Избор на прахосмукачка

• 257 703
  • 903
  •   1
Отговори
# 405
Днес прах холовата още веднъж и разбрах, проблемът на Зелмера са дюзите. Лесно се запушват и започват да  пръскат две големи струи от двете страни, а в средата не. Затова с  гъба натрих холовата гарнитура и с прахосмукачката обрах течността. Сега чакам да съхне. Очаквам резултатът да е по добър. Ше видя.
Дано е вече това, което очакваш.
Твоята каква е?
Такава! Мисля, че като твоята.

# 406
  • до най-прекрасния мъж
Моята е тъмно синята, но разликата им е само в наличието на турбо-четка при твоята и в цвета. Друга разлика няма във функционалността.
Аз съм много доволна от нея, дори преди дни чистих с нея след ремонт и нямаш представа какво успя да събере, а видимо беше чисто /уж/, след като бях минала вече 1 път със старата ми прахосмукачка. Понякога се чудя от къде успява да ги събере тези боклуци, които изхвърлям.
Ще й свикнеш и за прането, просто иска няколко пъти да го направиш, да й разбереш особеностите.

# 407
Не знам само как да почиствам дюзите. newsm78
Инак и аз съм доволна. Мека мебел се чисти само с такава  прахосмукачка.
Ще пробвам и матраците да почистя с нея, но по нататък.

# 408
Може ли да Ви помоля да ми обясните как точно се пере? Трябва ли да търкам с друга четка или...? Днес щерката пак опика дивана Sad

# 409
Може ли да Ви помоля да ми обясните как точно се пере? Трябва ли да търкам с друга четка или...? Днес щерката пак опика дивана Sad
Пикото не навлиза ли дълбоко в дунапрена. Ако същия се омокри обилно, как ще се изсмуче водата  newsm78. Ако не изсъхне бързо се умирисва  newsm78 Преди време прах трите седящи  на един диван неуспещно, вмирисаха се неустоимо newsm45

# 410

https://www.youtube.com/watch?v=1N3DYyzVXv8

Аз първо прах с прахосмукачката, а после се оказа, че пак трябва да пера.
Затова си наприх дивана с четката и после с пране и изсмукване се получи добре. Ако имате - петна натривате първо. На вълшебен ефект, не вярвайте.
И вижте в клипа как е показана дюзата. При мен се запушват средните канали и след това първия и последния изпускат много силна струя. От там исват неравномерностите в изпирането. Как ще ги отпушвам, не знам.

# 411
  • до най-прекрасния мъж
Мисля, че ако се изпере веднага, няма да има последици. Ние прахме седалката на колата, заради напишкано и няма последици. Но изпрахме в рамките на 1 час от случката. Хем беше студено още и тапицерията съхна няколко дни. Нито останаха петна, нито се вмириса. ММ пра много старателно и седалката беше буквално подгизнала.
pavlina_hrist0va, издърпай първо течността доколкото е възможно и после включи на пране. Търкане с четка според мен е необходимо при упорити петна по повърхността, иначе няма смисъл.
Но винаги, задължително първо чистене на сухо /обиране на влагата или прахта/ и тогава вече прането, за да не се набиват навътре при самото пране. Няма ли начин да се сложи някаква подложка на дивана, докато малката свикне без памперс?

# 412
  • Пловдив
Привет,
вече  почти 10 години суркам един Самсунг, но започна много бързо да загрява и се задейства защитата, спира и после чакам да изстине за да тръгне пак, а в тая жега...
Тъй като имаме котка и сме две скубещи се жени, искам новият уред да е с висока смукателна мощност и турбо четка.
Днес посетих първо Технополис. Направи ми впечатление, че служителите непрекъснато ме дърпаха към Ровента. Всъщност не само мен. В отдела имаше още три жени търсещи прахосмукачки - все Ровента. Питах за други модели, казаха ми две думи и пак Ровента. После видях пред входа на магазина билборд с Ровента - явно имат някаква акция и им плащат повече, ако продават марката. Добре, ама въпросната Ровента ми се видя някак "дървена" и пластмасата една такава - никва. На въпроса с торба или с контейнер ми казаха - контейнер, при торбите пада смукателната мощност.
В Технополис ме посъветваха да си взема Филипс. На вид ми хареса повече. Говоря за филипс про актив - 320 лв. Има турбо четка. Жената ми обясни, че за тези четки има огромно значение колко косми всъщност имат и дали се отварят за да се почистят. И каза точно обратното на предишния магазин, а именно, че с торба е по-добре. Посочи за пример скъпите модели от 500 лв. нагоре, които са с торби, а не с контейнер. Аз, обаче съм си свикнала с контейнера и ми се вижда много удобно.
Чета доста позитивни отзиви за Филипса. Така че, ще помоля мамите с тази марка да дадат съвети. И останалите разбира се. Четох в началото на темата за Арника. Не съм ги чувала.
Не бързам да купувам, старата още работи, макар и с прекъсвания, така че мога да се почудя и да събера повече инфо.
Извинявам се за дългия пост.
Желая ви спокоен и весел уикенд!

