БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 218
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
изцяло- не,сложи си един пласт бисквити отдолу,а отгоре може да редуваш с крем и начупени целувки

# 361
  • Мнения: 447
Имам много целувки и не зная какво да ги правя. Удачно ли е да заменя бисквитите в бисквитената торта с тях?

Торта Безе можеш да направиш.

# 362
  • Мнения: 402
Знае ли някой   chef ,как могат да се направят консерви /бурканчета/ от риба сьомга ? newsm78

 bowuu  bouquet

# 363
  • Мнения: 9 461
като другата риба, но няма смисъл да вариш предварително рибата

# 364
  • София
  • Мнения: 12 222
Телешко често приготвям, а и го обичаме. Има една месарничка и там предлагат чудесно телешко.
За гарнитура е подходящо и бял ориз с масло.
Коя е месарницата?   bouquet
Да попитам и аз, на телешкото лук нали му върви, че купих шол и смятам да го задушавам с кило лук и гъби(под налягане, че да стане по-смилаемо)...че мъж ми донесе прекалено много домашен лук и трябва да го оползотворявам  Mr. Green
Месарницата е на ул  "Цар Асен " и "Неофит Рилски" след като се пресече "Витошка". Много съм доволна, има и прясно телешко, тел. вайсбрат,  шол, и тел. за готвене, + агнешко и свински и пилешки меса, правят и кайма по желание на клиента, + разни карантии, като черен дроб и разни други нещица, но аз от тях не взима.  Много им е прясно месото. Препоръчвам. Доволна съм и от обслужването!!

# 365
  • Stuck in a moment
  • Мнения: 1 354
Здравейте, имам едни мини бишкоти/ котешки езичета, които не ги ядем и застояха. Купих си крема сирене, имам кисело мляко, пудра захар и малко малини - може ли някой да ми сглоби рецепта от изброените продукти Simple Smile ? Бишкотите не са от меките бишкоти, твърдички са.

# 366
  • Мнения: 9 461
освен малко ядки още и си готова - или във форма за сладкиш ги нареждаш на някакви пластове, или в индивидуални форми/чаши V Пасирай крема сиренето с киселото мляко и захарта, да се смесят добре.

иначе може и овесени ядки да прибавиш.

# 367
  • Stuck in a moment
  • Мнения: 1 354
Мерси, Пепчо, ще пробвам Simple Smile

# 368
  • Мнения: 904
Сетих се и  аз ,че имам бишкоти и маскарпоне. Какво може да направя без да ми отнема много време?

# 369
  • Мнения: 7 429
Моля за съвет! На ММ му откриха наскоро завишени стойности на кръвна захар, не са високи но вече спазва диета. Тъй като имаме токущо набрани домашни вишни, които са кръстоска от вишна и череша и са по-големи и по-сладки от обикновените искам да приготвя компот и сладко с домашен мед. Моля, който има опит в приготвянето на диетични компоти и сладка с мед да даде спешно рецепти. Търсих в нета, но нищо не откривам. Излизат ми рецепти изобщо без захар, а това за вишните няма как да стане или с подсладители, които пък са по вредни и от захарта. Моля за спешен отговор, аз започвам да чистя костилките и ще чакам да ми съдействате.

Последна редакция: сб, 05 юли 2014, 09:08 от fatalina

# 370
  • София
  • Мнения: 1 193
Здравейте ,момичета !Имам един малко по-различен въпрос  Crazy : имам нов тостер-преса за сандвичи.Не знам с какъв акъл ,но взех ,че леко го поизмих под течаща вода - дали е безопасен за употреба ?Поизсуших го но нещо ме гложди и притеснява сега ......

# 371
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
Моля за съвет! На ММ му откриха наскоро завишени стойности на кръвна захар, не са високи но вече спазва диета. Тъй като имаме токущо набрани домашни вишни, които са кръстоска от вишна и череша и са по-големи и по-сладки от обикновените искам да приготвя компот и сладко с домашен мед. Моля, който има опит в приготвянето на диетични компоти и сладка с мед да даде спешно рецепти. Търсих в нета, но нищо не откривам. Излизат ми рецепти изобщо без захар, а това за вишните няма как да стане или с подсладители, които пък са по вредни и от захарта. Моля за спешен отговор, аз започвам да чистя костилките и ще чакам да ми съдействате.
направи ги със стевия,малко е скъпа,но е безвредна....майка ми така си прави компотите

а защо им махаш костилките Thinking

# 372
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
не иска,но меда при варене губи ценните си качества...така,че по-добре си го направете без него,а при ядене на компота може да си слага по лъжичка мед

Последна редакция: сб, 05 юли 2014, 10:56 от Doli

# 373
  • Мнения: 9 461
ОСВЕН това меда също вдига кръвната захар и не бива да се приема често. Виж темата на Бордовски, има сладка, компоти http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3457.0.html повечето са с подсладител.  Май най-добре без нищо да ги правиш, щом не иска подсладители

# 374
  • Мнения: 3 020
fatalina, медът още по-бързо от захарта вдига КЗ.
Определено е по-добре да си ги направиш със захар, а той да не ги яде, а само да опитва.  Peace

Много е трудно това с опитването, но това му е цаката.
Не съсипвайте меда.

Определено опитай рецептите на Бордовски - още повече неговите са именно за диабетици, има много добри неща, макар че вече спрях да ползвам подсладители /всичко вече правя със 1/2 от описаното в рецептата кол. захар/ и вече мешам брашното /типово + бяло/ , преди го правех само с типово и подсладител и всичко ставаше едно сбито и глетаво.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт