БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 261
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 1 708
Френска селска торта, някакви кремче с плодове, запеканка или  в ризото.

# 316
  • Мнения: 22 867
имам 2 кг заквасена сметана,дайте идеи за какво да я оползотворя? Praynig newsm78 мерси


Да добавя още:

ТОРТА С МОРКОВИ (без мазнина)

ТЕЛЕШКО „ЦАХТОНИ”

Най-прекрасната торта, която ........

И замалко да пропусна бързия медовик на Селма


# 317
  • Мнения: 7 779
Прав си, но все пак си има неща, на които се знае, че е подходящо.  Simple Smile
и ти си права  Laughing  ама подходящо за боб на мен не ми допада и аз никога не го слагам. може би съм с изкривен вкус  Joy

# 318
  • София
  • Мнения: 12 697
имам 2 кг заквасена сметана,дайте идеи за какво да я оползотворя? Praynig newsm78 мерси


И от мен няколко предложения:

Бананов кекс със сметанова глазура

Закуска с тиганици и сметана

Мус от пушена сьомга

Бишкоти със сметана

# 319
  • Мнения: 1 708
Сещам се и за козунака на Еликсир, един от любимите ми е, бих го направила и посред лято Mr. Green

# 320
  • София
  • Мнения: 1 154
Привет!   bouquet

Имате ли някаква идея какво бих могла да направя с 4 бр. останали кори за баница, които току що прибрах във фризера, тъй като се оказаха излишни? Е, като изключим фактът, че мога да ги ползвам при направата на следващата баница, но при положение, че я правя супер рядко ми се иска да ги оползотворя скоро-скоро.  Mr. Green

Благодаря!   bouquet

# 321
  • Мнения: 9 462
банички-мъфини http://pep-4o.blogspot.com/2013/10/blog-post_8.html Забъркваш яйца ,мляко брашно +-кашкавал, сирена, колбаси, прибавяш тези кори и получаваш някакви такива.

# 322
  • Sofia
  • Мнения: 29 127
Привет!   bouquet

Имате ли някаква идея какво бих могла да направя с 4 бр. останали кори за баница, които току що прибрах във фризера, тъй като се оказаха излишни? Е, като изключим фактът, че мога да ги ползвам при направата на следващата баница, но при положение, че я правя супер рядко ми се иска да ги оползотворя скоро-скоро.  Mr. Green

Благодаря!   bouquet
шрудел с банани и шоколад http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BE%D1%80%D0%B8

# 323
  • София
  • Мнения: 1 154
Благодаря ви, пеп-4o и Doli!   bouquet

# 324
  • Мнения: 447
Момичета, не съм се включвала отдавна, но бяхме в движение. Прибрахме се миналата вечер.
Хапва ми се пиле с прясно зеле, но никога не съм правила (все се хвърлям на някакви по-завъртяни неща) и не знам как да си го приготвя така, че домочадието да си оближе пръстите. Моля, помагайте!

П.С. Имам и един буркан кисело (ама не много кисело) зеле в шкафа.

# 325
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Привет!   bouquet

Имате ли някаква идея какво бих могла да направя с 4 бр. останали кори за баница, които току що прибрах във фризера, тъй като се оказаха излишни? Е, като изключим фактът, че мога да ги ползвам при направата на следващата баница, но при положение, че я правя супер рядко ми се иска да ги оползотворя скоро-скоро.  Mr. Green

Благодаря!   bouquet
Тръбички с вишни

# 326
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Момичета, не съм се включвала отдавна, но бяхме в движение. Прибрахме се миналата вечер.
Хапва ми се пиле с прясно зеле, но никога не съм правила (все се хвърлям на някакви по-завъртяни неща) и не знам как да си го приготвя така, че домочадието да си оближе пръстите. Моля, помагайте!

П.С. Имам и един буркан кисело (ама не много кисело) зеле в шкафа.
http://lety-culinaryadventure.blogspot.com/2011/07/blog-post_15.html
А пилето бих го изпекла на порции и добавила към горната рецепта за постно зеле.

# 327
  • Мнения: 9 462
http://pep-4o.blogspot.com/2013/10/blog-post_17.html прясно зеле с ребра, но вместо ребрата сложи пилето

# 328
  • софия
  • Мнения: 30 450
http://pep-4o.blogspot.com/2013/10/blog-post_17.html прясно зеле с ребра, но вместо ребрата сложи пилето
И аз така правя като:
Понякога добавям малко лимонтозу или оцет при претриването, за да е леко киселко. Вкусът не става като на кисело зеле Simple Smile
Слагам и настърган на едро ренде морков.
Като подправки слагам копър, магданоз и счукан чесън.

Много обичам постно прясно зеле Simple Smile

# 329
  • Мнения: 447
Благодаря, момичета! Рецептите изглеждат превъзходно, чак се чудя коя да избера! Hug

Купих цяло пиле, което мисля да сваря предврително, а после да направя на порции. Така ще ми остане малко месце за супа на малчо, а ще имам и бульон за зелето. Намерих си даже сминдух, макар и сух - обожавам тази подправка и мисля да я ползвам, пък по-нататък, като отида на гости на баба, тя е обещала да ми даде домашен, отгледан в нейната градинка. Ще направя зелето постно, след което може да го сложа да се запече лекичко заедно с пилешкото.

Междувременно, донесоха ми няколко килограма кайсии. Харесвам ги, но това е огромно количество. Ще почерпя приятелките ми и техните хлапета, но пак ще остант. Дайте идеи за апетитен и изпитан десерт с кайсии, моля!

Общи условия

Активация на акаунт