към тях си се насочила. Не си заменям моята за никоя друга  Peace
Само не ми харесва това, че там, където се хваща, ако решиш да я носиш в ръка вместо да си я дърпаш на колеленцата, не е много удобно направено и се изморяват пръстите. Няма дръжка, а един улей да си пъхнеш пръстите, тесен е и неудобен, предполагам, че в името на компактността на целия уред е направен компромис. Така че когато обирам паяжини (а имам доста паяци, с които не успявам да се преборя), ми е малко неудобно.
Благодаря!
http://www.technomarket.bg/prahosmukachki/rowenta-ro8341-09146816
избрала съм тази. Интересува ме най-вече ефективността на почистване, защото съм с най-обикновена с торбичка и прах се "вее" навсякъде....писна ми от нея, иначе смуче добре, но каква полза?  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт