Избор на прахосмукачка

• 257 652
  • 903
  •   1
Отговори
# 540
  • с/у ОколоМръсТното
че чистя по половин час килимите,тей че не трябва да ми прегрява прахосмукачката.

няма прахосмукачка за домашно ползване, която да издържи да чисти по 30 мин... Купи си професионална.

# 541
Прахосмукачкa ROWENTA RO3786EA
намалена с 30 лв
http://www.technopolis.bg/bg/Standard-vacuum-cleaners/Vacuum-cle … RO3786EA/p/818346
идеялно смуче и е клас А
след 4-5 години пак Simple Smile

# 542
  • Русе, България
Аз бях обещала да дам ревю за новата ни Zelmer. Все още не съм използвала прането, но съм много доволна от другите функции - почистване и изсмукване на вода.
Горното мнение обаче ме стресна - 4-5 години ли се предполага да служи една прахосмукачка? Аз очаквам минимум 10!

# 543

Горното мнение обаче ме стресна - 4-5 години ли се предполага да служи една прахосмукачка? Аз очаквам минимум 10!
Shocked

4-5 години ако изкара ще съм повече от доволна. Все пак няма да се пенсионирам с нея.

Прахосмукачкa ROWENTA RO3786EA
намалена с 30 лв
http://www.technopolis.bg/bg/Standard-vacuum-cleaners/Vacuum-cle … RO3786EA/p/818346
идеялно смуче и е клас А
след 4-5 години пак Simple Smile
Точно тази обмислям да купя и аз Simple Smile

# 544
Моля ви помагайте!!!  Спешно ми трябва прахосмукачка с голяма всмукателна мощност до 200 лв и за предпочитане с контейнер и хепа филтър. Имам куче и искам да смуче яко, за да обера всички косми по килима. Много ме притеснява това, че вече на повечето модели са изписани класове, а не с цифри всмукателната мощност.

Благодаря за всеки един отговор Simple Smile)))

# 545
Kакво мислите за тази прахосмукачка PHILIPS FC-9323/09
http://www.technomarket.bg/prahosmukachki/philips-fc-9323-09-09141566
Трябва да ми да смуче яко килима, за да изчистя като хората, а с тея класове, които са наслагали не мога да се ориентирам въобще каква е всмукателната мощност на прахосмукачката ....... отвратително Sad((((
Ако някой има такава прахосмукачка, ще се радвам да сподели дали е доволен.

# 546
Kакво мислите за тази прахосмукачка PHILIPS FC-9323/09
http://www.technomarket.bg/prahosmukachki/philips-fc-9323-09-09141566
Трябва да ми да смуче яко килима, за да изчистя като хората, а с тея класове, които са наслагали не мога да се ориентирам въобще каква е всмукателната мощност на прахосмукачката ....... отвратително Sad((((
Ако някой има такава прахосмукачка, ще се радвам да сподели дали е доволен.
Преди седмица си купих този Филипс. Има турбо четка към нея, родих се откъм почистване на космърляци  Peace
http://www.technomarket.bg/prahosmukachki/philips-fc9326-09-09141564

# 547
  • Пловдив
Здравейте Simple Smile, нямам възможност да изчета цялата тема затова ще питам направо. Искам да си вземем прахосмукачка до около 150 лв. Но незнам каква да е със сменяема торба или не, не съм запозната с разликите, другото, което е, че у нас вече почти махнахме всички килими, защото само боклуци се събират в тях. Благодаря много  bouquet

# 548
  • гр. София
Аз си взех тази:
https://www.amazon.de/gp/product/B00X3CZDQI/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1 за 48 евро, с контейнер и Хепа филтър. Исках и да е сравнително лека. Може да не е най-добрата, но не ми трябва скъпа прахосмукачка. Ние също сме без килими, но с котка и куче.  Peace

# 549
# 550
Зелмера е с внушителни размери Sad
Честно казано мен като потребител ме замисли дали искам да си я купя...

Отделно чуденката ми е между перяща и обикновена Зелмер..
Тези, които имате перяща - какво перете с нея?

Освен ,че  е с внушителни размери , много тежка , тромава ...също така не е голяма всмукателната мощност... Имах такава , веднъж пробвах да пера килима , такова сглабяне , разглабяне , нагласяне падна ,че повече не направих опит ...да не говорим ,че беше много далече от представата ми за изпран килим.... пробвах с еднократни торбички , с нейната торба , с вода ... все нещо не ми харесваше , докато накрая разбрах,че просто ми е много тежка ,тромова и това всъщност ме дразни. Купих една доста по евтина със кана и циклон , много лека и опростена , но пък от от циклона ли не знам ,но мнооого яко дърпа и е лесна за ежеждневно минаване набързо ... Зелмера подарих на една приятелка , много ми го хвалеха преди да го купя , според мен са добра марка , но точно тези перящите с хиляди маркучета , четчици .../ с нея върви една торба приспособления/ ... Това всъщност е мое мнение , може на някой да му върши работа ... Wink

Аз съм на същото мнение за Зелмера. Моля посочете каква марка си вземахте, защото и аз съм се спряла на прахосмукачка с еко бокс, но се чудя каква да е.

