Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Коя прахосмукачка е по-добра - с торба или без торба?
Какви са предимствата на прахосмукачките с водено филтриране пред тези с торбички или филтри от пяна?
Какви са предимствата на роботизираните прахосмукачки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Коя прахосмукачка е по-добра - с торба или без торба?
Изборът между прахосмукачка с торба или без торба зависи от личните предпочитания и нужди. Проучванията показват, че моделите без торби имат по-добра всмукателна мощност, но тези с торби задържат по-ефективно праха и алергените. Освен това прахосмукачките без торби са по-икономични, тъй като не изискват постоянни покупки на торбички. Важно е да се има предвид и честотата на почистване на филтрите при модели без торби.
-
Какви са предимствата на прахосмукачките с водено филтриране пред тези с торбички или филтри от пяна?
Прахосмукачките с водено филтриране имат няколко предимства, включително по-ефективно задържане на прах и алергени, което води до по-добро качество на въздуха в помещенията. Те са лесни за поддръжка, тъй като не изискват постоянна смяна на консумативи. Освен това те могат да изсмукват течности и са подходящи за различни видове почистване. Въпреки това, те може да изискват редовно почистване на самата прахосмукачка след всяка употреба и може да бъдат по-трудни за поддръжка в сравнение с прахосмукачките с торбички или контейнери.
-
Какви са предимствата на роботизираните прахосмукачки?
Роботизираните прахосмукачки предлагат удобство и времево облекчение от ежедневното почистване. Те могат да бъдат програмирани да почистват определени зони в дома, което е удобно за заетите хора. Въпреки това, те обикновено не са толкова мощни като обикновените прахосмукачки и не са подходящи за почистване на по-големи количества прах и косми. Освен това роботизираните прахосмукачки изискват редовно почистване и поддръжка, включително почистване на филтрите и четките.
-
Какви са предимствата на прахосмукачките с HEPA филтър?
-
Какви са предимствата на прахосмукачките без торбички?
И аз съм с такава от няколо месеца и се "родих" - лека ,лесна за почистване ,5 накрайника .Всеки ден бръмча с нея ,защото сме с 2 кучета .
Намерих добри отзиви в един руски сайт, ама бих искал да видя някое мнение от БГ.

Точно така ми обясни и той за праха, но все си мислех, че поради липса на опит нещо в него е причината.
/ след което следваше измиване на контейнера и изпиране на нещо като филтър и гъба под него, което ми беше адски противно, после пък чакаш да изсъхнат. Зелмера е със сменяема торба, която е доста голяма и да не кажа голяма дума, но повече от половин година изкара без да я сменям, без да съм усетила намаляне на мощността, която също се регулира. Торбата е от нещо като ватиран плат и ми прави впечатление, че като отворя прахосмукачката, където е торбата, около нея няма грам прах, да не говорим пък за отзад откъдето излиза въздуха. Има обикновена четка, турбо четка и четка за паркет, нямам проблем с подвижността на прахосмукачката. Относно мощността бих казала, че е доста мощна /1000W/ и аз имах притеснение защото предната ми беше 1600 W, но явно сегашните прахосмукачки за да отговарят на европейските изисквания за енергийна ефективност са с по-ниска такава, предполагам, че след като всмукателната мощност не е по-ниска, мотора им е по различен.
И така нямаше какво друго да използвам за тях освен турбочетката. Няма специална четка за паркет – доколкото разбрах има две разновидности на модела и такава четка има в другия – 764АР, но пък той няма турбочетка. Възнамерявам да пробвам функцията пране в някой от следващите дни и да видя как се справя. Тъй като вкъщи няма килими и пътеки, а само ламинат и плочки, не мога да кажа как се справя в такава ситуация. Гледам, че руснаците и румънците й се радват доста. Почистването й е бързо, не знам какво толкова се плашат някои. Може би с домашни животни, мокети и килими ще се наложи да се перат филтрите всеки път, но като ги извадих да ги проверя, изобщо не изгеждаха дори и леко мръсни.