БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 851
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 447
Да и аз си мислех за това, ама ми се искаше торта или сладкиш, защото човек, на когото ще го подарявам има рожден ден, но ще го празнува на полеви условия, искаше ми се да боднем една свещичка , ама... май ще се размине Simple Smile

Заложи на мини кексчета тогава!

# 526
  • софия
  • Мнения: 30 357
Да и аз си мислех за това, ама ми се искаше торта или сладкиш, защото човек, на когото ще го подарявам има рожден ден, но ще го празнува на полеви условия, искаше ми се да боднем една свещичка , ама... май ще се размине Simple Smile
Какво пречи да направиш нещо кексово в кръгла форма и да боднете свещичка? Това ще издържи, а е и ефектно.
Миналата седмица бяхме на зверски готин детски рд на вила. "Тортата" беше шоколадов сладкиш, без кремове и т.н. Детето духна свещичката, а тортата се омете за норматив Wink Беше много вкусна, нищо, че беше без крем.

# 527
  • Мнения: 363
Да, това ще е май, но не ми стана ясно как да направя шарката, ясно, редувам цветовете, ама какво правя с поша, кръгче в кръгче като при рисуването на водна основа или правя обръчи ... хммм...

# 528
  • софия
  • Мнения: 30 357
Да, това ще е май, но не ми стана ясно как да направя шарката, ясно, редувам цветовете, ама какво правя с поша, кръгче в кръгче като при рисуването на водна основа или правя обръчи ... хммм...
Мани го този пош. Тук е показано като за индианци, тук е описано, а от тук много идеи могат да ти хрумнат  Wink

# 529
  • Мнения: 363
ДоОбре, забравям поша, ама с какво , с черпак ли да го правя , хмм... Simple Smile то е показано като за индианци, ама пак не е показано с какво сипват от сместа.. хм... дали с поша няма да е по удачно Simple Smile

# 530
  • софия
  • Мнения: 30 357
ДоОбре, забравям поша, ама с какво , с черпак ли да го правя , хмм... Simple Smile то е показано като за индианци, ама пак не е показано с какво сипват от сместа.. хм... дали с поша няма да е по удачно Simple Smile
С лъжица или черпак.
Скрит текст:
Тава с диаметър 23 см. се покрива с хартия за печене или се намазва с олио и се поръсва с брашно. Изсипват се 3-4 супени лъжици от светлата смес точно в центъра на формата. След това в центъра на бялата смес се сипват 3-4 с. л. от тъмната шоколадова смес (за по-тънки шарки можете да редувате по 1-2 с.л. от сместа). Така процедурата се повтаря до изчерпване на двете смеси.

# 531
  • Мнения: 363
ThanK yOU aLL Simple Smile МноГо сте миЛи Simple Smile Ще ги НакараМ да ми гО снимат :* Heart

# 532
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
tzvetihcсетих се и за скарата става сирене във фолио,гъби печени,или пак във фолио с малко запечатани.

# 533
  • софия
  • Мнения: 1 332
 никид, Мерси, сиренето и картофи във фолио на скара ни е любимо.

# 534
  • София-Младост
  • Мнения: 24 067
Момичета може ли да ми даде някоя изпитана рецепта за лазаня, но без месо.
http://vkusnoteka.blogspot.com/2012/05/blog-post_29.html
http://vkusnoteka.blogspot.com/2014/03/blog-post_12.html
Правила съм втората...стана мммм  Heart Eyes

# 535
  • Мнения: 15 157
На закуска на морето имаше нещо като бухти ама не точно. Бяха доста по-меки и явно тестото за тях е било доста течно като съдя по формата им. Някой има ли идея за рецепта?

# 536
  • Мнения: 447
На закуска на морето имаше нещо като бухти ама не точно. Бяха доста по-меки и явно тестото за тях е било доста течно като съдя по формата им. Някой има ли идея за рецепта?

Тиганички?!

# 537
  • София
  • Мнения: 1 659
ДоОбре, забравям поша, ама с какво , с черпак ли да го правя , хмм... Simple Smile то е показано като за индианци, ама пак не е показано с какво сипват от сместа.. хм... дали с поша няма да е по удачно Simple Smile
С лъжица или черпак.
Скрит текст:
Тава с диаметър 23 см. се покрива с хартия за печене или се намазва с олио и се поръсва с брашно. Изсипват се 3-4 супени лъжици от светлата смес точно в центъра на формата. След това в центъра на бялата смес се сипват 3-4 с. л. от тъмната шоколадова смес (за по-тънки шарки можете да редувате по 1-2 с.л. от сместа). Така процедурата се повтаря до изчерпване на двете смеси.

Не мога да не споделя - много ми хареса идеята   bouquet за този кекс и го направих още днес Simple Smile
Няма нужда да се бъркат поотделно смесите - просто към какаовата се добавя малко прясно мляко, ако е по-гъста, за да се изравнят консистенциите. И, тук вече е въпрос на вкус, за мен четвърт бутилка олио в кекса е страшно много, сложих само 60 г, а прясното мляко увеличих на 300 г. Сипвах смесите с два черпака. Получи се много вкусно и най-вече много ефектно:
http://carmelabiscuit.blogspot.com/2014/07/zebra-cake.html

# 538
  • Мнения: 7 779
оти не пишеш на български бре , душко  newsm78  (у блога)
и сиганетата сме ора и искаме да четем  Joy

# 539
  • Мнения: 22 867
.........И, тук вече е въпрос на вкус, за мен четвърт бутилка олио в кекса е страшно много, сложих само 60 г, а прясното мляко увеличих на 300 г. Сипвах смесите с два черпака. Получи се много вкусно и най-вече много ефектно:
http://carmelabiscuit.blogspot.com/2014/07/zebra-cake.html

Carmela Biscuit, ако искаш пробвай и вариант на "Зебра-та"без мазнина, да напиша, че не става голям. Peace

Скрит текст:


Общи условия

Активация на акаунт