# 413
  • Варна
Аз се спрях та Gorenje с воден филтър, 1800W, 199лв. беше в Техномаркет. Доволна съм, тиха е, върши това, което очаквам, малко е тежка сякаш или аз не съм свикнала

# 414
  • Пловдив
Рових часове в нета. Харесах си няколко модела на Филипс, но единия го има само в Продавалник. Става въпрос за  Philips FC8479/92 (264 лв) и FC8634/01 (285лв), като втората е 33 kPa и я водят Animal+, има и турбо четка, микрофилтър, миещ хепа 10, 2000W, шум 80 dB ---> тази ми е фаворит, макар че цената ми е висока.  И тя е тежка 6 кг, но нали има колелца. А и ще го броя за фитнес. 
Има ли някоя мама с тези или близки модели?

# 415
Здравейте,

Какво мислите за този модел, който е намален в момента в нета и може да се вземе да прилична цена:

http://www.zelmer.bg/for-home/vacuum-cleaners/multifunctional-va … /aquos-829-5-sk-1

Нямам нужда от Турбочетка, но този модел няма и четката за паркет „BNB”, която Zelmer предлагат с по-скъпите модели и тъй като при мен главно ще се почиства паркет, се чудя дали ще е достатъчно ефективна прахосмукачката без четките за паркет "BNB"? Някой да има наблюдения?

Иначе прочетох добри мнения за Zelmer с водния филтър и се надявам, че са удачен балансиран избор между качество и цена (дано Simple Smile

Благодаря предварително

# 416
  • до най-прекрасния мъж
Рових часове в нета. Харесах си няколко модела на Филипс, но единия го има само в Продавалник. Става въпрос за  Philips FC8479/92 (264 лв) и FC8634/01 (285лв), като втората е 33 kPa и я водят Animal+, има и турбо четка, микрофилтър, миещ хепа 10, 2000W, шум 80 dB ---> тази ми е фаворит, макар че цената ми е висока.  И тя е тежка 6 кг, но нали има колелца. А и ще го броя за фитнес. 
Има ли някоя мама с тези или близки модели?

Теглото хич да не те притеснява. Моята е около 10 кг, барабар с водата във филтъра, но така или иначе аз я влача, не я вдигам. Вдигам я само като я прибирам, но не е болка за умиране.

# 417
Аз искам да похваля моя Зелмер! Чудна работа ми върши. За съжаление обаче останах втрещена колко мръсотия дишаме всеки ден. :/
Вчера успях да измия и прозорците с нея, макар да няма тази функция. Не станаха идеални, тук таме има следи от гумата, но предвид колко мразя да чистя прозорци са идеални!

# 418
До сега не съм имала четка специално за паркет- не е болка за умиране. Сега имам и не я ползвам, защото и да си надраскам паркета- не ми пука. На доизживяване е!

# 419
  • Пловдив
Син ангел, и аз мисля, че тежестта не е от значение, защото има колелца и рядко се налага да се вдига.
Проблем, обаче, е всмукателната мощност тъй като имаме котка. Като започна да чистя килима се изприщвам. Килима е най-нормален, но космите се набиват и пада едно търкане.... Затова държа на турбо четката и голямата всмукателна мощност или вакуум (по ново му). Има ли разлика между турбо четка и тези новите TriAktiv? Коя е по-добра? Доколкото схванах от четенето в нета, ТриАктива почиства прах и други боклуци, а турбото е за  косми?

Общи условия

Активация на акаунт