БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 837
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София-Младост
Здравейте,
Ще ходим с децата на море на бунгала за първи път, нямаме осигурена храна, ще вземем скарата с нас, освен традиционните, наденички, кюфтета, месо, зеленчуци, какво мога да приготвям на скара newsm78, чудех се дали да не взема и едно газово котлонче, не ми пречи да мятам по една манджичка. Как се готви на газов котлон, имам предвид дали е силен например ако искам да сваря супа.
Зависи от газовият котлон, но спокойно можеш супа да сготвиш,нещо да свариш, било паста за вечеря, било кус-кус за закуска. Ние също вероятно ще сме на бунгала тази година и ще носим  газова бутилка, поне кафето сутрин да си приготвя.
На скара и риба се прави идеално Simple Smile

# 511
На скарата можеш и сандвичи с кайма да печеш, пърленки, царевица....щом имаш газов котлон, защо се чудиш - вземи го. Ние няколко год подред ходихме на Иракли за по 10 дни, та там е силно ограничено от към заведения, за печено пиле например трябваше да се отскача до Обзор....та си вземах и една ел тава(тип фурна - стария вариант на днешните халогенки)....за печено пиле и др такива

# 512
  • София
здравейте  Hugможете ли да споделите изпитана рецепта за манатарки  Praynig

# 513
  • София
задушени с масло Heart Eyes
Освен това във всички рецепти, в които използваш печурки можеш да добавиш и от тях или да ги замениш изцяло - придават невероятен аромат. Само за пример - с паста, в гъбено сосче към пържоли, гъбена салата...

# 514
  • София
Вкъщи много обичаме, направо обожаваме авокадо, но
онзи ден за първи път си купих от Пикадили масло от авокадо за салати и готвене.
Студено пресовано, произведено в Израел и внесено от Pfanner.
Бях много изненадана от отвратителния му вкус - на развален зеленчук.
Нищо общо с вкуса на плода авокадо.

На лош продукт ли съм попаднала или това е обичайният вкус на avocado oil?

# 515
  • Sofia
пълнени с трохи от хляб,бекон/шунка,копър,чесън,зехтин/масло,настърган кашкавал...пълнят се и се пекат

# 516
Брашно или галета в кюфтетата от тиквички? А при овалването?

# 517
  • София
Брашно или галета в кюфтетата от тиквички? А при овалването?
Вътре за уплътняване - каквото решиш. За овалването  - галета ако искаш да са по хрупкави, иначе - брашно.

# 518
  • Ямбол
На морето,на скара,много обичам кьополу да правим,пекнем пиперки,патладжан,оползотворим поомекнали доматки ,чесън,сол и готово.
Печен лук,царевица,малки главички цвекло,картофки..

# 519
Момичета може ли да ми даде някоя изпитана рецепта за лазаня, но без месо.

# 520
Момичета може ли да ми даде някоя изпитана рецепта за лазаня, но без месо.

Моята любима- със спанак  Heart Eyes
Плавиш си първия сос- бешамел /брашно и мляко/

Задушавам връзка зелен лук, може и стръкчета чесън, прибавяш спанак на око - около половин кг, той доста се свива като омекне и натрошаваш сирене. Това е втората плънка. Просто редуваш и стържеш кашкавал най- отгоре. Аз лично я предпочитам през стандартната  Peace

# 521
  • софия
Ала-Бала,никид, polly, благодрая ви.  bouquet

# 522
Здравейте момичета и момчета Simple Smile Може ли някой да ми предложи вкусен десерт/торта/абе нещо сладко, подходящо за подарък и което може да издържи 7 часа път в кола без да се разтопи, счупи, разкапе и прочие... Моля помагайте Simple Smile  Hug Hug Hug Praynig

# 523
Здравейте момичета и момчета Simple Smile Може ли някой да ми предложи вкусен десерт/торта/абе нещо сладко, подходящо за подарък и което може да издържи 7 часа път в кола без да се разтопи, счупи, разкапе и прочие... Моля помагайте Simple Smile  Hug Hug Hug Praynig

Според мен по-добре е да заложиш на сладки или бисквити. Хем са супер за подарък, хем ще държат на път. Ако се сложат в красива кутия или стъклен буркан, украсен с панделка, ще изглеждат и ефектно, освен всичко друго.

# 524
Да и аз си мислех за това, ама ми се искаше торта или сладкиш, защото човек, на когото ще го подарявам има рожден ден, но ще го празнува на полеви условия, искаше ми се да боднем една свещичка , ама... май ще се размине Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт