БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 40 888
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
# 631
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
  • Мнения: 355
Здравейте на всички   bouquet
преди години /може би 10-15/ в сладкарница Лучано предлагаха една тортичка и/или пастичка незнам как се казваше - парченцата бяха правоъгълни и доста нисичка на вид - но - беше само с течен шоколад и тънки блатове и орехчета - рових в гугъла, в бг мама, блогове поразрових, но такова нещо не виждам - а беше страхотно вкусна - моля помогнете на една гладна женица за торта с течен шоколад  Blush

# 632
  • Sofia
  • Мнения: 29 100
моля помогнете на една гладна женица за торта с течен шоколад  Blush
Joy

сещам се,но не си ги спомням в подробности....нещо като петифури май бяха Thinking
може би с тънки какаови готови блата,леко сиропирани, намазани с течен шоколад,сметана,поръсени със смлени орехи,може и да се доближи леко до оригинала

аз все още си спомням за огромните целувки с ванилен крем,май "Жаклин" се наричаха,никъде не съм яла по-вкусни...хем се топяха в устата,а и бяха хрупкави и леко жилави,а и студения ванилов крем със сметана по средата беше много вкусен

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 10:19 от Doli

# 633
  • София
  • Мнения: 565
здравейте  Simple Smileима ли тема с подходящи рецепти за диабетици  Praynig  bouquet

# 634
  • Мнения: 9 453
тук не знам дали има, но виж темата на Жоро Бордовски http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3457.0.html

# 635
  • Мнения: 1 884
Рецепта за гръцка мусака ,може ли да ми предложите. Но да не е много мазна.

# 636
  • Мнения: 9 453
мусаката с патладжани на Ели. http://ofisa-na-elidrag.blogspot.com/2012/07/blog-post.html
канела не слагам - не обичаме.
Вместо да се запържват, патладжаните могат да се запекат  във фурна .

# 637
  • Мнения: 1 884
мусаката с патладжани на Ели. http://ofisa-na-elidrag.blogspot.com/2012/07/blog-post.html
канела не слагам - не обичаме.
Вместо да се запържват, патладжаните могат да се запекат  във фурна .

Мерси , мерси!  Hug Току що направих твоите чорбаджийски чушлета. Пресни, пресни от село. Heart Eyes
 И понеже имам много патладжан, та затова питах за рецепта. А белия патладжан се готви както другия лилавия, нали? Имам и един шарен, бяло с лилаво.

# 638
  • Мнения: 9 453
все еднакво се готви, но белия няма толкова соланин (не горчи). Чисто белия обаче е с по-дебела ципа (като черния) и го беля, но има един бял със светлолилаво/до розово и шарен, който е и с тънка ципа и него нито го беля нито изкисвам.  ето видове http://pep-4o.blogspot.com/2012/07/blog-post_20.html  макар че точно този черния тук е от тънкия дълъг, който също не горчи.

# 639
  • Мнения: 58
Тъкмо сме на патладжанена вълна... За пръв път пека цял патладжан във фурната. Вече от почти един час е там, но имам чувството, че още не е готов - твърдичък ми се струва. Някой пекaл ли е патладжан така и колко време отнема, за да стане готов? На 180°C го пека.

# 640
  • Мнения: 1 884
Тъкмо сме на патладжанена вълна... За пръв път пека цял патладжан във фурната. Вече от почти един час е там, но имам чувството, че още не е готов - твърдичък ми се струва. Някой пекaл ли е патладжан така и колко време отнема, за да стане готов? На 180°C го пека.

Според мен трябва да е готов вече. Какво ще го правиш? Моите патладжани са толкова много ,че ще правя паниран, с доматен сос, кьополу и мусака. Whistling

# 641
  • София
  • Мнения: 152
Здравейте, бих искала да попитам за желатина. Любимата ми торта е небезизвесната плодовата пита от Неделя, започнах да си я правя сама вкъщи. Много добре се получава, но просто не мога да се оправя с тоя желатин. В интернет е много трудно да попаднеш на наистина добра рецепта, според мен, затова ще се радвам на споделен опит с желирането на плодове!  Simple Smile

# 642
  • София
  • Мнения: 1 659
Любимата ми торта е небезизвесната плодовата пита от Неделя, започнах да си я правя сама вкъщи. Много добре се получава

Може ли рецепта  Praynig
И вкъщи ни е любима  Simple Smile

# 643
  • Мнения: 58
Според мен трябва да е готов вече. Какво ще го правиш? Моите патладжани са толкова много ,че ще правя паниран, с доматен сос, кьополу и мусака. Whistling

Опече се най-накрая! Другият път направо три ще сложа, щом се пекат толкова бавно.

Ще правя кьополу, но утре, защото нямам печени чушки. Утре след работа ще си купя един буркан и ще забъркам тази любима моя салатка.  Simple Smile

# 644
  • Мнения: 1 276
Здравейте, бих искала да попитам за желатина. Любимата ми торта е небезизвесната плодовата пита от Неделя, започнах да си я правя сама вкъщи. Много добре се получава, но просто не мога да се оправя с тоя желатин. В интернет е много трудно да попаднеш на наистина добра рецепта, според мен, затова ще се радвам на споделен опит с желирането на плодове!  Simple Smile
boby, самото разтваряне на желатина ли не успяваш да направиш или какво? Аз процедирам така:  пакетче желатин заливам със 100-ина мл приблизително студена вода, разбърквам го с лъжичка и оставям 10-15 минутки да набъбне. Слагам вода в някакъв съд на котлона, чашката с желатина във водата и гледам водата да не завира. Даже като се стопли водата в съда повече, направо го свалям от огъня заедно с чашката желатин и го оставям така - той сам се втечнява, става гладка течност без зрънца. Най-важното обаче е да съобразиш температурите на желатина и тази на сместта, която ще желираш (да не са едното много горещо, а другото много студено), защото ще се пресече.

Общи условия

Активация на акаунт