БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 270
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  • Мнения: 12 222
Момичета и момче,имам едно питане,дали ще е проблем да смеся бели и червени черши за сладко?
Не. Пак си е сладко. Аз смесвам сини сливи и малко кайсии + орехи за разкош. Чудесно е.

# 301
  • Мнения: 124
Благодаря  bouquet!Току що го сложих да се вари пък да видим какво ще стане:).

# 302
  • софия
  • Мнения: 30 460
Момичета, искам помощ и идея.
Ще имам гостенка - чистокръвна англичанка. Налага се да се представя добре кулинарно за вечеря, като е желателно да е нещо типично българско. Иска ми се освен това да не е тежко, претенциозно, в смисъл не тежки манджи и запръжки. Салатата е лесна. Там доматите краставиците им са супер зле. Мисля и една "Снежанка" или по скоро с прясна краставица (тип дзадзики) да направя. Дайте идея за основното. Десерт - мисля някакво цедено кисело мляко с боровинки/малини/ягоди и бишкоти. Но ако имате по-добри идеи  Hug
Пълнени чушки/сарми с лозов лист/прясно зеле с кайма, мусака (последно правих по една рецепта на Звездев с настъргани картофи и е страхотна), за мен и баницата може да мине като основно (по рецептата на Морена. Най-хубавата), сирене по шопски (супер лесно), миш-маш. Това на първо четене.

Истината е, че всичко това и други "типично" български са си просто балканска кухня. Само технологията на приготвяне е различна. Simple Smile

# 303
  • Мнения: X

Истината е, че всичко това и други "типично" български са си просто балканска кухня. Само технологията на приготвяне е различна. Simple Smile

 Hug  Така е. Но момичето не било по нашите географски ширини. Дори в Гърция не е била. Брата на мъжа ми и е готвил някакви неща, но напрактика това ще и е първи сблъсък с балканската кухня. А и като отбележим, че е ходила на готварски курсове с чисто любителска цел... ще ми е предизвикателство да и сервирам някаква храна, която да и хареса. Ще мисля.

# 304
  • софия
  • Мнения: 30 460
Сега се сетих, че ако решиш десертът да е цедено кисело мляко е добре да пропуснеш Снежанката. Да няма повторение на продуктите.
Това ми е някакъв смътен спомен от кулинарни предавания.Peace
Сега се сетих - пататникът май е типичен. И клинът. newsm78 Ама са по-връткави и не толкова леки.

# 305
  • София
  • Мнения: 2 671
А с какво се сервира хубаво френско розе?

# 306
  • софия
  • Мнения: 30 460
Днес набрах това покрай оградата на вилата. Салвия ли е? Мирише на джоджен и още нещо. На какво подхожда?
Скрит текст:

# 307
  • Мнения: 22 867

zvanche , на калофер ми прилича, слага се в боба.

# 308
  • софия
  • Мнения: 30 460

zvanche , на калофер ми прилича, слага се в боба.


newsm78  Ама расте на стъбло Confused Може и това да е. Имаше няколко листа от земята, но повечето бяха на стъбло около 50 см.

# 309
  • София
  • Мнения: 12 222
А с какво се сервира хубаво френско розе?
Леки хапки, бяло месо но не тлъсто, ядки, сирена, морски дарове, плодове, леки десерти.

# 310
  • Мнения: X
zvanche, това си е калоферче .

# 311
  • софия
  • Мнения: 30 460
Добре. Благодаря  Hug
Значи на боб се слага. И агнешко, предполагам. На нещо друго върви ли?

# 312
  • Мнения: 7 779
на всичко , което ти допада на вкус.  Laughing
ако не ти харесва в боба надали ще го слагаш само защото "се слагало" в боб.

# 313
  • софия
  • Мнения: 30 460
на всичко , което ти допада на вкус.  Laughing
ако не ти харесва в боба надали ще го слагаш само защото "се слагало" в боб.

Прав си, но все пак си има неща, на които се знае, че е подходящо.  Simple Smile

# 314
  • русе
  • Мнения: 1 362
имам 2 кг заквасена сметана,дайте идеи за какво да я оползотворя? Praynig newsm78 мерси

Общи условия

Активация на акаунт