БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 863
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 550
Много много съжалявам че нахълтвам в темата, но по- нагоре четох за сладко. Моля дайте изпробвана рецепта за ягоди която да я направя на печката или в хлебопекарната   bouquet Hug

# 61
  • София
  • Мнения: 12 219
Много много съжалявам че нахълтвам в темата, но по- нагоре четох за сладко. Моля дайте изпробвана рецепта за ягоди която да я направя на печката или в хлебопекарната   bouquet Hug
Варя го на котлон. 1 кг ягоди, 800 г захар. Почиствам ги, посипвам със захар и преседяват 1 нощ за да пуснат сок. Варя ги на умерена температура в дълбока тенджера, за около 25 до 30 мин. като с решетъчна лъжица махам пяната. Накрая слагам 1/4 ч.л.  лим. киселина. Разбърквам и горещо го посипвам с затоплени и сухи бурканчета. Обръщам за да хлътне капачката. Не ги стерилизирам.!

# 62
  • Мнения: 550
Много много съжалявам че нахълтвам в темата, но по- нагоре четох за сладко. Моля дайте изпробвана рецепта за ягоди която да я направя на печката или в хлебопекарната   bouquet Hug
Варя го на котлон. 1 кг ягоди, 800 г захар. Почиствам ги, посипвам със захар и преседяват 1 нощ за да пуснат сок. Варя ги на умерена температура в дълбока тенджера, за около 25 до 30 мин. като с решетъчна лъжица махам пяната. Накрая слагам 1/4 ч.л.  лим. киселина. Разбърквам и горещо го посипвам с затоплени и сухи бурканчета. Обръщам за да хлътне капачката. Не ги стерилизирам.!
Благодаря! В неделя ще пробвам.   chef  bouquet

# 63
  • Мнения: 8 422
Моля, споделете как да разбия хайвер.  Praynig
Имам осолен в хладилника. Реших първо да чета из мрежата, видях доста рецепти, препоръки и накрая се обърках, а като прочетох в един форум, че не било лесно да улучиш консистенцията, съвсем се отказах.  ooooh! Вече е крайно време да го разбия, че имам бурканче от Никулден и  друго от края на февруари.
Благодаря предварително!   bouquet

# 64
  • София
  • Мнения: 12 219
Моля, споделете как да разбия хайвер.  Praynig
Имам осолен в хладилника. Реших първо да чета из мрежата, видях доста рецепти, препоръки и накрая се обърках, а като прочетох в един форум, че не било лесно да улучиш консистенцията, съвсем се отказах.  ooooh! Вече е крайно време да го разбия, че имам бурканче от Никулден и  друго от края на февруари.
Благодаря предварително!   bouquet
Фортунке, тарама ли е?

# 65
  • Мнения: 9 453
Моля, споделете как да разбия хайвер.  Praynig
Имам осолен в хладилника. Реших първо да чета из мрежата, видях доста рецепти, препоръки и накрая се обърках, а като прочетох в един форум, че не било лесно да улучиш консистенцията, съвсем се отказах.  ooooh! Вече е крайно време да го разбия, че имам бурканче от Никулден и  друго от края на февруари.
Благодаря предварително!   bouquet

щом е осолен и готов ето http://pep-4o.blogspot.com/2010/10/blog-post_30.html

# 66
  • софия
  • Мнения: 30 363
Колко време може да се държи в хладилника сварено патешко? Взех част и направих супа, но другото съм го прибрала в кутия и планирам да го готвя след 3-4 дни. Ще се развали ли?

# 67
  • Мнения: 3 451
Колко време може да се държи в хладилника сварено патешко? Взех част и направих супа, но другото съм го прибрала в кутия и планирам да го готвя след 3-4 дни. Ще се развали ли?
Аз не бих рискувала в тези жеги  да го държа толкова време.

# 68
  • Мнения: 3 451
Може ли да споделите изпитана рецепта за милинки.

# 69
  • Мнения: 1 080
Поканила съм доста гости и ми се иска да си помогна като направя салата предварително. Някакви сполучливи рецепти?

# 70
  • Мнения: 9 453
НЕЩО ТАКОВА http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_3154.html
Или такова http://pep-4o.blogspot.com/2009/10/5-6-7-8-6-300-100-200-300.html

а можеш и рулото да направиш http://pep-4o.blogspot.com/2011/08/blog-post_28.html

Колко време може да се държи в хладилника сварено патешко? Взех част и направих супа, но другото съм го прибрала в кутия и планирам да го готвя след 3-4 дни. Ще се развали ли?

замрази го, после го готви.

Милинки http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1868.msg62227.html#msg62227

# 71
  • София
  • Мнения: 12 687
Може ли да споделите изпитана рецепта за милинки.

Калоферски милинки

Поканила съм доста гости и ми се иска да си помогна като направя салата предварително. Някакви сполучливи рецепти?

Салата с пушено пиле, боб и краставица

Пилешка салата с броколи

Зелева салата по корейски

# 72
  • София
  • Мнения: 3 855
Имам половин буркан мед.Идеи какво да го правя?Не пия чай!

# 73
  • Мнения: 7 849
Имам половин буркан мед.Идеи какво да го правя?Не пия чай!

Меденият сладкиш на Сладка хапка

http://sladkahapka.blogspot.com/2008/02/blog-post_208.html

# 74
  • Мнения: 7 779
Колко време може да се държи в хладилника сварено патешко? Взех част и направих супа, но другото съм го прибрала в кутия и планирам да го готвя след 3-4 дни. Ще се развали ли?
абе нищо нема да и стане на патката , но все пак зависи каква е температурата в хладилника ти ,  нали така  newsm78
не виждам проблем да го замразиш у фризеро  и в деня преди готвенето да го прехвърлиш в хладилника и да се размрази леко.  аз имам една патка във фризера от 1 год.  вадя си порциика периодически и го приготвям. до сега манджите не са с променен вкус откъм патешкото  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт