Избор на прахосмукачка

• 257 661
  • 903
  •   1
Отговори
# 285
Някъде прочетох, че накисват перящите се хепа филтри в разтвор на вода и кислол. Кислолът разтварял праха и филтърът ставал като нов. Не съм пробвала, аз въобще такива силни препарати и не купувам, но за всеки случай го пиша, ако някой иска да пробва.

# 286
Замислила съм се: Отработилата вода от контейнера на водния филтър го изхвърлям в тоалетната. Дали няма да създам проблем?

# 287
  • до най-прекрасния мъж
Замислила съм се: Отработилата вода от контейнера на водния филтър го изхвърлям в тоалетната. Дали няма да създам проблем?
Като какъв например? Аз също там я изхвърлям.

# 288
Доколкото знам не е хубаво да се пере ХЕПА-та (освен ако не е споменато в инструкциите за употреба), защото се съсипва по-бързо, а е добре да се продухва от време на време. Като мине една година - смяна Simple Smile Така поне чета от мненията на различни потребители Simple Smile

# 289
  • до най-прекрасния мъж
Доколкото знам не е хубаво да се пере ХЕПА-та (освен ако не е споменато в инструкциите за употреба), защото се съсипва по-бързо, а е добре да се продухва от време на време. Като мине една година - смяна Simple Smile Така поне чета от мненията на различни потребители Simple Smile
Тези перящите Хепа филтри в един магазин ми казаха, че всъщност не били съвсем перящи. Можели да се изплакват леко с вода макс 1-2 пъти.
Колко е вярно, не знам.

# 290
  • FR
На Самсунга пише, че не се мие 😟 За сега го продуха веднъж и след това  нямаше прах по него, но не знам за по нататък. Ясно е, че ще се купува филтера, но поне да изкара повече време този.

# 291
Като какъв например? Аз също там я изхвърлям.
В интерес на истината, няма къде другаде.
За да не се задръсти канализацията, дали не е редно да хвърляме по някакъв препарат?

# 292
Аз изхвърлям водата от прахосмукачката в една мивка в пералното помещение, след това почиствам разбира се. Понякога има разни дребни монетки или пластмаси, които са се засмукали и ако това всеки път пада в тоалетната може да стане беля.

# 293
  • до най-прекрасния мъж
Замисляла съм се над това, но обикновено, когато нещо по-едро попадне в контейнера, го изваждам преди да изхвърля водата. При мен най-често е някоя тапичка от первазите на ламината. По-едрите неща се чуват как тропат по тръбите, като ги засмуче прахосмукачката и имам едно на ум да ги извадя. Моята има и сепаратор за едри отпадъци, който се поставя на четката. Но там се набират мъх и косми, които трябва да премахвам на няколко пъти по време на почистването и аз не го ползвам. Иначе, монетки и други с подобни габарити си ги лови.

# 294
Откъде купувате ароматизатори за прахосмукачките с воден филтър?

# 295
Не купувам. Просто капвам няколко капки омекотител за пране в чистата вода в контейнера.

# 296
  • с/у ОколоМръсТното
Малеее... Очарована съм от сглобката на един Филипс. Като Лего се сглобява. Много ми хареса.
Стар модел, от по-скъпите...  Около 350 лв +. Никога не сменян Хепа-та... Но го оправихме и стана чисто нов. Кефиии...
ЕТО го!
Моят фаворит за сега.

Ровентата изпадна...

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 18:17 от Шани

# 297
  • Тра-ла-ла
Ровентата се разглобява и сглобява като космически кораб Laughing И това на ниво домашна употреба. Представям си какво е при ремонт  Grinning

# 298
Откъде купувате ароматизатори за прахосмукачките с воден филтър?
Скрит текст:

Аз злагам по 2-3 капки от това.

# 299
Здравейте и от мен Simple Smile
И на нас ни се наложи да сменяме прахосмукачка,понеже старата ни беше самсунг (досещате се какво се случи с нея). Изчетох темата и се спрях на тази,понеже един от потребителите е написал добри отзиви за нея. Е,днес отидох в техното и я взех (понеже има 20% намаление). В интерес на истината,найстина има доста по добро всмукване(старата беше 1500W,даже на новата,и не само на нея,имаше картинки еди кой си клас на енергийна ефективност равен на 2000W),и е сравнително тиха. Като казах на момичето,че имах намерение да взема самсунг и,че съм чел негативни коментари за тях,тя ми каза: "ако ме бяхте питали,и аз нямаше да ви ги препоръчам. Филипс са по добри.". Е...всички знаем служителите как могат да ти пробутат мляко за папагали,но факт е,че найстина мн по-добре се държи от другите които сме имали (на първо ползване).

Общи условия

Активация на акаунт