Избор на прахосмукачка

• 257 667
  • 903
  •   1
Отговори
# 270
Успех!

Сигурна ли си, че не предпочиташ с контейнер, вместо с торбичка?  newsm78

# 271
Успех!

Ами тази, която съм показала в линка е с контейнер  newsm78

# 272
ние си купухме с воден филтър...много е добра, всичко останало са боклуци

# 273
Успех!

Ами тази, която съм показала в линка е с контейнер  newsm78

На спецификациите пише, че е с торба - аз ли нещо друго гледам? Иначе хепа филтър си има.

# 274
Явно има грешка в описанието. С еко бокс е: http://www.technopolis.bg/bg/Standard/Vacuum-cleaner-ROWENTA-RO8341EA/p/818339

А с воден филтър имах, но я продадох. Много слаба всмукателна мощност, много тежка и много шумна. Не бях доволна.

# 275
  • с/у ОколоМръсТното
ИмаХ добро мнение за Ровента.

Днес 2 трупа. От нивгаш не сменяни хепа филтри... Не били знаели/чували...  Tired

# 276
  • Тра-ла-ла
На днешно време, ако човек не се самоограмотява...няма кой да го светне. И аз не знаех на първата ми прахосмукачка, че хепа филтърът трябва да се сменя. А дунапрененият - да се пере. После се светнах

# 277
Мисля, че вече над две години ползвам моята с оригиналния хепа филтър, но както неведнъж писах - редовно продухван с въздух под налягане - поне веднъж месечно. Нов хепа-филтър не съм купувала, няма и да купя скоро, защото още е като нов. Самата прахосмукачка чистя на средно 3 ползвания - нямам килими, а имам много прахоляк и ръсим много косми, които правят "шапка" на циклон-филтъра, а дунапрена пера всяка седмица с течен сапун или препарат за съдове. Има и още един, който не е точно дунапренов филтър, стои като пластмасова тел за търкане на тенджери, и него пера.

# 278
  • до най-прекрасния мъж
А ако хепафилтърът изглежда като чисто нов и няма прашинка по него, пак ли трябва да се сменя? Става въпрос за прахосмукачка с воден филтър и още три дунапренени филтъра след водния и преди хепата. Два от дунапренените /преди двигателя/ пера след ВСЯКО ползване на прахосмукачката, а другия /след двигателя, непосредствено преди хепата/, когато видя, че има макар и минимално количество прах по него - веднъж на няколко месеца.

# 279
От всичко написано не ми стана ясно - ефективен ли е ХЕПА филтърът и излиза ли прах от прахосмукачката? Защото моята обира, но явно отзад си го изхвърля, а на другия ден отново има същото количество прах ooooh! Това искам да избегна Laughing

# 280
Blue.angel, за съжаление не мога да ти помогна със съвет, защото никога не съм имала с воден филтър.

Амая, моят опит показва доволно намаляване на количеството прах след смяната на стария прахосмук с хепа-та. Понеже нямам нито един килим, който да приютява прахоляка, вкъщи беше много прашно и се вдигаше много прах от търченето на децата, който след това покриваше мебелите. От моята прахосмукачка не излиза нищо, и вече бърша прах само веднъж седмично  Peace Почиствам редовно и матраците с малката четчица, и понеже имам прозрачно капаче, като видя събраното, ми призлява  Sick

# 281
Благодаря, това ме интересуваше  bouquet

И аз нямам килими и най-много се ядосвам, когато почистя мебелите и точно след час виждам пак прах по тях. На другия ден и по пода е много, все едно не е чистено. А не е като да имам тичащи деца или някой много да цапа. Мисля да рискувам с тази Ровента. В описанието ише ХЕПА филтър 13, а някъде четох, че колкото по-голям е номера, по-голяма ефективност има почистването май newsm78 Ще видим Simple Smile

# 282
За нищо  Grinning Пак ще бършеш прах, де, но дано е по-малко. Съвет - като си я купиш, направо с голямата четка, докато е съвсем нова и чиста,  мини първо матраците на леглата, дивани и всякаква друга платнена мебел Peace

# 283
Аз че ще бърша, ще бърша, но поне да е резултатно, че ефектът, който постигам сега ме демотивира напълно да чистя  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ще послушам съвета Peace

# 284
  • FR
Да, колкото е по-висок номера на филтъра, толкова уж е по-ефективен, но е и по-скъп. Така взех на майка ми една Самсунг, страхотно чисти, но НЕРА13 за нея е 50 евро. Ако го сменя всяка година след 4г ще е платила още една такава прахосмукачка.

Общи условия

Активация на акаунт