# 551
Вчера си купихме тази:

На първо пускане споделям следното:
+ всмукателната мощност е много добра, когато се сложи стандартната четка направо залепя за теракота и няма повдигане, затова аз регулирам мощността като отгоре на дръжката отварям леко едно капаче за да влиза въздух.

+ има най-различки четки - стандартна, за паркет, турбо-четка (подходяща за дивани и матраци), за ъгли и пр.

+ компактна е.

- изхвърлянето на боклука далеч на е измислено особено добре, нагълтваш се със завидно количество прах. Той стаа и един фин като пясък, та съвсем. На старата ми примерно се отваряше отдолу и директно в кофата, тази обаче е отгоре. Също така миещия филтър горе винаги пада ако не го държиш.

- маркуча който влиза в прахосмукачката не е въртящ се на 360 градуса (има такава нма Филипс)
 и на няколко пъти я обърнах като я дърпах.

В магазина ни убедиха за един Филипс с торбичка, който ни казаха че бил клас А на изходящи емисии. Навихме се за него и отваряме кашона и оооо изненада - оказа че се етикета на мострата бил сгрешен. Оказа се че бил клас C на изходящи и това ме отказа.

Не знам дали съм права или не, но за човек с аларгия към прах държах класа на изходящите емисии да е A.

Нямам представа различните производители при какви условия ги тестват но само едно не разбирам и ще съм благодарна ако някой ми го разясни. Как се получва така че при по-скъпите прахосмукачки класа на изходящи отива B, С, на килими D примерно а самата прахосмукачка струва 450 лева примерно.

Все си мисля че ако се гледа да чисти само твърд под без да се гледа друго и най-евтината от 50 лева би свършила работа.

В крайна сметка ще си ползвам сега Ровентата, има възмоност да я тестам 60 дни и ако не съм доволна да ми върнат парите. Взех е именно защото я дават клас А на изходящи емисии. Това ме мореше най-много при старата ми и всяко чистене беше кошмар. Имах чувството че каквото засмуче и го хвърля отзад. За мен това беше важно, не ме интересува да чисти килими, защото нямам нито един.
Като за първо пускане добре Simple Smile

# 552
М да - Ровента от този тип са недомислени за изпразване на контейнера. Това ме отказа да дам 470лв. за скъпия модел за мен. Писах в темата преди време - като показаната от Джей купих на родителите ми и я тествах.
Имам стар Самсунг с контейнер, който пак отгоре се отваря и не ръси прах. Формата на капака е направена да не задържа нищо и всичкия прах е долу в контейнера.

# 553
  • гр. София
Аз си взех тази:
https://www.amazon.de/gp/product/B00X3CZDQI/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1 за 48 евро, с контейнер и Хепа филтър. Исках и да е сравнително лека. Може да не е най-добрата, но не ми трябва скъпа прахосмукачка. Ние също сме без килими, но с котка и куче.  Peace

Днес дойде прахосмукачката ми, пробвах я. Като първи опит мога да споделя това:

- много силно смуче, по-силно от старата ни. Аз също регулирам отгоре с капачето.
- към комплекта вървят 5-6 вида четки
- много добре чисти твърди повърхности, килими нямам
- с контейнер е, което за мен е новост и ми хареса. По повод горния пост - отваря се отдолу моя.... Simple Smile
- компактна е
- клас А за емисии, клас А за твърд под, клас D за килими

- тежи приблизително колкото старата ни, а по принцип ми се искаше да е по-лека, но всички екстри явно няма как.

# 554
Аз приключих сагата с покупка на Rowenta   Flutter 
Скрит текст:
Реших, че нямам място за Zelmer и нямам нерви за разправии с водни филтри  Laughing Та на първо пробване съм доволна - А клас на прахови емисии; смуче си стабилно; четка за паркет; турбо четка; вградена в пластмасовата тръба малка четка за прах, така че само да се махне металната тръба и да се ползва, без да се търси приставка  Peace
Изхвърлянето на контейнера ще е прашно, ама директно на терасата в коша , не мисля, че ще е драма  Wink

Точно същата съм си харесала, но още не мога да се реша да я купя. Очаквах мнение, за което благодаря. Само да попитам въздухът отпред или отзад излиза, защото някъде из форума прочетох, че при Ровентата въздухът излизал отпред.

Общи условия

Активация на акаунт