Избор на прахосмукачка

• 257 652
  • 903
  •   1
Отговори
# 510
# 511
Здравейте,интересува ме някой от вас има ли мнение относно
Прахосмукачка Philips FC6404/01
и
Прахосмукачка Philips FC7088/01
каква е разликата при положение,че по-скъпата има по-малко качества от по-евтината.
Молбата ми е ,ако някой има една от двете да сподели мнението си за нея,и дали е за предпочитане пред i Robot .

# 512
  • до най-прекрасния мъж
Аз имам тъмно синият Зелмер повече от година.  Събира и финия прах, водата, като мия пода след това остава чиста,  а я ползвам само с водния филтър.  Хепафилтър не съм сменяла или прала,  защото е чист. След ползване се мие за 5 минути.  Къщата не мирише на прах.

# 513
Определено Rowenta! Вече за виси според фин. възможности и типа, но като марка е N1 за прахосмукачки. Simple Smile

# 514
  • In the shadows of my mind
Аз имам тъмно синият Зелмер повече от година.  Събира и финия прах, водата, като мия пода след това остава чиста,  а я ползвам само с водния филтър.  Хепафилтър не съм сменяла или прала,  защото е чист. След ползване се мие за 5 минути.  Къщата не мирише на прах.
Можеш ли да кажеш точния модел? Simple Smile

# 515
  • Русе, България
Можеш ли да кажеш точния модел? Simple Smile

И аз бих искала да разбера, моля! Вчера ходих в "Зора", много харесах ZVC752SP - конкретният магазин предлага промоция от 369.00 на 279.00 лв. Единствено, че аз имах очакване, че чисти сухо, пере, а може и да чисти с воден филтър. Оказа се, че последното не е така. Според консултантката няма прахосмукачка, която да съвместява трите функции.
Другата тъмносиня - ZVC722ST - е с торбичка и воден филтър, но не е перяща. Тя също е на промоция, вижда се и в сайта на "Зора" - от 289.00 на 259.00.

Колебая се....

# 516
http://www.zelmer.bg/for-home/vacuum-cleaners/multifunctional-va … aquawelt-919-0-sp
"Една наистина многофункционална прахосмукачка - почиства чрез традиционната торбичка или чрез воден филтър, може да пере и да събира течности"

# 517
  • Русе, България
milittana, това е, което ми обясниха в магазина. С мъжа ми търсихме потребителски клипчета в youtube, имаше само на полски и руски. Това, което с него видяхме, е, че има два контейнера - един за препарат и по-голям зад него за вода, монтират допъснителна дюза с тънък маркуч, от който изпръскват пяна, и после усмукват с приставките за пране.
Ако действително може да се ползва воден филтър, как ще бъде настроено? С вода в контейнера, с махнат Нера филтър и с обикновените четки ли?

Не съм ползвала прахосмукачки с водна филтрация и затова ми е малко неясно.

# 518
Когато чисти с водния контейнер, се ползва като обикновена прахосмукачка - просто в него се поставя един пластмасов стопер и се долива вода в определено количество.
Когато се пере - поставя се въпросния силиконов маркуч с дюзата и специалния накрайник за пране, в по-малкия контейнер се поставя препарат, а водния остава празен. В клиповете, които сте гледали, във водния контейнер слагат специален препарат , за да потиска пяната, но аз лично не ползвах зелмерските препарати и нямах проблем. Във водния контейнер отива мръсната вода, след като е изминала пътя от по-малкия, през силиконовия маркуч с дюзата и е събрана чрез накрайника.

# 519
  • Русе, България
Благодаря за информацията, anitsa! Сега въпросът ми е този пластмасов стопер наличен ли е в комплекта, закупува ли се или е самоделен? И този принцип на работа обяснен ли е в книжката с упътване?

# 520
Идва си с него  - всичко е опаковано в отделни пликове - накрайници, четки.

http://tehnohata.ua/zelmer-vc-7920-0-st.html 0 виж Фото - сивата част , която се подава от водния контейнер. Когато се чисти сухо с торбичката,този се изважда и се слага държача с торбичка на негово място.

# 521
  • до най-прекрасния мъж
http://www.zelmer.bg/for-home/vacuum-cleaners/multifunctional-va … aquawelt-919-0-sp тази е моята,  много съм доволна.  Anitsa е обяснила добре всичко останало.

# 522
Добре, тазо функция за "прането" за тапицерии на мебели и килими ли я използвате? Аз дали не мога и пода да го мина с това? Grinning

# 523
Разбира се,че може и пода - накрайниците са 2 - голям и малък, за големия има допълнителна приставка - четка, за да не се драска, ако е масив паркет да кажем. Само да уточня - прането е по-скоро освежаване, защото проникването на водата не е така дълбочинно, както при същинското пране на килим с машина/пароструйка.

# 524
Oхооо, чудесно! Значи, реших го - ще бъде или Zelmer ZVC762ST или Zelmer ZVC762SP. Ще помисля още малко коя, но като се има предвид, че разликата между двете е само турбочетката за тапицерии и килими, а аз тапицериите ги свалям и пера, а килими нямам - май ще взема по-евтината и после ще споделя отзиви.
Благодаря на всички, които помогнаха и обясниха  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт