Избор на прахосмукачка

• 257 667
  • 903
  •   1
Отговори
# 495
  • Русе, България
Записвам се в темата именно заради последния линк. Тъкмо такава прахосмукачка искам у нас - хем да събирам твърди отпадъчета, хем да има водна филтрация, а когато ми се наложи - и да пера.
Имате ли отзиви към този модел?

# 496
  • In the shadows of my mind
Tъкмо идвам и аз за същата прахосмукачка да питам, тъй като в момента е промоционална в Техномаркет само че този модел - Zelmer ZVC752SP за 279лв, а моделът Zelmer ZVC752ST e 100лв по-скъп. Каква е разликата между това SP накрая и ST ?
Като цяло някой може ли на съвсем прост обикновен човешки език  Laughing да обясни какво е НЕРА филтър и важен ли е?

# 497
  • Beyond the stars
Моят съвет за тези Zelmer е да идете да ги видите на място  Peace Спряма стандартните прахосмукачки са достааа големи,поне аз се отказах да търся място за такова животно  Laughing Между другото и в olx се намират с остатъчни гаранции  Wink

# 498
Tъкмо идвам и аз за същата прахосмукачка да питам, тъй като в момента е промоционална в Техномаркет само че този модел - Zelmer ZVC752SP за 279лв, а моделът Zelmer ZVC752ST e 100лв по-скъп. Каква е разликата между това SP накрая и ST ?
Като цяло някой може ли на съвсем прост обикновен човешки език  Laughing да обясни какво е НЕРА филтър и важен ли е?
По-скъпият модел има турбочетка, много полезен аксесоар за килими и тапицерии. Хепа филтърът задържа фините частици на не влязат обратно в стаята при засмукване, да, важен е.

# 499
Защото моята с воден филтър и тя има възможност за сухо чистене с торбичка, но осмърдява къщата на прах и не я ползвам така.
Именно, защото с прането на Хепа филтъра си го задръстила.
Финия прах "избива" отсрани, независимо, че има гумена гарнитура.
Минава през двигателя, после през другия филтър, който не е с такава малка пропускливост.
При ползването на прахосмукачката с вода този финен прах въобще не се всмуква,
поради намалената всмукателна мощност.
(ако имам грешка в разсъждението, то нека Шани ме поправи)

# 500
Аз се обърках нещо....прахосмук с воден филтър излиза, че не смучи добре и не улавя дребните частици? Тогава какво е решението-две прахосмукачки ли? Една за едрото и една за дребните частици Crazy newsm78

За протокола...с такава с воден филтър съм, но ми тежи обслужването й...

# 501
Защото моята с воден филтър и тя има възможност за сухо чистене с торбичка, но осмърдява къщата на прах и не я ползвам така.
Именно, защото с прането на Хепа филтъра си го задръстила.
Финия прах "избива" отсрани, независимо, че има гумена гарнитура.
Минава през двигателя, после през другия филтър, който не е с такава малка пропускливост.
При ползването на прахосмукачката с вода този финен прах въобще не се всмуква,
поради намалената всмукателна мощност.
(ако имам грешка в разсъждението, то нека Шани ме поправи)
Тук грешиш. Това ми е втората прахосмукачка и там не пера филтъра, направо сменям. Понеже предимно чистя с водния резервоар, филтърът го сменям веднъж в годината само. Пера този, който пуснах в предишния си пост, там не мирише на прах въобще и съм много доволна от уреда. Имам за чистене къща на два етажа, с домашен любимец и ми се налага да имам повечко уреди, че мръсотията у нас не е малко.

# 502
Разсъждавам:
1. Когато е с вода, то намалена всмукателна мощност.
(финен прах не се засмуква)
2. Когато е без вода той се засмуква,
но този Хепа е "воден" и предполагам, че е изработен от филтърна хартия с по-голяма пропускливост.
Скрит текст:
Защо не пробвате с хубава торбичка? (UB)

# 503
Защото Зелмер оригинални торбички тук не се продават, продават се някакви ментета. Та след първото напълване и изхвърляне трябва да си купиш от тези с амбалажната хартия. Те пък според мен не прилягат прецизно на входа на маркуча и от там идва праха, не от филтъра, който при мен е един и същ и за водното и за сухото чистене. Просто тази прахосмукачка я ползвам само заради възможността да чисти с воден резервоар, ако остане на чистенето с торбички да съм я изхвърлила отдавна.

# 504
Определено на Тони са качествени торбите.
(като материал и като изработка)
http://www.toniclean.com/index.php?option=com_virtuemart&pag … =60&Itemid=60

# 505
  • In the shadows of my mind
По-скъпият модел има турбочетка, много полезен аксесоар за килими и тапицерии. Хепа филтърът задържа фините частици на не влязат обратно в стаята при засмукване, да, важен е.
Добре, да разбирам, че като нямам килими и дамаски за почистване (диванът е със свалящи се калъфи, които се перат), един добър избор би била тази промоционалната, като идеята е да я ползвам с водния филтър, не с другото нещо дето е като торбичка? И ще ми свърши работа?
И след чистене, ще измивам водното контейнерче и още 1-2 неща и това е? Т.е. настройвам се да я купя  Mr. Green

# 506
Да си подбутна въпроса, че остана нещо незабелязан Mr. Green

Слек като прахосмукачките с воден филтър не засмукват дребни, фини частици, тъй като всмукателната мощност пада от водния филтър, какво препоръчвате тогава като решение за тези дребни частици? Thinking

# 507
Аз се уредих с един Зелмер като звяр малко преди да влязат ограниченията и сега той вече не се произвежда, а новите му братчета хич не ми допадат...
  Peace
С висока смукателна мощност, без вода.

# 508
при мен от желателна покупка се превърна в наложителна, току що ме сюрпризира ха от сервиза че се е скапал мотора Sad  
за  тези какво ще кажете и като тип и конкретно за тази, малко ми е в края на бюджета, но ми допадна като цяло http://www.technomarket.bg/prahosmukachki/philips-fc6164-01-09138599

Последна редакция: ср, 24 авг 2016, 15:05 от Lady Ice

# 509
ПАВ, моля те би ли посочила какво означава "висока всмукателна мощност" в кра мярка? Защото вече ватове не се ползват, а този първият показател за мен е чужд все още. Просто не зная какво да търся като мощност в новите уреди.

Общи условия

Активация на акаунт