Избор на прахосмукачка

• 257 677
  • 903
  •   1
Отговори
# 480
  • Beyond the stars
Някой с мнение за тази Rowenta ?  

# 481
Клас на почистване на килими С. Не е много мощна. Иначе другите работи са й наред. Окепазиха пазара с тези ЕС разпоредби за ниско енергийните прахосмукачки. Сега като ми се развали моята не зная какво да си взема. Аз се уредих с един Зелмер като звяр малко преди да влязат ограниченията и сега той вече не се произвежда, а новите му братчета хич не ми допадат...

# 482
Смуче добре, но при почистване на контейнера ръси прах. Взех за родителите ми другата в синьо, моделите имат разлика в четките само. Тиха, маневрена, чисти. Но това с контейнера е недомислено-прах пада като се вади филтъра.
Това ме отказа да си купя скъпия модел за мен.

# 483
Вълшебство,
Ползвала съм прахосмукачка с циклон.
Дупчиците като "засмучат" мъхчета от килим, косми, то спада мощността.
Трябва да се извади и измие.
Споделям принципа, а гледам тук са :
Скрит текст:

# 484
  • Beyond the stars
Благодаря  Hug
Нямам килими, пък другите показатели уж са добри, за почистване на контейнера - на терасата при кофата ..?
Не знам вече, честно  Crazy Аз апартамент по-лесно избрах.  Laughing

# 485
То добре, че може да се мие, че аз изхвърлих една с марка VAX, която като се натъпка с прах и няма чистене! Това ме спира да посегна и към Дайсъна, защото имат сходен дизайн. Като са мислили как добре да обира праха, поне да помислят и как да го извадя от уреда, за да го почистя, защото няма такова нещо през целия си живот само да смуче, нали това изсмуканото трябва и да се почисти някога! Да, при почистването на контейнера ако се сипе прах не е голяма беда, преживява се ако другите неща са наред.

# 486
като ми се развали моята не зная какво да си взема
Няма да допускаш да се разваля!  Wink
Ако правиш профилактика редовно си ОК.
Ако започне леко да загрява, въпреки профилактиката, то подмени графитните четки на двигателя.
Скрит текст:
(под пластмасовите черни стърчащи елементи)
Скрит текст:

# 487
Пав, какви фантамагории ми пишеш бе мила, аз съм скарана с техниката, а прахосмуци чупя като за световно! Тия картинки дето ми пускаш нищо не ми говорят. Тук прочетох, че продухвали прахосмукачките след време на компресор, най-много такава профилактика да й направя. То вече и филтри ще почнат трудничко да се намират, нали моделът е спрян от производство, въобще.....Пък аз те знам, че ти и филтри си правиш, но аз съм "пречат ми ръцете" и това не мога да правя. Нейсе, имам други таланти...

# 488
То вече и филтри ще почнат трудничко да се намират,
Zelmer Solaris Twix 2200W HEPA ?
Скрит текст:

# 489
Не, ето този е за моя модел http://www.tetshop.bg/%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B0 … %B8/ZELMER/VC3300
Между другото тук в темата се спомена, че не бива да се пере филтъра. Пера си го на общо основание - и дунапренената част и хартиената. Даже го кисна в сапунена вода. Номерът е после да изсъхне всичко много добре. За целта имам два комплекта - единият съхне, другият в обръщение. Много съм доволна от модела, дано да ми издържи повечко.

# 490
  • с/у ОколоМръсТното
като ми се развали моята не зная какво да си взема
Скрит текст:

на милитана дв-ля е друг. С две турбинки е. Simple Smile

Не, че няма четки...

# 491
Само "хармониката" сменяш, което е филтърна хартия.
на милитана дв-ля е друг. С две турбинки е. Simple Smile
Не, че няма четки...
Шани, не знаех кой модел е прахосмукачката. Принципно писах за четките.
ПП Вече предполагам (според филтъра, който е показала), че е  VC3300.

# 492
Да, точно този е моделът.

# 493
Цялата прахосмукачка ли се чисти след почистване??? Не се ли изплаква само водното контейнерче??? Ооо, нещо по-елементарно търся аз... Чистене и след това друго чистене не е оферта за мен...
http://densi.bg/prahosmukachka-zelmer-919-0-st-aquawelt - може да се ползва и само с торбичката при ежедневно почистване, но пък си разполагаш и с другите екстри, когато решиш за основна хигиена.

# 494
Като чистиш с този Зелмер с хартиената торбичка мирише ли на прах? Защото моята с воден филтър и тя има възможност за сухо чистене с торбичка, но осмърдява къщата на прах и не я ползвам така.

Общи условия

Активация на акаунт