БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 41 245
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • софия
Междувременно, донесоха ми няколко килограма кайсии. Харесвам ги, но това е огромно количество. Ще почерпя приятелките ми и техните хлапета, но пак ще остант. Дайте идеи за апетитен и изпитан десерт с кайсии, моля!
Мисля, че няма проблем да замениш ябълките с кайсии - рецепта. Правила съм и двата варианта. На мен ми харесва повече първия, на детето - втория, но тя, ако не е кафяво/шоколадово не признава.

# 331

Междувременно, донесоха ми няколко килограма кайсии. Харесвам ги, но това е огромно количество. Ще почерпя приятелките ми и техните хлапета, но пак ще остант. Дайте идеи за апетитен и изпитан десерт с кайсии, моля!

Още няколко предложения:

ПЛОДОВ СЛАДКИШ С ХРУСКАВА ЗАХАРНА КОРИЧКА

СЛАДКИШ „МЛАДОСТ” С КАЙСИИ

СЛАДКИШ СЪС СИНИ СЛИВИ, чудесен е и с кайсии.

ПЛОДОВ ПУДИНГ

ВИШНЕВ-ият ПАЙ на Тина-Рина също е разкошен с кайсии.

Галет можеш да направиш. Peace

# 332
Всички предложения отново звучат супер апетитно! Благодаря ви, момичета!  bouquet

И пак с въпрос: пиленцето е дребничко - 1340 грама. Колко време да го варя в херметика това животно? newsm78

# 333
Момичета и момчета, току що направих лава кейк по рецептата на Йоли. Правила съм я много пъти и винаги е била успешна. Днес в бързината сложих само 100 гр. шоколад забравих да сложа останлите 100 гр. Всичко друго е като в рецептата. Какво мислите, че ще стане при положение, че маслото е 200 гр. а шоколада 100 гр?Колко време да го пека? След около час чакам гости и нямам време да отреагирам.
Благодаря ви предварително  bouquet

# 334
  • София-Младост
Момичета и момчета, току що направих лава кейк по рецептата на Йоли. Правила съм я много пъти и винаги е била успешна. Днес в бързината сложих само 100 гр. шоколад забравих да сложа останлите 100 гр. Всичко друго е като в рецептата. Какво мислите, че ще стане при положение, че маслото е 200 гр. а шоколада 100 гр?Колко време да го пека? След около час чакам гости и нямам време да отреагирам.
Благодаря ви предварително  bouquet
Признавам си не знам какво ще се получи, печи пак на 220 градуса за 8-10 мин. За всеки случай може да купиш една кутия сладолед и да добавиш към всяка порция по топка сладолед.

# 335
Благодаря, Ала-Бала! Сладолед предвидих и купих  Simple Smile и аз го обичам с топка сладолед. Ще пиша накрая какво се е получило.
ПП Бързам да напиша, че нямаше проблем. Изпече се добре и на вкус беше отлично Simple Smile. Да знаете, ако някой сбърка като мен Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 01:06 от cloè

# 336
  • София
банички-мъфини http://pep-4o.blogspot.com/2013/10/blog-post_8.html Забъркваш яйца ,мляко брашно +-кашкавал, сирена, колбаси, прибавяш тези кори и получаваш някакви такива.
пеп-4о,рецептата ми "хвана" окото,но немога да разбера какво се случва с корите? newsm781.5-2см. това кубчета ли са или ленти(ако са ленти като ги сложим в яйчената смес ...няма да можем да ги изсипем във формите...).

# 337
  • София
Не съм пеп-4о, но понеже и аз съм правила мъфин-баничките ще взема отношение.  Wink Корите се режат на ленти и се слагат в яйчената смес. След това сипваш във формичките за мъфини с лъжица.

# 338
точно така е  Peace изсипват се спокойно във формите

# 339
  • София
Извинете ме,но не си го представям...те ще станат едни такива дълги като спагети...така ли?И аз като гребна с лъжицата и те ще висят от нея надолу...

# 340
Отново влизам с въпрос. Купих си уреда за понички-този дето е като гофретник,там си има рецепта,която е с бакпулвер,но вкусът им е един такъв....нетипичен за понички.Та мисълта ми е, ако направя с мая например-има доста рецепти,които не са за този уред, ами са за пържене в тиган, дали ще стане и няма ли да полепне по пресата.

п.с. Хаа, Пеп-4о, ти си навсякъде, обърнах се със същия въпрос в другата тема

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 12:17 от Venera-81

# 341
Извинете ме,но не си го представям...те ще станат едни такива дълги като спагети...така ли?И аз като гребна с лъжицата и те ще висят от нея надолу...

направи го и ще видиш. 1. корите са тънки и в течната смес се накъсват, не висят. 2. се объркват с яйцата, сиренето..... и като гребнеш с лъжицата в повечето случаи стои на топка.

# 342
  • София
Моля за вашите идеи какво вкусничко да направя с гъби пачи крак.  Praynig

# 343
задуши с масло и чесън
пържени с лук
направи ги със сметана/и топено сирене /
ето едни тарталети с такива http://pep-4o.blogspot.com/2011/08/blog-post_19.html

# 344
  • София
Тези тарталетки изглеждат... ммммм-ням.... Обаче малко ме помързява сега да правя и тестото  Blush Предполагам "гола" плънката пак ще е вкусничка, нали?

Общи условия

Активация на акаунт